İstanbul Bahçelievler'de 6 katlı bina çöktü
İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde daha önce tedbir amacıyla tahliye edildiği öğrenilen 6 katlı bina çöktü.
Olay, İstanbul'un Bahçelievler ilçesine bağlı Kocasinan Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, daha önce tahliye edildiği belirtilen 6 katlı bina henüz belirlenemeyen nedenle çöktü. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi.
Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, itfaiye ve AFAD ekipleri binada kimsenin bulunmadığını teyit etmek amacıyla tedbir amaçlı arama ve inceleme çalışması başlattı.
VALİLİKTEN AÇIKLAMA
İstanbul Valiliğinden Bahçelievler'de çöken binayla ilgili yapılan açıklamada, "Kocasinan Merkez Mahallesi Taşova Sokak’ta bulunan, 1988 yılı yapımı, 6 katlı bina çökmüştür. Toplam 22 daire ve 3 iş yerinin bulunduğu binadan, dün akşam saatlerinde kolonlardan ses geldiği yönünde ihbar alınmıştır. Yapılan incelemelerin ardından bina, tedbir amacıyla belediye ekipleri tarafından tahliye edilmiştir. Dün akşam boşaltılan bina, bugün saat 21.30 sıralarında çökmüştür. Binanın önceden tahliye edilmiş olması nedeniyle ilk belirlemelere göre herhangi bir can kaybı veya yaralanma bulunmamaktadır. Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.
'5 KOLONUN PATLADIĞINI SÖYLEYİP TAHLİYE ETTİRDİLER'
Dün gece sesler gelmesi üzerine evi boşaltıp yakınının yanına giden bina sakini Doğan Üçüncüoğlu, "Dün akşam saat 12.30 sıralarında binada gürültü oldu. Ben deprem oluyor sandım. Balkondan dışarı baktım, bişey göremedim. Tekrar yattıktan 10 dakika sonra yeniden patlama sesi geldi. Bizim evin çelik kapısı sıkıştı, evden zor çıktık. Binayı boşalttıktan sonra ekipler geldi. Altta 5 kolonun patladığını söyleyip tahliye ettirdiler. Bugün de girip biraz eşyalarımızı almak istedik. Belediye ekipleri riskli gözüktüğü için izin vermedi" dedi.
-
ümit 17 dakika önce Şikayet Etşimdi Güngorenn ve Bahçelievlerden geliyorum. Her sokakta bi insaat var. her yer yıkılmış.Kentsel dönüşüm çok hızlı ilerliyor maşallahBeğen
-
MUŞLUADAM 26 dakika önce Şikayet Et2 gün öncesi yapıların çoğunda deniz kumu kullanıldığı gibi demirleri de kalın değildi. zamanla korozyona uğrayan taşıyıcı sistemler artık yükü taşıyamaz kaldıramaz hale geliyor ve yıkılıyorBeğen
-
Misafir 29 dakika önce Şikayet Ettaşıyıcı kolonlar zayıf ve yıpranmış belliBeğen
-
miroglu 34 dakika önce Şikayet Etdükkan sahipleri kolonları kesmistir altı katlı bina dayanamamistir yıkılması ondan olmalıBeğen Toplam 1 beğeni
-
sinan 39 dakika önce Şikayet EtOkuma yok hangi il diye soruyorlar istanbul valiliği diye yazıyor okuyun arkadaşlarBeğen