Kanalda boğulma tehlikesi geçiren 2 çocuğu, valinin korumaları kurtardı

Şanlıurfa'da serinlemek için girdikleri sulama kanalında boğulma tehlikesi geçiren 2 çocuk, programı için bölgede bulunan Vali Hasan Şıldak'ın korumaları tarafından kurtarıldı.

Kanalda boğulma tehlikesi geçiren 2 çocuğu, valinin korumaları kurtardı
Kanalda boğulma tehlikesi geçiren 2 çocuğu, valinin korumaları kurtardı
GİRİŞ 14.08.2026 16:40 GÜNCELLEME 14.08.2026 16:40

Olay, öğle saatlerinde, Karşıyaka Mahallesi'nde meydana geldi. 4 çocuk serinlemek amacıyla Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait tarımsal sulama kanalına girdi. Bir süre sonra çocuklardan 2’si kendi imkanlarıyla sudan çıkarken, 2'si ise akıntıya kapılıp sürüklendi. Bu sırada programı nedeniyle bölgede olan ve boğulma tehlikesi geçiren çocukları fark eden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın korumaları, yardıma koştu. Korumalar, çocukların tel örgülere tutunmasını sağladı. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, tel örgüleri kesip merdivenle çocukları sağlık ekiplerine teslim etti. İlk müdahaleleri yapılan çocuklar, ambulanslarla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

KAYNAK: DHA
Ayşe Çolpan Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Çolpan Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hizmet ve eserlerle Türkiye çağ atladı
Fed’den gelecek karar altının yönünü değiştirebilir!