İBB davası! Ercan Saatçi'ye 30 milyon liralık ihale soruldu

İBB’ye yönelik davanın ikinci duruşmasında tutuksuz sanıkların savunmaları alındı. Müzisyen ve yapımcı Ercan Saatçi, hakkındaki ihale suçlamalarını reddederek, ''Biz sanatçılar ticaretten anlamayız.' dedi.

İBB davası! Ercan Saatçi'ye 30 milyon liralık ihale soruldu
İBB davası! Ercan Saatçi'ye 30 milyon liralık ihale soruldu
GİRİŞ 18.08.2026 06:34 GÜNCELLEME 18.08.2026 06:51

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik davanın 2. duruşmasının ilk gününde tutuksuz sanıkların savunmaları alındı. Duruşmada Ekrem İmamoğlu’nun savunma yapma talebi kabul edilirken, tutuksuz sanıklar savunma yaptı.

İBB’ye yönelik davanın 2. duruşması tutuksuz sanıkların savunmalarıyla başladı. Duruşmada, Ekrem İmamoğlu’nun önceki duruşmada savunma yapamaması nedeniyle bu celsede savunma yapma talebi kabul edildi. Mahkeme başkanı, İmamoğlu’na savunmasını "uygun bir yerde" alacağını söyledi.

"BİZ SANATÇILAR TİCARETTEN ANLAMAYIZ"

Duruşmada daha sonra tutuksuz sanık müzisyen ve yapımcı Ercan Saatçi savunma yaptı. İBB operasyonlarının başladığı 19 Mart’ta gözaltına alındıktan kısa süre sonra serbest bırakıldığını belirten Saatçi, dosyada yer alması nedeniyle bazı konserlere gidemediğini ve ceza ödemek zorunda kaldığını söyledi. İhale süreçlerine ilişkin konuşan Saatçi, "Ben ihale nedir bilmem, neden yapılır onu da bilmem. Biz sanatçılar ticaretten anlamayız. Ben hayatımda hiçbir örgüte üye olmadım" ifadelerini kullandı.

Saatçi, 1996 yılında PKK tarafından tehdit edildiğini ve devlet tarafından kendisine koruma verildiğini belirterek, "Beraatımı, onun da öncesinde işim gereği yurt dışı çıkış yasağımın kaldırılmasını talep ediyorum" dedi.

SAATÇİ'NİN 30 MİLYON LİRALIK İHALESİ

Ercan Saatçi'nin ortağı olduğu Bahçeşehir merkezli Saatçi Ajans Eğitim Reklam ve Organizasyon Hizmetleri A.Ş.'nin, İBB'den 2020 yılında toplamda 30 milyon 655 bin liralık üç ihale aldığı ortaya çıkmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 28
  • Ufuk 1 ay önce Şikayet Et
    Şirket kurup iş almaktan, 30 milyon ₺ den anlıyor mu “sanatçı“ birde onu öğrensek
    Cevapla
  • Herif 1 ay önce Şikayet Et
    Şirket kurup ,ben ticaretten anlamam demek !.......
    Cevapla
  • vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    ihale falan bilmem ne demek..uzaydamı yaşıyon sen..çoluk çocuk biliyor ne olduğunu..
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Müzisyen ve yapımcı Ercan Saatçi, hakkındaki ihale suçlamalarını reddederek, ''Biz sanatçılar ticaretten anlamayız.' dedi. O HALDE BU İHALE İŞLERİ NE DEMEK OLUYOR?
    Cevapla
  • ABDÜLHAMİT HAN 1 ay önce Şikayet Et
    birde Ankarayı yavaş yavaş mahveden e ihalaleri bi sorulsa...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Manisa'da maden ocağında göçük: 5 işçi hayatını kaybetti
Rezilliğin bini bir para! Ferhat Gündoğdu'nun 15 milyon TL'lik tazminat kalkanı