Bakanlık duyurdu: CHP'li Balçova Belediye Başkanı göreve iade edildi!
Son dakika haberi... İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturmada görevden uzaklaştırılan Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, bakanlık onayı ile görevine iade edildi.
- İçişleri Bakanlığı, Onur Yiğit'in yürütülen soruşturma nedeniyle 3 Temmuz 2026 tarihinde görevden uzaklaştırıldığını açıklamıştı.
- Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit Görevine İade Edildi
- Seferihisar Sulh Ceza Hakimliği, Yiğit hakkında adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı uygulanmasına karar verdi. Bu kararın ardından İçişleri Bakanlığı, Yiğit'in görevine iade edildiğini duyurdu.
İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz ay yürütülen soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit’in, Seferihisar Sulh Ceza Hakimliği'nin adli kontrol kararının ardından bakanlık onayıyla görevine iade edildiğini açıkladı.

Bakanlık açıklamasında, Yiğit'in hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Anayasa'nın 127. maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47. maddesi uyarınca geçici bir tedbir olarak 3 Temmuz 2026 tarihinde görevden uzaklaştırıldığı hatırlatıldı.
ADLİ KONTROL KARARI SONRASI GÖREVE İADE
Açıklamaya göre Seferihisar Sulh Ceza Hakimliğinin 22 Temmuz 2026 tarihli kararıyla Onur Yiğit hakkında adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı uygulanmasına, ayrıca ikametine en yakın kolluk birimine imza karşılığında başvurmasına karar verildi.
İçişleri Bakanlığı, bu kararın ardından Anayasa'nın 127. maddesi uyarınca Bakanlığın onayıyla Yiğit'in görevine iade edildiğini bildirdi.
Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
"Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit hakkında, yürütülen soruşturma kapsamında Anayasanın 127'nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47'nci maddesi uyarınca geçici bir tedbir olarak 03.07.2026 tarihinde görevden uzaklaştırılmıştı. Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit hakkında Seferihisar Sulh Ceza Hakimliğinin 22.07.2026 tarihli kararı ile adli kontrol altına alınmasına, yurt dışına çıkışının yasaklanmasına ve ikametlerine en yakın kolluk birimine imza karşılığında başvurması kararı verildiğinden Anayasanın 127'nci maddesi uyarınca İçişleri Bakanlığının onayı ile görevine iade edilmiştir."
-
Maraş'lı 1 ay önce Şikayet EtNe güzel bir düzen. Onca haltı ye berattttBeğen Toplam 3 beğeni
-
Düşünen 1 ay önce Şikayet EtYediği halt nedir biliyormusun birde o haltı yerken yanında mıydın bu kadar net konuşa biliyorsunBeğen
-
Hızlı Gonzales 1 ay önce Şikayet EtGöreve iade.... nasıl iş belediye başkanlığı yapacak,imzaya gidecek karakola..... dünya dötüyle gülecek bize.Beğen Toplam 3 beğeni
-
Hollandadan 1 ay önce Şikayet EtBelediye binasının hemen yanında dairem var. Yaban domuzları akşamları dağdan inip belediye binasına kadar geliyor, gerisini siz düşünün.Beğen
-
dadaş 25 1 ay önce Şikayet EtBalçova berbat bir yer . parklarda akşam yaban domuzları geziyor. yollar berbat delik deşik çukurdan geçilmiyor.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Hakkı Kalın 1 ay önce Şikayet EtCHP YP savaşlarıBeğen Toplam 2 beğeni