İstanbul merkezli 6 ilde 'change' araç operasyonu: 13 gözaltı

İSTANBUL merkezli 6 ilde yapılan operasyonlarda hacizli ve yakalamalı araçlara uyarlayarak ‘change’ yaptıkları belirlenen 13 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlarda 29 araç ele geçirildi.

İstanbul merkezli 6 ilde 'change' araç operasyonu: 13 gözaltı
İstanbul merkezli 6 ilde 'change' araç operasyonu: 13 gözaltı
GİRİŞ 28.08.2026 09:53 GÜNCELLEME 28.08.2026 09:53

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca, İstanbul genelinde meydana gelen çalıntı ve ‘change’ araçların ele geçirilmesi ve faillerinin yakalanmasına yönelik soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında, 13 şüphelinin trafik kazası, yangın, deprem ve diğer doğal afetlerde ağır hasar alarak kullanılamaz hale gelen araçların fabrikasyon seri numaralarını, yurt dışından veya piyasadan temin ettikleri hacizli ve yakalamalı araçlara uyarlayarak ‘change’ yaptıkları belirlendi.

Şüphelilerin bu yöntemle ‘change’ yaptıkları araçları vatandaşlara sattıkları ve dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi. Yapılan çalışmalarda, toplam 29 aracın bu yöntemle ‘change’ edildiği belirlendi.

13 ŞÜPHELİYE OPERASYON

İstanbul’un Bağcılar, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Kağıthane ve Sultangazi ilçeleri ile Adıyaman, Ağrı, Balıkesir, Isparta ve Şanlıurfa’da yapılan operasyonlarda 13 şüpheli gözaltına alınırken 29 araca el konuldu. 

KAYNAK: DHA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'de Netanyahu'yu köşeye sıkıştıran Hamas iddiası
2 şirketin altınlarına el konuldu! Tam 179,5 milyon değerinde...