Öğretmenlerin yer değiştirme tercih ve atama tarihleri belli oldu

Bakan Tekin, Öğretmenlerin yer değiştirme tercihlerinin 23-24 Eylül tarihlerinde alınacağını, atama işlemlerinin ise 25 Eylül'de gerçekleştirileceğini duyurdu.

Öğretmenlerin yer değiştirme tercih ve atama tarihleri belli oldu
Öğretmenlerin yer değiştirme tercih ve atama tarihleri belli oldu
GİRİŞ 13.09.2026 21:38 GÜNCELLEME 13.09.2026 21:38

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, NSosyal hesabındaki paylaşımında, göreve geldikleri günden bugüne, eğitim politikalarını şekillendirirken öğretmenlerin istekleri ve sahanın ihtiyaçları çerçevesinde kararlar aldıklarını ifade etti.

İstişare kültürünü maarif anlayışlarının merkezine almayı ana ilke olarak benimsediklerini vurgulayan Tekin, şunları kaydetti:

"Bu anlayışımız doğrultusunda, öğretmenlerimizin çalışmalarını huzur ve kolaylık içinde icra edebilmeleri için Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapan kadrolu öğretmenlerimize yönelik 2026 Yılı İkinci İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusuna ilişkin hazırlık çalışmalarına başladık. Bu kapsamda öğretmenlerimizin yer değiştirme tercihleri 23-24 Eylül 2026 tarihlerinde alınacak, atama işlemleri ise 25 Eylül 2026 tarihinde gerçekleştirilecektir. Almış olduğumuz bu kararın maarif ailemize hayırlı olmasını diliyorum."

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 1
  • harun 33 dakika önce Şikayet Et
    yarın okullar açılıyor hala atama işlemleri devam ediyor, koca yaz mevsiminde yapılamaz mıydı bu işler, okulların temizlik personelleri bile yarın iş başı yapacak ama bir ay öncesinden okulların hazır olması isteniyor
    Cevapla
  • xxlxx 57 dakika önce Şikayet Et
    Bu işler okullar açılmadan bir ay önce bitmeliydi.
    Cevapla
  • normal vatandaş 1 saat önce Şikayet Et
    okullar yarın açılacak ve öğretmenler öğrencilerini bırakıp başka bir yere atanacak. batı zaten dolu güney doğu ve doğu boşalsın. ücretli öğretmenle devam etsin. yıl olmuş 2026 bu ne
    Cevapla
DİĞER HABERLER
6 LGBT derneğine operasyon: Yurt dışından milyon dolarlık para trafiği deşifre oldu!
Ali İhsan Yavuz açıkladı: İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasındaki son anket