Son dakika... CHP'de flaş Gürsel Tekin gelişmesi: Görevine son verildi

İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, Gürsel Tekin ve beraberindeki geçici yönetimin görevini sona erdirdi. Kararın ardından CHP’nin İstanbul İl Başkanlığı için yeni bir görevlendirme yapması bekleniyor.

Son dakika... CHP'de flaş Gürsel Tekin gelişmesi: Görevine son verildi
Son dakika... CHP'de flaş Gürsel Tekin gelişmesi: Görevine son verildi
GİRİŞ 17.09.2026 17:52 GÜNCELLEME 17.09.2026 18:17

CHP İstanbul İl Başkanlığı'na geçici olarak atanan Gürsel Tekin ve beraberindeki yönetimin görevi, İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin yeni kararıyla sona erdi. Böylece 2023'teki İstanbul İl Kongresi'nin ardından başlayan ve Özgür Çelik'in yönetiminin görevden uzaklaştırılmasıyla devam eden süreçte yeni bir aşamaya geçildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, 8 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilen CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde seçilen başkan ve yönetimin tedbiren görevden uzaklaştırılmasına, İl Başkanlığı'na geçici yönetim kurulu atanmasına karar vermişti.

Gürsel Tekin

39. Olağan İstanbul Kongresi ile yeniden il başkanı seçilen Özgür Çelik de kararı Anayasa Mahkemesi'ne taşımıştı. Dilekçede delegelerin iradesinin yok sayıldığı, siyasi faaliyette bulunma hakkının engellendiği savunulmuştu .

HUKUKİ SÜREÇ NASIL İLERLEDİ?

CHP'nin İstanbul yönetimine ilişkin tartışmaların geçmişi 2023 yılında yapılan kongreye dayanıyor.

CHP'nin 8 Ekim 2023'te yapılan İstanbul İl Kongresi'nde Özgür Çelik başkan seçilmişti. Ancak kongrenin ardından "oylamaya hile karıştırıldığı" iddiaları ortaya atılmıştı. Mahkeme il başkanlığına geçici yönetim kurulu atanmasına karar vermiş, il başkanlığı görevine Gürsel Tekin'i getirmişti .

Enes Kılıç Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Enes Kılıç

Editör Hakkında

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan seçim tarihi açıklaması
Son dakika: MSB'den komşuya son uyarı! Düşman titreten sürpriz karara ilişkin açıklama...