AK Parti harekete geçmişti: Fon teklifinde yeni gelişme

AK Parti tarafından hazırlanan fonların tasfiyesine yasal zemin oluşturacak yaklaşık 10 maddelik kanun teklifi milletvekillerinin imzasına açıldı.

AK Parti harekete geçmişti: Fon teklifinde yeni gelişme
AK Parti harekete geçmişti: Fon teklifinde yeni gelişme
GİRİŞ 07.10.2026 19:44 GÜNCELLEME 07.10.2026 20:44

AK Parti tarafından hazırlanan ve fonların tasfiyesine hukuki zemin oluşturacak yaklaşık 10 maddelik kanun teklifi, TBMM'de milletvekillerinin imzasına açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmanın ardından, fonların tasfiyesi ve yatırımcıların mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik düzenlemenin Meclis gündemine taşınması için çalışmalar hızlandı.

TEKLİF YAKLAŞIK 10 MADDEDEN OLUŞUYOR

AK Parti tarafından hazırlanan kanun teklifinin yaklaşık 10 maddeden oluştuğu öğrenildi.

Düzenlemede fonların tasfiye edilmesi, yatırımcılara yapılacak ödemelerin hangi esaslara göre gerçekleştirileceği ve süreçte görev alacak kurumların yetki ve sorumluluklarının belirlenmesine ilişkin hükümler yer alıyor.

451 BİN 578 YATIRIMCI BULUNUYOR

Hazırlanan düzenlemenin, fonlarda bulunan yüz binlerce yatırımcıyı ilgilendirdiği belirtildi.

Fonlarda toplam 451 bin 578 yatırımcının bulunduğu, bunların yaklaşık 355 bininin 1 milyon liranın altında yatırım yaptığı ifade edildi.

Teklifle, 1 milyon liranın altında yatırım yapan vatandaşların yatırdıkları tutarın tamamının ödenmesine yönelik bir mekanizma oluşturulması planlanıyor.

1 MİLYON LİRA ÜZERİNE KADEMELİ ÖDEME

1 milyon liranın üzerindeki yatırımlar için ise farklı bir ödeme modeli öngörülüyor.

Bu kapsamda, söz konusu yatırımcılara yapılacak ödemelerin belirli bir plan dahilinde ve kademeli olarak gerçekleştirilmesi planlanıyor.

1 milyon liranın altında yatırım yapan yatırımcılar açısından ise ara ödeme mekanizmasının devreye alınması hedefleniyor.

TMSF TASFİYE SÜRECİNDE GÖREV ALACAK

Düzenlemenin önemli başlıklarından birini de fonların tasfiyesi oluşturuyor.

Fonlarla bağlantılı şirketlerin tasfiyesine ilişkin işlemlerde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) görev alması planlanıyor.

FONLARDA BIST 30 VE BIST 100 PAYLARI DA VAR

AK Parti kaynakları, fonların içerisinde BIST 30 ve BIST 100 endekslerinde yer alan şirketlere ait payların da bulunduğunu belirtti.

Söz konusu varlıkların tasfiye sürecinde değerlendirilmesi ve buradan elde edilecek kaynakların yatırımcılara yapılacak ödemelerde kullanılması planlanıyor.

TEKLİFİN CUMA YA DA PAZARTESİ MECLİS'E SUNULMASI BEKLENİYOR

Milletvekillerinin imzasına açılan teklifin, imza sürecinin tamamlanmasının ardından cuma günü, en geç pazartesi günü TBMM Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

Yaklaşık 10 maddelik teklifin Meclis'teki görüşmelerinin ardından ekim ayında yasalaştırılması hedefleniyor. 

KAYNAK: İHA
Ayşe Çolpan Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Çolpan Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 7
  • OSMAN 16 dakika önce Şikayet Et
    Fondan vurdular şimdi de hisse senedinden mesela kopol,seramik granit,turex, kiler holdinng gibi bunlar da incelenir inşallah
    Cevapla
  • sivasi 31 dakika önce Şikayet Et
    Beyler Devlet niue korusun adam kar edecek naylon şirketten Millet ödeyecek , ASIL BUNA İZİN VEREN YÖNETİCİLER SORUMLU !!!
    Cevapla
  • Mehmet Demirci 33 dakika önce Şikayet Et
    Yanlış yapan kim olursa olsun cezasını çekecek adalet bakanımız seni seviyorum ALLAH yolunu bahtını açık eylesin inşallah
    Cevapla
  • Gültepeli Bjk 33 dakika önce Şikayet Et
    Türkiye'de mağdurr biterrmii
    Cevapla
  • Veysel 40 dakika önce Şikayet Et
    İyide halena nlamis degilim hani devlet yatirimciyi koruyordu param blokede para fonuna bankalar cekti bunlarda soydular bankalarda incelesinsin devlet fonlari varken bu fonlara neden cektiler bizi erdogan ve mileto yuz goz etmeye calistilar ama inaniyorim erdogan miletten yana saf tutacaktir. En erken zamanda paramizi verin ev alacam param takintida kulotuma kadar banka pnu ya koydurdu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Pakistan'dan gövde gösterisi: Fatah-4 sahneye çıktı!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı, fon tasfiyesi için tarih verdi: Hazine kaynağı kullanılmayacak