Kanatçının QR menüsü ile girişteki liste fiyatları tutmadı! Cezası kesildi

Ankara Ticaret İl Müdürlüğünce, Çankaya’da faaliyet gösteren bir restoranda yapılan denetimde, girişteki fiyat listesi ile QR kodlu menüde 34 ürünün fiyatlarının farklı olduğu tespit edildi. İşletmeye 135 bin 82 TL para cezası uygulandı.

Kanatçının QR menüsü ile girişteki liste fiyatları tutmadı! Cezası kesildi
Kanatçının QR menüsü ile girişteki liste fiyatları tutmadı! Cezası kesildi
GİRİŞ 10.10.2026 20:32 GÜNCELLEME 10.10.2026 21:00

Ankara Ticaret İl Müdürlüğü, CİMER başvurusu üzerine Çankaya’da faaliyet gösteren Kanatçı restoranında fiyat etiketi denetimi gerçekleştirdi.

Denetimde, işletmenin kapı girişinde bulunan fiyat listesi ile masalarda yer alan QR kodlu fiyat listesi karşılaştırıldı. İnceleme sonucunda 34 ürünün satış fiyatlarının iki listede farklı olduğu belirlendi. Ayrıca QR kodlu menüde cacık ürününün fiyatının 250 TL olarak gösterildiği tespit edildi.

Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nin 9’uncu maddesinin birinci fıkrasına aykırılık nedeniyle işletmeye 135 bin 82 TL idari para cezası uygulandı.

Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin ekonomik çıkarlarının korunması ve fiyat şeffaflığının sağlanması amacıyla denetimlerin sürdürüleceğini bildirdi.

Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Karadeniz derbisinde gülen Trabzonspor oldu! Fırtına, fişi 12 dakikada çekti
Bakan Memişoğlu duyurdu: Doktora gitme şartı değişiyor: Milyonlarca hastayı ilgilendiriyor