Pegasus uçağı kuş sürüsüne çarptı

Pegasus'un İstanbul-Kopenhag seferini yapan yolcu uçağı, havalandıktan yaklaşık 45 dakika sonra kuş sürüsüne çarptı. Kanat kısmı hasar alan uçak İstanbul'a acil iniş yaparken, uçaktaki yolcular başka bir uçağa aktarıldı.

Pegasus uçağı kuş sürüsüne çarptı
Pegasus uçağı kuş sürüsüne çarptı
GİRİŞ 30.10.2026 13:46 GÜNCELLEME 30.10.2026 13:52

İstanbul Havalimanı'ndan Danimarka'nın başkenti Kopenhag'a gitmek üzere kalkan Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağı, kuş sürüsünün çarpması nedeniyle geri döndü. Uçağın kanadında parçalanma ve ağır hasar meydana geldi.

Saat 09.10'da havalanan uçağa çok sayıda kuşun aynı anda çarpmasıyla büyük bir gürültü duyuldu. Pilot, kontrol kulesiyle irtibata geçerek acil iniş izni istedi.

Gerekli izinlerin alınmasının ardından rotasını değiştiren uçak, İstanbul Havalimanı'na sorunsuz indi. Havalimanında acil müdahale ekipleri hazır bekletilirken, inişin ardından yolcular tahliye edildi.

Kopenhag'a gidecek yolcular başka bir uçağa aktarıldı. Danimarka seferi gecikmeli olarak yeniden başladı.

Erkan Talu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kapadokya'da peribacasından kopan kayaların düşme anına ait görüntüler ortaya çıktı
2 bin dolarlık rezalet! Kendisi yerine sorunları katlanıyor! iPhone Duo masada kaldı!