Motosikletli kuryelerden isyan çığlığı

Motosiklet kazalarında ölümlere neden olan bariyerlerle ilgili önlem alınması için motosikletçiler Zeytinburnu'nda bir miting düzenlendi.

Motosikletli kuryelerden isyan çığlığı
Motosikletli kuryelerden isyan çığlığı
GİRİŞ 01.02.2009 17:35 GÜNCELLEME 01.02.2009 17:35

Kazlıçeşme Meydanı'nda yapılan ''Yollarda ölmek istemiyoruz'' mitinge yüzlerce motosikletli katıldı.

Mitingte konuşan Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Güreler, son günlerde arda arda gelen motosiklet kazalarına dikkat çekerek, kaza sebepleri farklı da olsa ölüm sebeplerinin birbirine çok benzediğine işaret etti.

Kaza sonrasında yapılan araştırmaların, motosiklet kazalarında ölümlere öncelikli olarak bariyerlerin neden olduğunu ortaya koyduğunu öne süren Güreler, hayat kurtarması gereken bariyerlerin tam tersine can aldığını ifade etti. Güreler, ''Sac bariyer kaza anında bir bıçak gibi kesip atabiliyor. Halat bariyer ise bir giyotin gibi kesebiliyor'' dedi.

Geçen günlerde bu tür acı kazaların yaşandığını hatırlatan Güreler, bu konuda yetkililerin bir an önce önlem alması gerektiğini vurguladı.

Hasan Güreler, motosiklet kazalarında halatların ölüm ve yaralanmalara neden olmaması, aksine kaza yapanı koruması amacıyla dernek olarak önerilerde bulunmak istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Motosiklet kazalarında bariyerlerin neden olduğu ölüm ve yaralanma riskini minimuma indirmek için halat bariyerlerin dışı esnek ve dayanıklı PVC borularla kaplanmalı, sac bariyerlere ise süspansiyonlu tamponlar konulmalıdır. Sac bariyerlerin bıçak kadar keskin kenarlarına ise plastik takoz konulması da çok önemlidir. Bunların yanısıra bariyer direklerinin de daha emniyetli daha getirilmesi gerekiyor.

Motosiklet sürücülerinin trafikteki en büyük sorununun ise diğer araçların motosikletlileri dikkate almaması olduğunu vurgulayan Güreler, motosikletlilere ya önyargıyla yaklaşıldığını ya da görmezden gelindiğini söyledi.

Güreler, diğer araç sürücülerine seslenerek,''Motosikletlerimizde kaporta yok, kaporta biziz. Sizin gibi bizi de evde bekleyen bir ailemiz var. Kendinizi ve ailenizi düşündüğünüz kadar motosiklet sürücülerini de düşünün'' diye konuştu.

Motosikletçilere destek vermek için mitinge katılan Ahmet Utku ise motosiklet kültürünün Türkiye'de tam olarak yerleşmediğine vurgu yaparak, İstanbul trafiği için kurtuluşun motosiklet anlayışının yerleşmesinden geçtiğini belirtti.

Motosikletin trafikte hak ettiği yeri edinmesi için devletin alması gereken önlemler olduğunu savunan Utku, motosikletçilere de bazı sorumluluklar düştüğünü, bunun ilk adımının da kişisel tedbirlerin alınması olduğunu dile getirdi.

İki yıl önce meydana gelen motosiklet kazasında oğlu Onur'u kaybeden Baba Muhsin Sual ise  motosiklet sürücülerinin bir kaza anında bedenlerini koruyacak bir kaportaya sahip olmadığına dikkat çekti.

Motosiklet kazalarından herkesin ders çıkarması gerektiğini belirten  Sual, yollarda gerekli tedbirlerin alınması ve diğer araç sürücülerinin motosikletlileri önemsemesi halinde başka anne babaların yüreklerinin yanmayacağını söyledi.

Mitingin ardından yüzlerce motosikletçi, trafiği aksatmamak için küçük gruplar halinde dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • muhammet musa 17 yıl önce Şikayet Et
    asla önlenemez. protesto ederek bir sonuç alınması mümkün değil.malesef motorsiklet kullanan kişinin ona olan tutkusu ölümü dahi göze alacak kadar büyüktür.motorsiklet onun bir uzvu olmuştur asla ondan vazgeçmez.üzücü olan ise bu güzel tutkunun bu ülkeye uygun olmaması.
    Cevapla
  • cihan çalışkan 17 yıl önce Şikayet Et
    selamün aleyküm. ülkemizdeki motorsiklet düşmanlığının sebebi ne anlamadım gerçi otomobil düşmalığı da var onu da açayım kamyon ve tır sürücüleride otomobil sürücülerini sıkıştırıyor allahtan uçaklarda karayollarında gitmiyor.... biraz bilinç ama çok biraz bilinç
    Cevapla
  • Gurzan ÖZTÜRK 17 yıl önce Şikayet Et
    İki yıl önce meydana gelen motosiklet kazasında. Kaza 2 yıl önce değil, 22 Ocak 2009 tarihinde olmuştur. İlgililerin dikkatine...
    Cevapla
  • muhammed kaya 17 yıl önce Şikayet Et
    syn ARDA ZAFER bey. Yorum yapmanızı sonuna kadar destekliyorum ama yorumunuzu şiddetle kınıyorum.Öncelikle bu yazıyı okuyanların sizin gibi önyargılı olmalarına sebep olduğunuzu unutmayın lütfen. Ne demek pek çoğu saygısız.? Eğer ülke trafiğinde bir iki yıl motosiklet kullanmış olsaydınız adamların neler yaşadığını anlar ve sonuna kadar destek verirdiniz. Elbetteki bi grupta, bi toplumda kötüler de olacaktır ama bunu hepsine ya da çoğuna mal edemezsiniz.D.bakırdan org.na katılan tüm motorculara selamlar..iyi geceler
    Cevapla
  • Gurzan ÖZTÜRK 17 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim şart. Ama herkese.... Motosiklet sitelerini incelerseniz, eğitime ve korumalı kullanıma verilen önemi görürsünüz. Otomobil, kamyon, minibüs, taksi şöförleri sinyal vermezse, aynalarına bakmazsa, şeridini ve mesafesini korumazsa, çamdan sigarasını, mendilini, bira şişesini atarsa kimsenin yapacağı bir şey kalmaz. Yollarda ölmek istemiyoruz. Lütfen motosikletleri farkedin. Bizlerin de anne, baba, eş, evlat olduğumuzu unutmayın. Bir hafta içerisinde iki arkadaşımızı feci bir şekilde kaybettik. Allah (cc) rahmet eylesin. Amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cemil Tugay'ın istifasındaki detaylar ortaya çıktı
Gol makinesi için kıran kırana yarış! Süper Lig devi Sörloth için devrede