'Hükümeti devir dedin, devirdik..'

'Hükümeti devir dedin, devirdik. Yeni kabineyi kur dedin, kuruyoruz. E ne istiyorsun başka' Bu sözler KKTC’de bir generalin oğlu tarafından MİT’çi Gündeş’e söylenmiş

'Hükümeti devir dedin, devirdik..'
'Hükümeti devir dedin, devirdik..'
GİRİŞ 01.08.2009 07:11 GÜNCELLEME 01.08.2009 07:11
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ergenekon davası kapsamında sorgulanan eski MİT İstanbul Bölge Başkanı Osman Nuri Gündeş’in, 25 Haziran 2009’da verdiği ifadenin ayrıntıları netleşmeye başladı. Gündeş’e, Ergenekon savcıları tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a füzeli suikast planı, Abdi İpekçi cinayetinin yanı sıra Alaattin Çakıcı’ya ilişkin yaptığı açıklamalar soruldu.

Gündeş’e yöneltilen sorular arasında en dikkat çeken ise KKTC’de görev yapan bir generalin oğlu olduğunu söylediği ‘Erman’ isimli şahısla yaptığı telefon konuşması oldu.

BİR SÜRE BAĞIMSIZ KALACAKLAR

24 Mart 2009 günü saat 13:44’te gerçekleştiği belirlenen konuşmada Gündeş, Erman’a “Hükümet ne zaman kuruluyor oğlum?” diye soruyor. Erman isimli şahsın yanıtı ise şöyle: “E ona göre ayarlama yapacağız. Bir süre bağımsız kalıp öyle geçecekler. Güven oylaması aldıktan sonra geçecekler ki etik olsun.” Konuşmanın devamında Erman isimli kişinin şu sözleri dikkat çekiyor: “Hükümeti devir dedin, devirdik. Yeni kabineyi kur dedin, kuruyoruz. E ne istiyorsun başka.”

Bir Generalin oğlu

Sözkonusu görüşmeyi doğrulayan Gündeş ise Ergenekon savcılarına verdiği ifadede şunları söyledi: “Konuşma Kıbrıs’ta yapılmıştır. Bundan iki ay önce gitmiştim. Yeni başkan Derviş Eroğlu ile yemek yedim. Eski Cumhurbaşkanını tanırım, kendisini ziyaret ettim. Lefkoşa Belediye Başkanı ile de oturup yemek yedik. Bu konuşmada geçen hükümet KKTC hükümetidir. Erman da bir generalin oğludur. Erman Lefkoşa Belediyesinin genel koordinatörüdür.”

Devlete hizmet ettiyse yanaklarından öperim

Gündeş’e yöneltilen bir diğer soru Erol Mütercimler’den elde edilen CD’deki “Hrant Dink cinayeti tartışmalarında NTV’de konuşan bir zamanların MİT sorumlusu Nuri Gündeş, yasaların suçlu ilan ettiği Alaattin Çakıcı’nın yanaklarından öptüğünü duyurdu’ şeklindeki ifadeler oldu. Gündeş bu soruya yanıtı ise şöyle oldu: “Yanaklarından öperim derken, ‘Devlete hizmet etti ise yanaklarından öperim’ şeklinde beyanda bulundum. Ama ben böyle bir adamı MİT’in başına bela etmezdim.

(Star)

YORUMLAR 6
  • Murat HAM 14 yıl önce Şikayet Et
    Kurtlar Vadisi Kıbrıs. Kurtlar Vadisinin Kıbrıs ayağı mı çekiliyor.. Komik geldi.. Herkes komplo teorisyeni oldu çıktı bu memlekette.. Beğendim ama güzelmiş.. Aynı imza olayı gibi..
    Cevapla
  • Ahmet Özbir 14 yıl önce Şikayet Et
    Kirli Çamaşırlar Birbir Ortaya Çıkıyor! Artık Temizlik Zamanı. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir dendi, birileri ise bu kelimeyi raftan indirtti, ancak yiğit savcılar sayesinde topunun tüm oyunları bozuldu, birbir ifşa edildiler ve o kelime yeniden duvara asılacak ve gereği yapılacak. Bu ülkede seçilmişlere plan yapan gerici yobazlar kim olurlarsa olsunlar, nerede bulunurlarsa bulunsunlar yakalanacaklar ve kodese gönderileceklerdir! Artık ne T.C.'de, ne KKTC'de millete plan yapan zorbalar ulu orta dolaşamayacak, kendilerine en ağır darbe indirilecektir.
    Cevapla
  • teoman gemiler 14 yıl önce Şikayet Et
    akıl çağı. bunlardan istihbaratçı veya ajan olmaz bu adamlar ya çok saf yada çok aptal insan hiç kendini ele verirmi dinletirmi sıradan bir görevlide değilki..ve türkiyenin bu tür basit memurları ve her önüne geleni önemli bir kurumda işe almaması lazım
    Cevapla
  • musa baysal 14 yıl önce Şikayet Et
    torunlar ne zaman?. önceden hükümet devirmek,çok ciddi bir işti ve generaller bizzat ilgilenirdi,şimdi sıradanlaştı ,oğullar halledebiliyor.demek ki yarın birgün torun oyuncağı olacak,hükümet devirip kurmak,LOGA MİSALİ.
    Cevapla
  • Neco 14 yıl önce Şikayet Et
    kktc. Bu E.T.O.'nun kıbrıs ayağı başlamadı mı daha? Daha orda da bi bu kadar tedirgin bekleyen insanın varlığından eminim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kapıda vize uygulamasında yeni gelişme! İşte eklenen yeni adalar...
Kredi kartlarında büyük değişiklik! TCMB'nin yol haritası belli oldu