Van'da derin operasyon 6 tukuklama

Van'da yakalanan 2 terörist ile PKK'ya örgütsel destek sağladığı iddia edilen Eğitim-Sen üyesi 4 öğretmen tutuklandı.

Van'da derin operasyon 6 tukuklama
Van'da derin operasyon 6 tukuklama
GİRİŞ 08.08.2009 21:37 GÜNCELLEME 08.08.2009 21:37
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Van polisinin terör örgütü PKK'ya yönelik yaptığı operasyonda yakalanan 2 terörist ile PKK'ya örgütsel destek, yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Eğitim-Sen üyesi 4 öğretmen tutuklandı.

Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ekipleri, 2 gün önce Muradiye ilçesi Beşparmak köyünde bir eve jandarma eşliğinde yaptığı baskında 2 teröristi çok sayıda silah ve mühimmatla ile birlikte yakaladı.

Teröristlerle bağlantı halinde olduğu ve PKK'ya örgütsel destek, yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle Erciş ilçesinde Eğitim-Sen üyesi öğretmenyer Yakup S., Hasan Y., Mehmet Taha M., Ahmet S. de gözaltına alınmıştı. Emniyet'te sorguları tamamlanan 1'i çocuk 2 terörist ile 4 öğretmen, sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilmişti. Yaklaşık 5 saat savcıya ifade veren 2 terörist ile 4 öğretmen tutuklanma istemi ile mahkemeye sevk edildi. Mahkemede tekrar sorgulanan 6 kişi tutuklanarak Van F Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

OPERASYON 1,5 YILLIK ÇALIŞMANIN ARDINDAN GELDİ

Emniyet yetkililerinden alınan bilgilere göre, PKK'ya yönelik operasyon1,5 yıllık çalışmanın sonucunda yapıldı. TEM Şubesi'nin 1,5 yıl önce Eğitim Sen Van Şubesi'ne yönelik yaptığı operasyonda sendika üyesi ve aynı zamanda Erciş Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Yakup S.'nin terör örgütü ile bağlantıları tespit edilmişti.

Bunun üzerine takibe alınan S.'nin Meslek Eğitim Merkezi'nde para karşılığı usülsüz meslek sertifikaları verdiğini, buradan gelen parayı terör örgütüne verdiğini belirledi.

Takip sonucu polis ilçede Yakup S. ile Eğitim-Sen üyesi öğretmenler Hasan Y., Mehmet Taha M. ve Ahmet S.'nin PKK'ya örgütsel destek sağladıklarını ve terör örgütüne yardım ve yataklık ettiği tespit etti.

İki gün önce Yakup S.'nin İran'dan Türkiye'ye giriş yapan 2 teröristle irtibata geçtiği bilgisine ulaştı. Çalışmalarını artıran polis, 2 teröristin Muradiye kırsalında olduğu belirledi. Takip sonucu teröristlerin Muradiye ilçesi Beşparmak köyünde G.K.'nın isimli şahsın evine girmesi üzerine polis, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ile birlikte eve operasyon yaptı.

Operasyonda Erciş ilçesine kayıtlı olan ve 10 yıldan bu yana dağda olduğu belirlenen terörist Atilla Coşkun Ü. ile 17 yaşındaki terörist E. A. çok sayıda silah ve mühimmatla birlikte yakalanmıştı.

Teröristleri etkisiz hale getiren polis, Erciş ilçesine geçerek terör örgütü PKK'ya örgütsel destek sağlayan, yardım ve yataklık yaptığı belirtilen Eğitim-Sen üyesi Yakup S., Hasan Y., Mehmet Taha M. ve Ahmet S.'yi  gözaltına almıştı.

Poliste sorguları tamamlanan zanlılar sabah sağlık kontrolünün ardında adliyeye sevk edilmişti.

KAYNAK: (CİHAN)
YORUMLAR 6
  • cenk tolga 14 yıl önce Şikayet Et
    daha neler var neler... çok iyi insanlara da ratladım orda bir o kadarda art niyetli...yüzünüze gülüp çok iş çevirirler arkadan..orda herşeyin kaçağı var ..benzin..çay..mazot..şekerleme..hatta insan.. bunlarla uğraşan dabir sürü...memur..şaşırmadım..yardımda yaparlar...
    Cevapla
  • ömer baran 14 yıl önce Şikayet Et
    yazık. bi de eğitimlilerimiz böyle şeylere destek veriyorsa. bu durumdan rahatsız olmuyosak ne diyeyim demek biz bazı şeyleri hak ediyoz.
    Cevapla
  • bora pacoglu 14 yıl önce Şikayet Et
    yazık bukadar emeğe. kardeşim hangi sendikanın kendi çalışanına faydası var ben görmedim.emekçinin sırtından lüx içinde yaşayan sendika başkanları var.başka ne varbence sendikaların hepsi kapatılmalı
    Cevapla
  • ahmet kemer 14 yıl önce Şikayet Et
    açılımın mı?. En iyisi biz eğitim sen cileri hapse atıp tüm sendikaları kapatmalıyız ülkücü türk eğitim sen hariç. Tüm partileri kapatmalıyız ,chp ve mhpyi birleştirmeliyiz . Tüm kanalları kapatalım trt hariç al sana demokratik ülke. Tek dil tek ırk tek bayrak tek sendika tek parti
    Cevapla
  • traji komik 14 yıl önce Şikayet Et
    kemal yılmaz bey. bende hiç şaşırmadım iyi mi?gerçekten bunlar her maskeyi kullanıyorlar.şu eğitim sen denen sendikanın niçin var olduğunu gayet iyi biliyoruz ,iplikleri pazara çıktı artık.Çıkmasına çıktı da bunlar üç otuz para etmezler ki kim alacak ki?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!