Türkiye'ye gelen Ermenistan Cumhurbaşkanları

Türkiye-Ermenistan maçını izlemek üzere Bursa’ya gelen Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Türkiye’ye gelen 4. Ermenistan Cumhurbaşkanı oldu. Daha önce gelen Cumhurbaşkanları ise...

Türkiye'ye gelen Ermenistan Cumhurbaşkanları
Türkiye'ye gelen Ermenistan Cumhurbaşkanları
GİRİŞ 14.10.2009 18:48 GÜNCELLEME 14.10.2009 18:48

 “Futbol diplomasisi”ni devam ettirmek üzere Bursa’ya gelen Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın, Türkiye’ye gelen 4. Ermenistan Cumhurbaşkanı olduğuna dikkat çekiliyor.

İsviçre’nin Zurih kentinde ikili ilişkilerin normalleşmesine ilişkin protokollerin imzalanmasından dört gün sonra iki milli takım arasında rovanş maçını izlemek amacıyla Bursa’ya gelen Sarkisyan’in Türkiye’ye gelen 4. Ermenistan Cumhurbaşkanı olduğu vurgulanıyor.

Ermeni basınına göre, Türkiye’ye Ermenistan’dan Cumhurbaşkanı düzeyindeki ilk ziyaret, bu ülkenin bağımsızlığına kavuşmasından sonra, ilk Cumhurbaşkanı Levon Ter Petrosyan tarafından Karadeniz Ekonomik İşbirliği Zirvesi dolayısıyla Haziran 1992’de gerçekleştirilmişti.

İkinci ziyareti de Petrosyan tarafından yapıldı. Petrosyan, 1993 yılında döneminde Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatı nedeniyle düzenlenen cenaze töreninde bulunmuştu.

Bundan sonra da 1999 yılında İstanbul’da yapılan AGİT Zirvesine de Ermenistan’ın ikinci Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan da katılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...500 bin Türk öldürüldü
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler