Ranzadan düşen minik halterci öldü
Tokat'ta yattığı ranzadan düşen ve tedavisinin ardından taburcu edildikten 1 hafta sonra yaşamını yitiren 14 yaşındaki halterci Cafer Top'un babası, hastane yetkililerinden şikayetçi olacak.

Baba Bilal Top, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 çocuğundan en küçüğü Cafer'in bu sene Tokat Mehmet Akif Ersoy Lisesi'ne başladığını belirterek, ''Oğlum 2 yıl önce haltere başladı. Geçen cumartesi telefonda görüşmüştük. Hafta sonu eve gelemeyeceğini, harçlığa da ihtiyacının olmadığını söylemişti'' dedi.
Başarılı bir öğrenci ve sporcu olan oğlunun, kaldığı merkezde yatakta uyurken ranzadan düştüğünün söylendiğini kaydeden baba Top, şöyle devam etti:
''Hocaları alıp hastaneye götürmüşler. Hastanede tomografi çekmişler ve göndermişler. Hocaları daha sonra 4 kez kontrole götürmüş. Hastane yetkilileri hakkında şikayetçi olacağım. Gerekenin yapılmasını isteyeceğim. Hocaları hakkında şikayetçi olmayacağım, çünkü 4 defa hastaneye götürmüşler. Oğlumun yüzde doksan beyin kanamasından öldüğünü söylediler. En son oğlumla pazartesi günü görüşmüştüm. O görüşmemden önce oğlum ranzadan düşmüş ama üzüleceğimizi düşünerek hocalarından bize olayı anlatmamalarını istemiş.''
Bu arada, yaşamını yitiren Cafer Top'un, 2008-2009 sezonu Okullararası Türkiye Halter Şampiyonası'nda kendi yaş grubunda ikinci olduğu öğrenildi.
Uzunburun mevkisindeki güreş eğitim merkezinde kalan Tokat Gençlik Spor Kulübü Halter Takımı sporcusu Cafer Top, 9 Ekim Cuma günü merkezde kaldığı iki katlı ranzanın üst katından uyuduğu sırada düşmüş, tedavisinin ardından taburcu edildikten 1 hafta sonra da yaşamını yitirmişti.
ZAMAN
-
uğur 15 yıl önce Şikayet EtHepsini Unutun. Ne avrupa birliği, ne ekonomi, ne açılım nede önemli olan başka bir şey.. Bu sağlık sektörünü iyileştirmeye bakın. Bu sağlık bakanı zerre kadar empati kurmuyor mu acaba? Kendi çocuğunun başına böyle bir şey geldiğini düşünemiyor mu?Beğen