Abdullah Öcalan'ın öldürülme korkusu

İmralı'daki yeni odası tartışılan Öcalan'ın Adalet Bakanlığı yetkililerine 'İmralı’ya nakledilen mahkumlar tarafından öldürülme korkusu yaşadığını' söylediği belir-tildi. Öcalan hakkında bakanlıktan bilgi alan CHP'li: Yer derdi değil can derdi

Abdullah Öcalan'ın öldürülme korkusu
Abdullah Öcalan'ın öldürülme korkusu
GİRİŞ 06.12.2009 08:19 GÜNCELLEME 06.12.2009 08:19
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

ÖNDER YILMAZ'ın haberi

CHP Sivas Milletvekili Malik Özdemir, İmralı Cezaevi’ndeki yeni odası tartışma yaratan terörist Abdullah Öcalan’ın Adalet Bakanlığı yetkililerine “İmralı’ya nakledilen mahkumlar tarafından öldürülme korkusu yaşadığını” söylediğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanlığı yetkililerinden Öcalan hakkında bilgi alan Özdemir, Öcalan’ın bakanlık yetkililerine “nakledilen mahkumlardan biri tarafından öldürülmekten korktuğu” endişesini dile getirdiğini belirterek, şunları söyledi: “Öcalan’ın yer sıkıntısı yok. Can derdine düşmüş. Verilen bilgilere göre, Öcalan ölüm korkusu yaşıyor. İmralı’daki diğer mahkumlar tarafından öldürülme korkusuna kapılmış. Sürekli bahaneler çıkarıyor. İstediği isimleri İmralı’ya getirtemediği için, bu mahkûmları istemiyor. Adalet Bakanlığı’ndan insan hakları ihlali veya başka bir konuda talebi olmamış. Sokağı tetiklemenin yolu da memnuniyetsizliğini dile getirmek. 17 cm için sorun yok.

‘Arkadaşlarını istiyor

Gördüğüm kadarıyla, buradaki PKK’lıları değiştirmek ve kendi arkadaşlarını getirmek istiyor. Bu yüzden de gündemi saptırıyor. Eğer, odadan ya da başka bir şeyden sıkıntısı olsa, şimdiye kadar dünyayı ayağa kaldırırlardı. Yerinin standatlarının ne kadar yüksek olduğunu herkes biliyor. Bu konuda istedikleri başvuruyu da yapsalar bir şey çıkmaz.”

Öcalan’ın bulunduğu İmralı Cezaevi’ne, bir süre önce PKK’lı teröristler Hasbi Aydemir, Şeyhmus Poyraz, Cumali Karasu, Bayram Kaymaz ile yasadışı TİKKO örgütünün üst düzey yöneticilerinden Hakkı Alkan nakledilmişti. Edinilen bilgilere göre, Öcalan’ın eski yerinde odasıyla içiçe olan tuvalet ve banyo, yeni düzenlemede 2.01 metrekarelik ayrı bölüm olarak odanın içinde ayrılarak kapatıldı. Öcalan’ın, bu durumu “Koku gelmiyor, daha hijyenik” diye değerlendirdiği ve memnuniyetini ifade ettiği belirtildi.

Öcalan’ın isteği üzerine, yeni odasına klima ve buzdolabı konulmadığı bildirilirken, disiplin cezası nedeniyle televizyon izleyemediği ancak radyosunun bulunduğu kaydedildi. Öcalan’ın burnunda akıntı olduğu, rahatsızlığı nedeniyle doktor kontrolünden geçirilerek kendisine sprey ve ilaç verildiği belirtildi.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 21
  • Kazım 3 yıl önce Şikayet Et
    Eeee, korkması gayet doğal. "Hain kurt havfli olur" derler.
    Cevapla
  • metal 15 yıl önce Şikayet Et
    APO ÖLSE NE OLUR ÖLMESE NE OLUR...... Herkes kendine sorsun ölmesini isteyenler istemeyenler bundan çakarınız ne mhp başa gelse gelmese ne bana en iyi hizmeti sunan kimse o başa gelsin bir halk toplumu olarak beni avrupa yaşam standratlarına kim taşıyabiliyosa o başa gelsin ama biliyorum olmuyucak bu, karamsarım evet karamsarım ne olur bırakın artık çıkarlarınızı ülke olarak olaya bakın ama malesef olmuyucak herke hırsız olmuş bu ülkede kimi apo diyo kimi din kimi mhp kimi ordu ..........
    Cevapla
  • Fethi Gonullu 15 yıl önce Şikayet Et
    keske ...nerde.... geberdigin gün sehitlerimizin bayramidir..
    Cevapla
  • emre genc 15 yıl önce Şikayet Et
    Aponun yeri dar, Aponun sağlığı kötüye gidiyor onu öldürmek istiyorsunuz diyenler. bence onun ölmesini en çok isteyenlerdir. Apo zaten yakalandı, devletin elinde, elbette kürtlerin yeni bir lidere ihtiyacı var, Apo ölmeliki normal hayattan yeni bir lider seçilsin. bu lider hem siyaset yapabilecek, hem de dışarda olacak. Aponun öldürülmesi DTPnin kürtçülük siyasetini daha bir pekiştirilmesini sağlayacaktır. DTPnin bu karışıklık içerisinde en büyük amacı Aponun ölmesi ve öldürülmesidir. onun ölmesiyle Aponun yerini dolduracak yeni bir lider arayışı başlayacak. o da herhalde KARAYILANdır.
    Cevapla
  • mehtap dalgalı 15 yıl önce Şikayet Et
    o cesaret varmı onlarda. o nu kim yaparsa benim kahramanım olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİDER sanatçıları, Küresel Sumud Filosu için "Gazze Sana Geliyoruz" şarkısını hazırladı
Tek yumrukla beyin kanaması geçirdi