Meryem Ana Kilisesi'nde Noel buluşması

Türkiye'deki Katolikler, Noel'i kutlamak için İzmir Selçuk'taki Meryem Ana Kilisesi'ndeki ayinde buluştu. Ayini yöneten Başrahip Orıano Granella, her yıl olduğu gibi bu yıl da Noel'i çoşku içinde kutladıklarını söyledi

Meryem Ana Kilisesi'nde Noel buluşması
Meryem Ana Kilisesi'nde Noel buluşması
GİRİŞ 25.12.2009 06:51 GÜNCELLEME 25.12.2009 06:51

Ali Rıza Çelebi'nin haberi

Ayinde konuşan Meryem Ana Kilisesi Başrahibi Orıano Granella, "Ayin Türkçe, İngilizce ve İtalyanca olacak. Bütün diller Allah huzurunda birleşecek. Noel ile İsa'nın doğuşunu kutluyoruz. İsa'nın doğumu ile dünyaya bir ışık geldi. O ışığın gelişini kutluyoruz" dedi.

Rahip Mesut Kalaycı ise, "Bütün dünyadaki Hristiyanlar Noel çoşkusunu yaşıyor. 24 ile 25 Aralık bizim kurtarıcı olarak kabul ettiıimiz ısa mesihin doıum günü. Karanlıkları aydınlatmak için ışık olarak dünyaya doıdu. Ayrıca özellikle bu devirde barışa ve kardeşliıe ihtiyacımız var. O yüzden dua etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

"TÜRK VATANDAŞIYIM, HIRİSTİYANLIĞIMI RAHAT YAŞIYORUM"

Fener Rum Patriği Bartholomeos'un "Türkiye'de kendimi çarmıha gerilmiş gibi hissediyorum" sözleri hatırlatılan Mesut Kalaycı, şunları kaydetti:  "Patrik Bartholomeos'un böyle bir deyimi oldu. Fakat bunun yanlış anlaşılmasını istemiyorum. Bu açıklama politik amaçlı değil. Bütün insanlar için dua ettiğini söyler. O bir lider. Yanlış anlaşılmalara yer vermemeliyiz. Fakat biz Türkiye'de çarmıha gerilmedik. O yüzden açıklamasına katılmıyorum. Ufak tefek sorunlar dışında dinimizi rahat bir şekilde yaşıyoruz. Bu akşamda Noel'imizi kutladık. Bu ayinde dinimizi rahat bir şekilde yaşadığımızın bir göstergesidir. Türk vatandaşıyım ama Hristiyanlığımı da rahat bir şekilde yaşıyorum. Bir baskı ile karşılaşmadım. Dinime karşı bir düşmanlık görmedim."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Popüler Türk uygulamaları Faladdin ve Binnaz kurucusuna gözaltı kararı!
SON DAKİKA: Trump: Zelenski, Moskova'yı hedef almamalı