Şehit erin köyünde hüzün yerini grura bıraktı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, 30 Nisanda mayın patlaması sonucu şehit olan er Halil İbrahim Ertaş'ın memleketi, Manisa'nın Gördes ilçesine bağlı Karayakup köyünde hüznün yerini gurur aldı.

Şehit erin köyünde hüzün yerini grura bıraktı
Şehit erin köyünde hüzün yerini grura bıraktı
GİRİŞ 05.05.2010 13:38 GÜNCELLEME 05.05.2010 13:38

İbrahim Saygı'nın haberi

Şehitlerini binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlayan Ertaş ailesi ve Karayakup köyü, şehit evlatları Halil İbrahim ile gurur duyuyor. Köy halkı, acılı haberin ulaşmasından bu yana aileyi yalnız bırakmıyor.

Şehit babası Mustafa Ertaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evladını yitirmenin acısını yaşadığını kelimelerle ifade etmenin mümkün olmadığını ifade ederek, oğluyla gurur duyduğunu söyledi.

Oğlunun, ailece yaşadıkları maddi sıkıntı dolayısıyla küçük yaşta okulundan ayrılarak Salihli'de çalışmak zorunda kaldığını belirten baba Ertaş, şunları söyledi:

''Çocuğum ile bir gün karşılıklı oturup konuşamadım. Yavruma doyamadım. Orta okuldan sonra çalışmak için Salihli'ye oradan da Bodrum'a garsonluk yapmaya gitti. Parasızlık sebebiyle çalıştığı yere gidemedim. Isparta'ya yemin törenine gittim, hala gözümün önüne geliyor. Bir şehit verdim, bir şehit daha veririm. Gerekirse kendim giderim. Vatan sağ olsun.''

Baba Ertaş, oğlunun şehit olacağının içine doğduğunu, ama kimselere söyleyemediğini de dile getirerek, ''İki üç gün önce rüyamda gördüm, kalbim yanıyordu. 'Yavrum şehit olacak' diyeceğim, ama inanmazlar diye demedim. İçim yanıyordu'' dedi.

Anne Gülümser Ertaş da oğlunu yitirmenin acısını yaşadığını, gerekirse vatan için kız çocuklarını dahi şehit vermeye hazır olduğunu ifade ederek, ''Kardeşlerini yollarım. Teröristler bizim ciğerimizi yaktı. Allah  da onları yaksın'' diye tepki gösterdi. 
 
ŞEHİDİN EN BÜYÜK HAYALİ
 
Şehit Er Halil İbrahim Ertaş'ın ablası Fatma Ertaş ise kardeşinin en büyük hayalinin anne ve babasına ev almak olduğunu belirterek, bunun için birlikte para biriktirdiklerini söyledi.
Kardeşinin çok neşeli olduğunu, telefonla aradığında anne ve babalarının ağlamasına kızdığını ve ''Böyle olursa bir daha aramayacağım'' dediğini dile getiren Fatma Ertaş, şunları anlattı:
''Bir gün aradığında şiir okuyordum. Benim şiir okuduğumu duyunca, Volkan Konak'ın 'Yeşil Erik' şarkısını istedi. Telefonda ona ve arkadaşlarına 'Yeşil Erik' şarkısını dinlettim. Dün arkadaşları telefonla aradılar. Onların bizi aramaları ailemizi çok rahatlattı. Benim bir tane erkek kardeşim vardı, şimdi bin tane oldu. Kardeşim şehit olduğu için çok gururluyum. Gerekirse biz de şehit oluruz. Allah dağdaki asker kardeşlerimi korusun. Vatanımız bayrağımız için gerekirse biz de asker oluruz, canımızı seve seve veririz. Gururluyum, çok gururluyum.''
 
ÇOCUKLUK VE ASKERLİK ARKADAŞI İZİN ALARAK KÖYÜ GELDİ
 
Şehit Er Halil İbrahim Ertaş'ın, köyden çocukluk arkadaşı olan, acemi eğitimini Isparta'da birlikte yaptığı er Cihan Güzel de vatani hizmetini yapmakta olduğu Bingöl Yayladere'deki birliğinden mazeret izni alarak, aileyi ve şehit olan arkadaşının kabrini ziyaret etti.

Cihan Güzel de gerekirse arkadaşı gibi gözünü kırpmadan vatan için canını verebileceğini söyledi.
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde askerlik görevini yapan Halil İbrahim Ertaş, 30 Nisan'da Kavuşak bölgesi dağlık arazi kesiminde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen arazi arama tarama faaliyeti sırasında, mayına basarak şehit olmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Savunma'da kritik yıl: Önemli bir eşik aşılacak, seri üretim başlıyor!
jhon Duran resmen Fenerbahçe'de!