Vedat Ergin anılarını yazıyor

Seni mermi manyağı yaparım' sözü ile hatırlanan Ergin kardeşlerden Karagümrük Çetesi lideri Vedat Ergin, cezaevinde anılarını yazıyor. Anılarda Çakıcı'ya yine tehdit var.

Vedat Ergin anılarını yazıyor
Vedat Ergin anılarını yazıyor
GİRİŞ 19.12.2004 00:12 GÜNCELLEME 19.12.2004 00:12

Seni mermi manyağı yaparım' sözü ile hatırlanan Ergin kardeşlerden Karagümrük Çetesi lideri Vedat Ergin, cezaevinde anılarını yazıyor. Vedat Ergin ailesine gönderdiği anılarında, Sedat Peker ve Alaaddin Çakıcı'ya meydan okuyor. İşte Nokta Dergisi’nin elegeçirdiği, Vedat Ergin'in 36 sayfalık mektubundan çarpıcı bölümler:

ÜSKÜDAR KUZUSU: “Ne mafyadan Turancı olur, ne de Turancılar mafya. Bu işlere milletin ideolojilerini alet etme. Mafyan kadar konuş. 50 aydır 4 metrekare hücredeyim. Bana yapılan Peker'e , Çakıcı'ya yapılsın, ant olsun esameleri hatırlanmaz. Üsküdar kuzusu gibi olurlar. Ya ben öleceğim, ya da Çakıcı'yı, Peker'i, Yılmaz'ı gömeceğim.”

SABANCI'DAN PARA ALMADIK: “Biz Sabancı'dan bilmem kaç milyon dolar almışız. Neden, çünkü, Mustafa Duyar'ı öldüren kardeşimiz, bizim suç ortağımız. Para aldığımızı kanıtlasınlar kafamıza sıkarız. Siz ülkenin en zenginlerinden birisiniz. Sabah uyandığınızda kardeşinizi öldürenin cezaevinde öldürüldüğünü duyuyorsunuz. Ne hissedersiniz? Ben şahsen öyle birini ihya ederdim, 7 ceddine sahip çıkarım.”

ÖLÜM JOKEYİ: “Bize ağır müebbet, Peker ve Çakıcı'ya başka türlü kararlar. Birine kırmızı dur yapıp, ötekine yeşil geç yapılmasın. Hem ben hem de ağabeyim Nuri, tam bir ölüm arabası jokeyleriyiz.”

İBRAHİM ŞAHİN'İ ÖLÜMDEN KURTARDIK: “Cezaevindeki Kürtler, ilk iş olarak Özel harekatçı İbrahim Şahin ve diğer Susurlukçuları öldüreceklerdi. Sedat Peker ve Alaaddin Çakıcı, devletimizin öz evladı da, biz üvey miyiz? Bu Peker, bu Çakıcı yıllardır adam öldürtüp adam vurduruyorlar. Ne ceza yatmış bunlar? Biz vatan haini miydik? Herkese eşit ölçüde davranılsın, birine kırmızı dur yapıp, diğerine yeşil geç yapılmasın.'

Karagümrüklü Nuriş olarak bilinen Nuri Ergin'in kardeşi Vedat Ergin'in bu sözleri, yaklaşan bir kavgayı da haber veriyor. Karagümrük çetesinin, Çakıcı ve Peker ile olan husumeti bilinen bir gerçek. Ancak Tekirdağ F tipi cezaevinde yatan Vedat Ergin'in, geçtiğimiz ay ailesine gönderdiği 36 sayfalık uzun bir mektupta yazdıkları, üç grup arasında yeni bir hesaplaşmanın yaşanacağını da gösteriyor. Ergin kardeşler, cezaevlerinde yaşadıkları olaylar ve mahkemelerden aldıkları ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezalarının tek sorumlusu olarak, Peker ve Çakıcı'yı görüyorlar.

HABERX

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ferdi ve Barış Alper'in peşindeki takımlar ortaya çıktı!
Türkiye manşetlerden inmiyor! Avrupalılar elendi, Türkler yapacak