Elazığ'da 'yolsuzluk var' iddiası boş çıktı
Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, şahsına ve belediyeye yönelik "yolsuzluk ve usulsüzlük" iddialarına belgelerle cevap verdi: : Müfettişler herhangi bir usulsüzlüğe rastlamadı.

Şu ana kadar 10 müfettişin bakanlık tarafından görevlendirildiğini kaydeden Selmanoğlu, beraberinde getirdiği dosyalarda, müfettişlerin tuttuğu raporları basın mensuplarına gösterdi.
Selmanoğlu, 'Elazığ Belediyesi'nde yolsuzluk' iddialarını yalanladı. Başkan Selmanoğlu, bu konuda açıklama yapmasına gerekçe olarak, bazı gazetelerde çıkan haberler ve vatandaşların açıklama yapma hususundaki yoğun istekleri olduğunu dile getirdi. Selmanoğlu, 2009 yılından bu yana yolsuzluk iddialarını araştıran müfettişlerin İçişleri Bakanlığı'na 'soruşturmaya gerek yoktur' yönünde rapor hazırladıklarını vurguladı. Şu ana kadar 10 müfettişin bakanlık tarafından görevlendirildiğini kaydeden Selmanoğlu, beraberinde getirdiği dosyalarda, müfettişlerin tuttuğu raporları basın mensuplarına gösterdi. Bu şekilde iddiaların gerçeği hiçbir şekilde yansıtmadığını söyleyen Selmanoğlu, konunun meclis üyelerince yapılan denetimlerde eksikliklerin görüldüğü iddiasıyla 2009 Mart ayının başlangıcından yaklaşık 11 ay boyunca basına taşındığını anımsattı.
Selmanoğlu, şöyle konuştu: "Sanki bir şey varmış gibi bir senaryo devam ediyor. Ondan sonra bununla ilgili gazeteler haber yapıyor. Avrupa Birliği kredileri geldi buharlaştı, araç ihaleleri şöyle, belediye başkanı şöyle, iş merkezi şöyle, Elazığspor şöyle, fen işlerinde ihale şöyle, imarda şöyle gibi bir sürü iddialar atılıyor."
İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından yürütülen araştırma sürecine de değinen Selmanoğlu, "İki müfettişimiz 30 güne yakın bir denetim yapıyor. Normal denetim sürecinde ise yine İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen bir müfettiş 40 gün belediyedeki bütün evrakları denetliyor. Bunun ardından yeniden bir müfettiş geliyor, arkasından 2 tane daha müfettiş geliyor. Kısacası seçimi kazandıktan sonra denetimle ilgili ardı arkası kesilmeyen peş peşe nisan, mayıs, haziran ayında en son Ramazan ayında müfettişler geliyor." dedi. Başkan Selmanoğlu, şahsına ve belediyeye yönelik yolsuzluk iddialarının beklenilenin aksine kendisine azim ve güç verdiğini söyledi.
-
hakan 14 yıl önce Şikayet Etmemnun değil,z. eğerkibuna da kayıtsız kalınırsa vay elazığımızın haline.biz bu belediye başkanını istemiyoruz.eğer memnuniyetsizlik arıyorsanız belediye işçilerine sorun anlaşılır.Beğen
-
burak 14 yıl önce Şikayet EtHAyRET PİŞKİNLİK BU OLSA GEREK. Ne yane seçim arefesi hangi parti olursa olsun bunu yapamaz bir genel başkan bir genel sekreter ve farklı sağ muhaliflerin olduğu yerde 5- 0 götür seçtiğin adamda gelsin orda belediyede götürsün ve çıksın evet hırsızım mı desin hiç bir suçlu üstlenmez kendini savunur ki velev ki bu müfettişler neden malatya ya diyarbakıra gitmior süleyman BEYY canları sıkılmışlar elazığı denetleyelim yane :)) bırakın bu işleri BİZ BU ADAMDAN RAZI DEĞİLİZ:::::Beğen
-
yavuz sentürk 14 yıl önce Şikayet Etsayin basbakanim. bir cok yerde AK parti belidiye baskanlari veya baskan adaylari okadarda iyi degildi.. acik söylemek gerekirse bizimkiler MHPnin adayina oy verdi.. bu sayin baskani tanimam bilmem ama AK parti yerel secimlerde bir cok yerede baskan adaylarindan dolayi oy kaybetmistir onu bilirim..Beğen
-
murat sahabe 14 yıl önce Şikayet Etgerçekten de. bu belediye başkanından elazığlılar olarak memnun değiliz başbakana duyrulurBeğen
-
ulku 14 yıl önce Şikayet EtYorumculara. 1-Bir insanın haysiyetine,şerefine dokunacak iddia ortaya atılacak ve sinirlenmemesini bekleyeceksiniz.Siz olsanız!!! 2.Denetçilere güvenmeyeceksiniz,adalete güvenmeyeceksiniz,illa da bizim dediğimiz doğrudur diyeceksiniz.Biri de çıkıp ispatla dese ispatlayamazsanız o zaman ne olursunuz? Tipik çamur at izi kalsın.. 3.Varsa belgen sağlamsa iddian birgün haklılığın çıkar,değil mi?Ortalığa sallamak kolay.(Dosyacı Kemal misali) 4.İsterse düşmanınız olsun insan haklarına dikkat...Beğen