Başbakan'ın hızına danışman dayanmıyor

8 yıllık görev süresi boyunca çok sayıda yurtdışı ve yurt içi ziyaretlerde bulunan ve temposu düşmeyen Başbakan Erdoğan geçtiğimiz hafta istifa eden Kemal Öztürk’le birlikte 4 basın müşaviri eskitmiş oldu.

Başbakan'ın hızına danışman dayanmıyor
Başbakan'ın hızına danışman dayanmıyor
GİRİŞ 06.02.2011 17:00 GÜNCELLEME 26.01.2023 08:24
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Erdoğan Başbakanlık koltuğuna oturduğu ilk günlerde bir süre basın danışmanı ataması yapmadı. Bunun yerine Başdanışmanlık ve medya danışmanlığı görevine iletişim hocası Nabi Avcı’yı getirdi.

Erdoğan’ın bir sonraki basın danışmanı ise 2004 yılında göreve başlayan Ahmet Tezcan oldu. Tezcan bu görevi Ağustos 2008 yılına kadar sürdürdü. Bu süre zarfında Erdoğan’ın yoğun temposuna yetişmeye çalışan Tezcan ağır iş yükünü Akif Beki ile paylaşmaya başladı. Akif Beki Başbakanlık Sözcülüğü görevi’ne 2005 yılı Mayıs ayında getirildi. Bu süre zarfında Tezcan ve Beki birlikte görev yaptı. Tezcan’ın 2008 yılındaki istifasının ardından Beki 2009 yılı Ocak ayına kadar Basın Müşavirliği ve Basın Sözcülüğü görevlerini birlikte götürdü.

Beki istifasının “Karşılıklı anlayışla” gerçekleştiğini açıklarken gazetecilik mesleğine geri dönmek isteğini dile getirmişti. Başbakan Erdoğan ise Beki’nin ardından “Ne istifadır ne görevden alınmadır. Akif, benim yine kardeşim yine canciğerimdir. Görev değişikliği yapmayı kendileri arzu ettiler, biz de olumlu karşıladık” açıklamasını yapmıştı.

Erdoğan Beki’nin ardından ise bir süre bu göreve atama yapmadı. 2009 yılı Temmuz ayı başında Erdoğan’ın yeni Basın Müşaviri Bülent Arınç'ın danışmanı Kemal Öztürk oldu. Öztürk de yaklaşık 1.5 yıl boyunca yürüttüğü görevinden “basın ve siyaset kurumları arasında geçen çok yoğun, yorucu ve stresli görevimde artık nöbet değişimi vakti geldi” sözleriyle ayrıldı.

-ERDOĞAN’IN TEMPOSUNA YETİŞMEK ZOR-

Erdoğan’ın 8 yıllık görev süresi boyunca birlikte çalışmaya devam ettiği tek isim Nabi Avcı oldu. Avcı’nın koordinatörlüğünde Basın Müşavirliği görevini yürütenlerin istifalarının altındaki temel nedeni ise Başbakan Erdoğan’ın yoğun temposu oluşturdu. 3 Kasım seçimlerinden 2009 yılı sonuna kadar 233 yurt dışı ziyareti gerçekleştiren Erdoğan bu süre zarfında ABD’ye 14, Belçika’ya 13, Almanya’ya 11, Azerbaycan’a 10, İngiltere’ye 9, İtalya, Suriye, Suudi Arabistan’a 8, İsviçre’ye 7, Fransa ve Rusya’ya 6, KKKT ve Yunanistan’a 5 kez gitti. Bunun dışında Erdoğan, Afganistan, Arnavutluk, Avusturya, Avustralya, BAE, Bahreyn, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Danimarka, Endonezya, Etiyopya, Fas, Filistin, Finlandiya, Güney Kore, G. Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan, Hindistan, Hırvatistan, Hollanda, Irak, İran, İrlanda, İspanya, İsrail, İsveç, Japonya, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kuveyt, Letonya, Libya, Lübnan, Lüksemburg, Makedonya, Maldiv Adaları, Malezya, Meksika, Mısır, Moğolistan, Moldova, Monako, Mozambik, Nahçıvan, Norveç, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Sırbistan-Karadağ, Sri Lanka, Sudan, Tayland, Tacikistan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Umman, Ürdün, Vatikan, Yemen ve Yeni Zelanda’ya giderek temaslarda bulundu.

-2010’DA REFERANDUM YOĞUNLUĞU-

Başbakan Erdoğan, 2010 yılı içerisinde BAE, Suudi Arabistan, Katar, İspanya, Rusya, Moskova, Madrid, ABD, Libya, Yunanistan, Brezilya, Arjantin, Şili, Finlandiya, Yunanistan, Seul, Bangladeş ve Lübnan’a ziyaretlerde bulundu. Ancak 2010 yılında Erdoğan’ın asıl yoğunluğu yurt içinde yaşandı. Anayasa değişikliği referandumunda halktan “Evet” oyu istemek için yola çıkan Erdoğan 36 il gezdi. İlk mitingini Bingöl’de yapan Erdoğan, miting maratonunu 7 Eylül’de Bursa ile tamamladı. Kimi zaman aynı günde iki ile giden Erdoğan Ramazan ayı ve yaz sıcağına denk gelen mitinglerini sürdürdü. Erdoğan’ın en son görevden ayrılan danışmanı Kemal Öztürk, bu yoğun tempo esnasında Erdoğan’a hemen her ilde eşlik etmişti. 

KAYNAK: ANKA
YORUMLAR 3
  • sökmez 13 yıl önce Şikayet Et
    MUTLU VE BASARI OLDUGU ICIN YORUMUYOR BASBAKAN. Rahmetli özalda ayni idi ama birgün gidiverdi daha cok yapmak istedigi oldugu icin cankayadan bile geri gelmeyi düsünüyordu ama Allah izin vermedi ama Insallah Recep tayip Basbakana izin verir daha daha coook ihtiyaci var bu milletin en azindan 2 dönem daha Allah basimizdan eksik etmesin
    Cevapla
  • Ammar Alturk 13 yıl önce Şikayet Et
    Allah uzun ömürler versin başbakanım. işte başbakan dedinmi böyle olur önünde kimse duramaz . Böylesi görüldümü ki ?
    Cevapla
  • kenan iğdeci 13 yıl önce Şikayet Et
    maşallah. gelecek yüzyıllar boyunca daha iyi anlaşılıp,anlatılacak bir lider...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü