Mutlu: Yaralıların hayati tehlikesi yok

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Beşiktaş'ta meydana gelen patlamada 7 yaralı olduğunu, ancak yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını bildirdi.

Mutlu: Yaralıların hayati tehlikesi yok
Mutlu: Yaralıların hayati tehlikesi yok
GİRİŞ 26.05.2011 12:04 GÜNCELLEME 26.05.2011 12:04

Vali Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beşiktaş'ın Etiler semtinde bir üst geçidin altında bir patlama olduğunu belirterek, ''Patlama sonucunda olay yerinde 7 vatandaşımız muhtelif oranlarda yaralandı. Bunların hiç birisinin hayati tehlikesi yok'' dedi.

Yaralıların Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavilerinin sürdüğünü ifade eden Mutlu, ''Hayati tehlikelerinin olmaması önemli'' diye konuştu.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Beşiktaş'ta meydana gelen patlamaya ilişkin, ''Terörün çirkin yüzünün bir kez daha ortaya çıktığı ve özellikle sivil vatandaşların etkilendiğini görüyoruz'' dedi.

Vali Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamanın mahiyetine ilişkin olarak güvenlik birimlerinin çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Mutlu, şunları kaydetti:

''Çok şiddetli, çok etkili bir patlayıcı değil ama yaralanma hadiselerine sebebiyet verecek oranda tesiri olan patlayıcı. Olayı şu ana kadar üstlenen yok. Güvenlik birimlerimiz, emniyetimiz, konuyla ilgili olay yerindeki bütün bulgulara ve farklı bilgilere ulaşmak üzere yoğun bir çalışma sürdürüyor. Terörün çirkin yüzünün bir kez daha ortaya çıktığı ve özellikle sivil vatandaşların etkilendiğini görüyoruz. Bu nedenle şiddet ve nefretle kınıyoruz. Bu tür saldırıların, eylemlerin hiçbir zaman toplumumuzun morali üzerinde olumsuz tesir yaratması mümkün değildir. Bütün toplumumuz bunu şiddetle kınar. Terör karşısında topyekun birlik, beraberlik duruşumuzu güçlendirir. Yapanların da yanına kalmaz.''

Bu olayı gerçekleştirenlerin tespit edilerek adalet önüne çıkartılacağını belirten Vali Mutlu, yaralılara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Vali Mutlu, ''Bu tür olayların bir kez daha gerçekleşmemesi ve terörden medet umanların da bu tür eylemleri bırakmalarını şiddetle tavsiye ediyorum'' dedi.

Bombanın parça tesirli olduğu yolunda bilgiler bulunduğu hatırlatılan Vali Mutlu, bu konuda net bir şey söylemenin şu anda mümkün olmadığını belirterek, konuya ilişkin çalışmalar bittikten sonra daha net bir cevap verilebileceğini ifade etti.

Vali Mutlu, ''Sevindirici olan, böyle bir olayda can kaybının yaşanmamış olmasıdır. 3 tane de hasarlı araç var'' diye konuştu.

Saldırının Etiler Polis Meslek Yüksekokuluna yönelik olup olmadığı yönündeki soru üzerine de Mutlu, ''Olayı yer itibariyle ifade ettim. Beşiktaş Etiler'de bir üst geçidin altında vuku bulan bir patlama. Dolayısıyla ifade ettiğiniz konularla bunu bağdaştırmak bana göre doğru değil ama tabii ki her olay mahiyeti itibariyle, hedefleri itibariyle, failleri yakalandıktan sonra daha net açıklanabilir. İnceleyeceğiz, göreceğiz'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!