Kaçak içkiden ölenlerin sayısı 3'e çıktı
Muğla'nın Bodrum ilçesindeki yat turunda kaçak içkiden zehirlenerek ölen Rus vatandaşlarının sayısı 3'e yükselmesi, sezonun başladığı bir dönemde turizmcileri üzdü.

Coral Travel Genel Müdürü Coşkun Yurt, AA'ya yaptığı açıklamada, Bodrum'daki yat turuna katılan Mariya Şevelyova adlı Rus turistin de hayatını kaybetmesiyle ölenlerin sayısının 3'e yükseldiğini belirterek, "Rus turist Şevelyova ayın 26'sındaki yat turuna katılmış ve 27'sinde de Rusya'ya dönmüş. Rusya'ya döner dönmez de burada hastaneye yatıyor ve orada maalesef hayatını kaybediyor" diye konuştu.
Sezon başında rekabetin yoğun olarak yaşandığı bir dönemde Türkiye'de peş peşe bu ölüm haberlerinin Türk turizmini zorda bırakmasının kaçınılmaz olduğuna işaret eden Yurt, "Bir grubu, bir organizasyonu, bir ülkeyi, yatçıları veya bütün kurumları suçlamak çok saçma olur. Burada birileri daha fazla para kazanma adına böyle bir şey yapmış ve o da bir yerde patladı" dedi.
Yurt, kaçak içki satışının sadece Türkiye'ye has bir olay olmadığına, dünyanın her yerinde görülebildiğine işaret etti. Türkiye'de alkollü içki fiyatlarının yüksek olduğunu, her şey dahil fiyatlarda önemli bir yekun tuttuğunu belirten Yurt, "Bu da bu tür kaçakçıların çok büyük farklar çıktığı için ekstra bir gelir kaynağı yaratmasında etkin olabiliyor" ifadesini kullandı.
Devletin otellerde ve bu tür turistik yerlerde bandrol denetimini artırması ve alkollü içeceklere uygulanan vergilerin düşürülmesinin bu alandaki rantı azaltabileceğini kaydeden Yurt, "Ama marka bir içkinin taklidini yapmanın önüne geçme konusunda yorum yapmak çok zor" dedi.
Yurt, aynı tura katılan, işe yeni başlayan bir Rus tur rehberinin de Türkiye'de hayatını kaybettiğini belirterek, "Bir başka şirketin turist misafiri de hayatını kaybetti. Bu kişi aynı zamanda Rusya'da seyahat acentesi sahibi turizmci. Şu anda bir hastamız Antalya'da hastanede. Onun da durumu kritik. 10 civarında da başvuran vardı. Onların hepsi taburcu edildi. Bir tane de burada yatan bir Rus turistimiz var. Onun da durumu normal görünüyordu. Kaçak içki dünyanın her yerinde var. İnsanların farklı yöntemlerle ürettiği içkiler her yerde var. Devletin denetimlerini artırması gerekiyor" diye konuştu.
Devletin bandrol denetimlerini artırması gerektiğini kaydeden Yurt, "Suçluların bir an önce bulunup yargı önüne çıkarılması gerekiyor. Zaman geçiyor, insanlar ölüyor. Hastanelerde inanılmaz zor durumda olanlar var ve bu yüzden bu sorumluların kesinlikle hemen çıkarılması gerekiyor. Hasta yakınları için en azından bir teselli olur. Bu kadar kişinin ölümüne sebep olanlar cinayetle yargılanmalı ve bu da yaptıklarının yanlarına kar kalmayacağının göstergesi olmalı" dedi.
-
mehmet ali 14 yıl önce Şikayet Etkaçak içki demek zehirli içki demek değildir. bu cinayet ancak ülkemizde işlenir.çünkü kaçak içki demek sahte yani zehirli maddelerle yapılmış içki değil ruhsatsız,devlete vergi ödemeden imal edilip yüksek orandaki vergi yükü olmaması nedeniye çok ucuza mal edilip normalin yarı fiyatına bile satılsa yüksek oranda kar sağlayan içki demektir.oysa bunlar metil alkol kullanarak bilerek ve taammüden adam öldürmeye tam teşebbüste bulunuyorlar.bunu içenlerin ölmesi değil ölmemesi anormal oluyor.hele ruslar gibi aşırı içki içenlerin bu durumda kör olması ya da ölmesi gayet normal karşılanmalı.suç var ama ceza yok.hele bir de hükümetin antialkol tutumuna hal kazandıracak bir görüntü olduğundan bence göz bile yumuluyor bunlara.zehir zıkkım olsun diye beddua edenler pekala içip gebersinler deyip denetimleri gevşek tutabilirler.sonrada bunu alkol satışını engellemeye gerekçe yaparak bir taşla iki kuş vururlar.Beğen