Baba Erdoğan'ın mezarı taşındı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1988’de vefat eden babası Ahmet Erdoğan ile 7 Ekim'de vefat eden annesi Tenzile Erdoğan 23 yıl sonra yanyana geldi.

Baba Erdoğan'ın mezarı taşındı
Baba Erdoğan'ın mezarı taşındı
GİRİŞ 01.11.2011 08:20 GÜNCELLEME 01.11.2011 08:20
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Başbakan Tayyip Erdoğan, 1988’de vefat eden babası Ahmet Erdoğan’ın Kulaksız Mezarlığı’ndaki naaşını 7 Ekim’de vefat eden annesi Tenzile Erdoğan’ın Karacaahmet Mezarlığı’ndaki kabrinin yanına taşıttı.

Tenzile ve Ahmet Erdoğan, 23 yıl sonra yanyana gelirken, mezar taşlarında ikilinin doğum ve ölüm tarihleri yazıldı ve mezarların etrafı çiçekle süslendi. Başbakan Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan 7 Ekim’de vefat edince eşinin bulunduğu Kulaksız Mezarlığı’nda defnedilmesi bekleniyordu. Ancak bizzat Erdoğan’ın yaptığı defin işlemleri sonucu anne Erdoğan 8 Ekim Cumartesi günü Fatih Camisi’nde kılınan cenaze namazı sonrası Karacaahmet Mezarlığı’nda Süleyman Hilmi Tunahan’ın mezarı yanında defnedilmişti. Tenzile Erdoğan’ın eşinin yanına defnedilmemesi dikkat çekerken, Hacı Ahmet Erdoğan’ın naaşı ise bu arada Kulaksız Mezarlığı’ndan alınarak Karacaahmet’te eşinin yanına defnedildi. İstanbul’da bulunduğu her gün Karacaahmet Mezarlığı’na giden Erdoğan en son 30 Ekim Pazar günü Karacaahmet Mezarlığı’nı ziyaret ederek anne ve babasının ruhuna Fatiha okudu.

Hürriyet

YORUMLAR 4
  • Abdullah Musaoğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    Asrımızın En Hayırlı Evlatlarından Biri. Bizki müslümanlığımızdan utanır hale getirilmiştik. Biz ki, ne zaman işten kovulacağımızı hesaplıyorduk, ne zaman bir bir faili meçhule kurban gideceğimizi düşünüyorduk. Biz ki ülkeyi terk etmeyi amerikaya, avusturalyaya veya kanadaya gitmeyi düşlüyorduk. Biz ki mürteci ilan edilmiştik, biz ki ordudan atılıyor, okuldan kovuluyorduk. Partilerimiz kapatılıyor, önderlerimiz suçuz yere hapse atılıyor, başbakanlarımıza hakaretler ediliyor. Bizim bu ülkede yaşamamız bize bir nimet olarak gösteriliyordu. Biz ki camilerimizde bile fişleniyorduk. Okullarımız kapanıyordu. Aldığımız gazeteden, okuduğumuz kitaptan korkar hale gelmiştik. Her türlü fuhuş, misyonerlik faaliyeti serbestken müslüman olmamız suç olmuştu. Sayın başbakan ülkemize bir güneş gibi doğdun. Özgür müslüman olma şerefini bize yeniden yaşattın. Zülmeden katil ve insanlık düşmanlarını adalete teslim ettin. ÇOk büyüük gösterilen despotlar, neronlar sana göre çok küçüktürler. Daima var ol.Allah senden ebediyyen razı olsun.
    Cevapla
  • Yusuf Kenan 12 yıl önce Şikayet Et
    vatandaşın biri. türk toplumunun siyasetçinin her hareketini örnek aldığı bir dönemde bunun yapılması inanç ve itikat yönünden büyük bir vebaldir cenaze nakli bile caiz değilken kemikleri nakletmek hangi mezhebe göre yapılmış merak ediyorum
    Cevapla
  • Vatandas 3 ay önce Şikayet Et
    İstisnalar olmakla birlikte sahabe-i kiram genellikle vefat ettikleri yerlerde defnolunmuşlardır. Ancak cesedin bozulmasından endişe edilmiyorsa cenazenin başka bir şehre veya memlekete taşınmasında ve oraya defnedilmesinde dinî açıdan bir sakınca yoktur.
    Cevapla
  • Hamza D. 12 yıl önce Şikayet Et
    allah rahmet eylesin. mekanları cennet olsun allah erdoğanada uzun ömürler hayırlı ömürler versin 2150 ye kadar yaşasın başka türlü bu ülke adam olmaz yanı .. düzelt düzelt düzelmiyor çok zaman ihtiyaç var..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk ihtimalleri! İşte tüm hesaplar...
Gelinin duvağını toplarken başından vurulmuştu: 3 aylık hamile kadından acı haber!