Fırat'lı Ülkücülerin misyoner tepkisi
Fırat Üniversitesi'nde (FÜ) bir grup ülkücü öğrenci, Türkiye'de son zamanlarda kilise açılmasına ve misyonerlik faaliyetlerine karşı yürütülen çalışmaları kınayan bir basın açıklaması yaparak İstiklal Marşı okudu.

Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi bahçesinde toplanan kalabalık bir ülkücü grubu sıra halinde kızlı erkekli ayrı ayrı saf tutarak İstiklal Marşı okudu ve 'Başbuğ Türkeş'in askerleriyiz', 'Bir gece ansızın gelebiliriz' şeklinde slogan attı. Burada bir basın açıklaması yapan Elazığ Ülkü Ocakları Fırat Üniversitesi Başkanı Fatih Murat Taşkın, din özgürlüğü altında her mahallede kilise açılmasına ve misyonerlik çalışmalarına karşılık ses çıkarılmadığını belirtirken, başörtüsüne ise halen karşı çıkıldığını söyledi.
Ülkücü öğrenciler önce saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra sloganlar atarak sessizce dağıldı.
Basın açıklamasının yapıldığı yerde çevre güvenliğini sağlamaya çalışan çok sayıda sivil polis ve üniversitenin güvenlik görevlileri de hazır bulundu.