28 Şubat gözaltısı için büyük kapışma

28 Şubat'la ilgili bugün yapılan gözaltılara yönelik canlı yayında tartışma çıktı. Alemdaroğlu yayını terkederken Baransu'dan Uğur Dündar'a ağır itham geldi.

GİRİŞ 13.04.2012 00:20 GÜNCELLEME 13.04.2012 00:20
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Ankara Özel Yetkili Savcılığı'nın bugün 31 adreste başlattığı gözaltılarla ilgili Habertürk Tv'de sert tartışma. 28 Şubat Gözaltı adı ile sunulan programa, Ali Sirmen, Rıza Zelyut, Bülent Orakoğlu ve Mehmet Baransu katıldı.

Programa telefonla bağlanan dönemin İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu bugün yapılanların intikamdan başka birşey olmadığını dile getirirken o dönemde Türkiye'nin ciddi bir irtica tehlikesi yaşadığını savundu. Alemdaroğlu'nun Milli Güvenlik Kurulu'nda bu konunun geniş bir şekilde tartışıldığını, Kalkancı olayının yaşandığını, Refah partili seçmenlerin şeriat yemini ettiklerine yönelik sözlerine Bülent Orakoğlu karşı çıktı. Bu yapılanların darbe gerekçisi olduğunun ortaya çıktığını söyleyen Orakoğlu'na Alemdaroğlu 'herkesle muhatap olmak istemiyorum' diyerek cevap vermek istemedi. Alemdaroğlu ile Orakoğlu arasındaki 28 Şubat'a yönelik sözlü sataşmalar sonrası Alemdaroğlu yayından ayrılacağını açıkladı.

Program konuklarından Mehmet Baransu ise  Ergenekon davası dolayısı ile ortaya çıkan silahlar için birilerinin bunlarla mı darbe yapılacak dediğini, oysa 28 Şubat sürecinde Refah Partili gençlerin ağaçtan silahlarının şeriat kalkışması için gerekçe sayıldığını ileri sürdü.

Mehmet Baransu 28 Şubat ile herkesin yüzleşmesi gerektiğini belirtirken o dönemde Çevik Bir'in altına imza attığı daha sonra da sahte olduğu anlaşılan ifadelerle Akın Birdal'ın vurulduğunu ve ölümden döndüğünü hatırlattı. Bakansu, Çevik Bir'in hazırladığı o belgenin Uğur Dündar'ın o dönem başında bulunduğu televizyonda verildiğini, Hürriyet ve Sabah'ın bu belgeyi manşet yaptığını hatırlatarak Uğur Dündar'ın bugün özür dilemek yerine hala aynı şeyleri söylediğine dikkat çekti.

Program konuklarından Rıza Zelyut'un 28 Şubat'la ilgili sadece belli isimler değil şartları o noktaya getirenlerin de yargılanması gerektiğini belirtirken Mehmet Baransu, soruşturmanın devam edeceğini belirtirken Hüseyin Kıvrıkoğlu ile birlikte Güniz Sokak ile Süleyman Demirel'in adını verdi.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 10
  • behlüldane 11 yıl önce Şikayet Et
    AYNI TERANEYE DEVAM... Bir insan, yedisinde neyse yetmişindede odur,Dündarın pişman olsaydı şaşardım..
    Cevapla
  • karaşahin 11 yıl önce Şikayet Et
    Çıkmış hala milleti salak zannedip kandırabileceğini sanıyor. Zavallı.. Kalkancı diyor adam. Her halt ortada idi zaten. Şimdi belgesiyle tüm çıplaklığı ile meydana çıktı. Nerede yaşıyorsun da haberin yok. Aslında bal gibi haberin var ama milleti anlamaz cahil sanma hastalığınız yüzünden en cahil en kör sizsiniz bundan haberin yok işte.
    Cevapla
  • mert 11 yıl önce Şikayet Et
    lafa bak lafa - intikammis. daha neler? birileri suc islesin sonrada ADALETE teslim edilincede intikammi sayiliyor? böyle sacma sapan müdafalar ile kimleri kandirdiklarini saniyorlar? Bunlarin zihniyetinde sacmalikdan baska birsey yok. O halde bunlarla tartismak bile abes!! ADALETE güvenmiyorlarmi yoksa?! Bu onlarin eskiden beri kullandiklari dil degilmiydi?! ADALET!!! ALIN size ADALET!!!
    Cevapla
  • emin içel 11 yıl önce Şikayet Et
    hedef. Herşey göz göre göre yapıldı hiç çekinmeden yargılayacak yoktu bunların söylrdiğini bir vatandaş söylese dünyayı başlarına yıkarlardı insanların inancıyla uğraşmaktan başka ne yaptılar salya çıkararak yaptıkları saldırılara bu millet sadece sustu bazı haydutlar gibi ortalığı savaş alanına çevirmeye kalkmadı çünkü onlar kaosun ülkesine zarar vereceğini biliyordu onlar vatanına düşkündüler aslında istedikleri buydu çünkü plan oydu asrın planıydı onlar için hatta şu an içeri tıkılan kişi 3 buçuk milyon ölse ne değişir demişti ama Allah izin vermedi tabi o dönemi kahramanlarını da unutmamak lazım meral akşener ve orakoğlu gibiler hep dua ile anılacak ama hesap zaten döndü şimdi bazıları kıvırıyo o zaman bu zelyutlar filan hiç öyle konuşmuyorlardı büyük bir suça hesap sorma merci hiç olmayacak diye bulaştılar ama Allah Erdoğan ı da onların başına dikti şimdi onlar düşünsün...Çünkü o öncekilere hiç benzemiyor değil mi...
    Cevapla
  • Burak Başaran 11 yıl önce Şikayet Et
    O dönem Türkiye de ciddi bir irtica tehlikesi varmış.. İrticanın ne olduğunu da söyleseler ya. Onlara göre irtica demek İslam demek. İslamın şartlarını yerine getirene irticacı diyorlar. Ya başka yazmak istemiyorum moralim bozuluyor. Her Canlı ölümü tadacaktır sizde ölümü tadacaksınız ve bu yaptıklarınız yanınıza kalmayacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması