Deprem olma olasılığı en yüksek yerlerin haritası!

Türk Kızılayı Genel Başkan Baş Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, geçen yıl hazırladığı, Türkiye'de deprem olma olasılığı en yüksek yerlerin haritasını kamuoyuyla paylaştı.

Deprem olma olasılığı en yüksek yerlerin haritası!
Deprem olma olasılığı en yüksek yerlerin haritası!
GİRİŞ 14.06.2012 09:35 GÜNCELLEME 14.06.2012 09:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Haritada işaretlediği Van ve Fethiye'deki depremlerin gerçekleştiğini anlatan Prof. Işıkara, Marmara ile birlikte Gemlik, Çankırı, Tokat, Erzincan, Elazığ, Bingöl ve Hatay'da 6 ve 7 şiddetinin üzerinde deprem olma ihtimalinin yüksek olduğunu savundu.

'Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi Afet Zararlarını Azaltma Programı' kapsamında Zonguldak'a gelen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Vali Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret etti. Prof. Işıkara, ziyaretin ardından düzenlediği basın toplantısında, proje hakkında sunum yaptı.

Marmara depremi ile ilgili olarak, "Kurtuluş yok. Er veya geç Marmara sallanacak." ifadesini kullanan Işıkara, toplumda depremin jeolojisinden çok koruma ve korunma bilincinin oluşturulması için medyaya büyük görevler düştüğünü kaydetti.

RİSKLİ YERLERİ HARİTADA İŞARETLEMİŞ

Halk arasında 'Deprem Dede' olarak bilinen Prof. Işıkara, Şubat 2011'de hazırladığı, Türkiye'de deprem olma olasılığı en yüksek bölgelerin haritasında işaretlediği yerler arasında Van ve Fethiye'de de öngörüde bulunduğunu belirterek, şu bilgiyi verdi:

"Van depreminde bu haritadan hiç bahsetmedim. Ama Fethiye depreminden sonra paylaşmak istedim. Haritada hem Türkiye'nin güneybatısını, yani Fethiye depremini işaret etmişim, hem de Van depremini. Burada gördükleriniz şu anda Türkiye'de deprem olma potansiyeli en yüksek olan yerler. Ancak bu demek değildir ki diğer yerlerde deprem olmayacak. Hayır, olacak. Ama buralarda olma olasılığı çok yüksek."

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 2
  • samet demir 11 yıl önce Şikayet Et
    saçmalık bunlar. hiç bir bilimsel tutarlılığı yok. istatistiki açıdan ilk cereyan edecek depremin bu yerlerin içinde olması ihtimali ile dışında olması ihtimali birbirine çok yakındır. yani, orada işaretlenen bir yerle işaretlenmeyen bir yerin deprem riski açısından hiç bir farkı yoktur. deprem bilimi diye bir bilim yoktur, bir çok teori daha teori hatta tez aşamasından öteye geçememiştir. depremle ilgili bir tane bile ispatlanmış bilimsel bir kanun yoktur. kıyaslamak gerekirse, meteoroloji de doğa olaylarını inceler ve örneğin size önümüzdeki haftanın hava raporunu verir. bu hava tahmini tutmasa bile, üç aşağı beş yukarı yakın sonuç verir, ya da sapmışsa, sapma ihtimali çok zayıftır. deprem öyle değildir. şurada olacak dediğiniz yerde deprem olma olasılığı %1 bile değildir. bu veri değersizdir, ortada bilim insanı diye dolaşanlar şarlatandan başka bir şey değildir.
    Cevapla
  • Bekir Emekli 11 yıl önce Şikayet Et
    bir eksiklik var mı?. bence gediz deltası olarak bilinen bölgede de yüksek risk var.bu olasılık henüz geçmiş değil.öncelikli bölgede belki de birinici öncül.nerden mi?peryot ve frekans incelemesinden.gerilme ve kopma özellikleri biraz habe rveriyor.çökme bölgesi yavaş haber veriyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kadından 8 yaşındaki kızı için çirkin ifadeler! Canlı yayında gözaltına alındı
Başkan Erdoğan imzaladı! 28 Şubat Davası sanıklarına af getirildi