6,2'lik deprem Ege ve Marmara'yı salladı

6,2 büyüklüğündeki merkez üssü Ege Denizi olan deprem, denizin 9 kilometre derinliğinde meydana geldi. Deprem, Ege ve bütün Marmara'da hissedildi. Kentlerde büyük panik yaşandı.

GİRİŞ 08.01.2013 16:17 GÜNCELLEME 08.01.2013 23:25
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ege Denizi'nde, Bozcaada açıklarında 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, Ege Denizi'nde, Bozcaada'nın 50 kilometre açıklarında, saat 16.16'da, 6.2 büyüklüğünde orta şiddette deprem oldu.

Deniz tabanının 8,4 kilometre altında meydana gelen sarsıntı, İstanbul'un da aralarında bulunduğu Ege ve Marmara bölgelerindeki bazı illerde de hissedildi.

Deprem Atina'dan da hissedildi.

VALİDEN AÇIKLAMA

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Ege Denizi'nde Bozcaada açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğünde depremde, şu ana kadar herhangi bir yaralanma ya da can kaybının olmadığını söyledi.

6.2'LİK DEPREMİN ARDINDAN 20 ARTÇI SARSINTI OLDU
Saroz Körfezi açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki sarsıntının ardından aynı bölgede 20 artçı deprem daha kaydedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi verilerine göre, saat 16.16'da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem sonrasında, aynı bölgede 20 artçı sarsıntı meydana geldi. En büyüğü 3.8 büyüklüğünde olan artçı depremler, Çanakkale il merkezinde hissedilmedi. 

UZMANLARIN DEPREM YORUMLARI:

YORUMLAR 7
  • Tuvad Nıdya 11 yıl önce Şikayet Et
    depremi hissettim. istanbuldayım..
    Cevapla
  • fatme tahir 11 yıl önce Şikayet Et
    bulgaristanda'da hizsedildi . burgas -bulgaristandan yaziyorum burdada baya hisedildi istanbula 250 km burasi kara yolu ile, ALLAH korusun hepimizi ,herkese gecmıs olsun
    Cevapla
  • furkan demir 11 yıl önce Şikayet Et
    bursa'da hissettik.. yanımdaki kişiye diyorum ki, oturduğum koltuk sallanıyor deprem oluyor galiba.... o da benim koltuk hep sallanıyor ben bir şey hissetmiyorum dedi :) 1 dk sonra elektrikler gitti. 30 dk gelmedi. şimdi görüyorum. ALLAH korumuş 100 km açıkta olmuş çok şükür.
    Cevapla
  • çetin demir 11 yıl önce Şikayet Et
    hepimize geçmiş olsun. biz başakşehirde hissettik
    Cevapla
  • FATİH MEHMET BULGURCU 11 yıl önce Şikayet Et
    deprem. izmir de de hissettik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!
Mehmet Şimşek ve kredi iddiaları sonrası IMF'den Türkiye açıklaması