'Şiddetli deprem kapıda'

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Güney Ege'de 7,3 şiddetinde büyük bir deprem beklendiğini, depremin en çok Bodrum ve Marmaris'i etkileyeceğini açıkladı.

'Şiddetli deprem kapıda'
'Şiddetli deprem kapıda'
GİRİŞ 10.12.2012 21:19 GÜNCELLEME 10.12.2012 22:59
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Bugün yazılı bir açıklama yapan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Güney Ege ve çevresinde yaptığı araştırmaların sonuçları hakkında bilgiler verdi. Başta Bodrum ve Marmaris ilçelerini etkileyecek büyük şiddetli bir deprem beklediğini ifade eden Ercan "Ege Denizi çevresindeki Batı Anadolu Türk toprakları ile Yunan Yarımadası topraklarında deprem sancılarının sıklaşması kaygıyı arttırdı. Bu depremlerin ana kaynağı Ege, yerkabuğu altına doğru 10 milyon yıldır, yılda 3 santimetre tezlikle dalan Afrika turağının yaratmış olduğu sıkıştırma gerginliğidir. Yayın Anadolu'yla birleştiği yerlerde, er ya da geç 7,2 dolayında bir depreme tanık olunabilir. Ege Denizi'ni sarmalayan deprem gerdanlığının bir küçüğü de, Elmalı Yarımadası güney batı ucunda Fethiye koyu çevresinde görülmektedir" ifadelerini kullandı.

"BODRUM'DAKİ YAPILARIN DEPREME DAYANIKLILIĞI ARAŞTIRMALI"
Prof. Dr Ercan, Deprem beklentisi ile hasar, yer davranışı ile yapı dayanıklığı özelliklerine bakarak bu bölgede en çekinceli yerleşim yerlerinin sırasıyla Fethiye, Köyceğiz, Kaş, Göçek, Marmaris ve Bodrum olduğunun altını çizerek "Bu bölge yapılacak yapıların 7,3'lük depreme dayanacak ölçüde yapılması gerekir. Var olan yapıların ise bu koşulları sağlayıp sağlamadığı araştırmalıdır. Türkiye'nin turizminin etkilenmemesi için bu kesimdeki yapılara çeki düzen verilmelidir. Bu yörede deprem beklentisinin 5-6 gibi küçük gösterilmesi, 7'lik bir deprem altında büyük bir kıyıma, ayrıca Türkiye ekonomisinin olumsuz etkilenmesine neden olabilir" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • timur babacan 11 yıl önce Şikayet Et
    inanmayın..... inanmayın ..gaybı (gelecegi) ancak ALLAH bilir...
    Cevapla
  • ismail ismail 11 yıl önce Şikayet Et
    kurtul. sayın deprem profesörü bir an evvel istanbul da neyin var sa ucuz pahalı sat elden çıkar hemen deprem olmayacak bir yere git.
    Cevapla
  • dostum 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın hocam. anlaşılan o ki paran bitmiş
    Cevapla
  • Öteki Kısım 11 yıl önce Şikayet Et
    durumu iyi olan ailelere sesleniyorum. sayın prof. dr. övgün ahmet ercan hocamızın işaret ettiği gibi fethiye, köyceğiz, kaş, göçek, marmaris ve bodrum 'e oğullarınızı kızlarınızı evlendirip bal ayına göndermeyiniz. gençler bimeden bir depremi tetiklerler sonra siz yıllarca vijdan azabı çekersiniz. ah hocam sizin kıymetinizi bilmiyorlar siz japonya'da olsaydınız gün aşırı salandıkça siz akla gelecek buda gibi heykelinizi diklerlerdi. tek kaygımız siz yarın emekli olup giderseniz yerinize bir iyi bir hoca veya yeni gençlerden bir asistanınızı bırakmanız.
    Cevapla
  • Murat Yıldız 11 yıl önce Şikayet Et
    bu adam. 10 senedir deprem duasında. bir deprem olsa sevindirik olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ayhan Bora Kaplan soruşturması ve cevap bekleyen iki önemli soru
Mücadelede yeni sayfa: Huruç harekatı!