Başbakanlık: Suriye'de hedefler vuruldu

Şanlıurfa Akçakoca'daki top mermisiyle ilgili Başbakanlık'ta yapılan toplantıdan sonra açıklama geldi: Hedefleri vurduk. Bu tür provokasyonlar asla karşılıksız bırakılmayacak.

Başbakanlık: Suriye'de hedefler vuruldu
Başbakanlık: Suriye'de hedefler vuruldu
GİRİŞ 03.10.2012 21:56 GÜNCELLEME 04.10.2012 08:21
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

Akçakale'ye top mermisi düşmesiyle ilgili olarak Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, ''Bu menfur saldırıya, sınır bölgesindeki Silahlı Kuvvelerimiz tarafından angajman kuralları doğrultusunda anında gereken karşılık verilmiş, radarla tespit edilen Suriye'deki noktalara top atışı yapılarak hedefler vurulmuştur'' ifadelerine yer verildi.Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine Suriye tarafından atılan top mermisinin düşmesi ve 5 kişinin ölümüne yol açması sonrasında Başbakanlık'tan yapılan basın açıklamasında, ''Türkiye, angajman kuralları ve uluslararası hukuk çerçevesinde, Suriye rejiminin ulusal güvenliğimize yönelik bu tür provokasyonlarını asla karşılıksız bırakmayacaktır'' vurgusu yapıldı.

-''Provokasyon karşılıksız kalmayacak'' vurgusu-

Olayla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla Dışişleri Bakanlığı tarafından gerekli diplomatik girişimlerin derhal başlatıldığına ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri  Ban Ki-mun ve Birleşmiş Milletler Konseyi üyesi bazı ülkelerin dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yapıldığına vurgu yapılan Başbakanlık açıklamasında, şu ifadeler yer aldı:

''Bu çerçevede NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ile de bir telefon görüşmesi yapılmış; NATO Konseyi'nin acil olarak toplanması kararlaştırılmıştır. Türkiye, angajman kuralları ve uluslararası hukuk çerçevesinde, Suriye rejiminin ulusal güvenliğimize yönelik bu tür provokasyonlarını asla karşılıksız bırakmayacaktır.

Olayda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır ve metanet; yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 95
  • Hel Fodul 11 yıl önce Şikayet Et
    ömer faruk'a . bop nedir desem cevap veremezsin. abd emperyalist oyunu deyip ezberlediğin zırvalardan öteye gidemezsin. bop, bush ile birlikte tarihe gömülmüştür. milletin kimi dost edindiği konusunda iftiralar atmaktan vazgeçip, biraz dünya gerçekleriyle yüzleşseniz iyi olur. ülke sizin yaptığınız gibi içi boş sloganları atmakla yönetilmez.
    Cevapla
  • Selahaddin 11 yıl önce Şikayet Et
    inanamıyorum. bu savaş durumu chpnin iktidarda olduğu bir dönemde yaşansaydı,aynı politikayı chp yürütseydi ve abd ile beşlik çakmaları chp yapsaydı,çoktan eline yeşil bayrağı almış milyonlarca müslüman türk meydanlara inmiş,savaşa hayır,kardeşlerimize silah sıkmayız,abdnin piyonu olmayız sloganları atmıştı,hatta suriye sınırında nöbet tutarlardı,bu abd ne kadar da kurnaz boşuna akp yi ergenekona chp zihniyetine galebe çaldırmadı,bu günlerin hazırlıklarıydı demek,türkiye kamuoyu daha başka nasıl ikna edilirdi,eminim bu kadarını da beklemiyorlardı,biz sessiz kalırlar zannettik bunlar savaş temposu tutuyorlar diyorlardır,hiçkimse kıvırmasın bir ülkedeki muhalifleri desteklemenin yolu silahlarla donatıp kendi topraklarında örgütlemek değildir.daha fazla birbirinizi öldürün demek değildir.ALLAH akıl fikir versin,ümmetin içinde fitne fesat kaynağı oldunuz.
    Cevapla
  • omer faruk 11 yıl önce Şikayet Et
    rabbim biliyor abdci, natocu ve gavur dostu değilim. benim derdim ümmet... islam aleminin içinde bulunduğu durumdan kurtulması için müslümanların bir araya gelip sorunlarını halletmesi lazım dediğim zaman, birileri çıkıp sorunu abd ye, natoya ve bm havale ediyor.. bundan birkaç yıl önce rusya gürcistana girdiğinde. erdoğan iki tarafın barışması için hem rusyayı hemde gürcistan ziyaret etti. bundan birkaç yıl önce erdoğan suriye ile israilin arasındaki anlaşmazlıkların giderilmesi için aracı oldu... peki aynı erdoğan neden suriyedeki çatışmaların son bulması için suriyeyi ziyaret edip taraflarla barış görüşmeleri yapmıyor. çünkü erdoğan barış değil savaşın devamından yana. çünkü erdoğan muhaliflerin tarafında. bütün bu yanlışlara karşı çıktığın zaman irancısın, esatçısın... seçimde akp ye oy vermedin mi chp cisin.... erdoğan toplumdaki her kesime bağırır çağırır.. bakanlarıda öyle ona oy verenler aynı. kısacası bunları işi gücü hır ve kavga...
    Cevapla
  • mert 11 yıl önce Şikayet Et
    inim inim inliyorlardida. simdimi akliniza geldi? hadi diyelim simdi akliniza geldi. birazcik daha sabredemiyormuydunuz? inim inim insanlarin ölmesini hizlandirmak senin na haddine?! yarim yamalak is yapmak senin ne haddine?! yapamiyorsan susacaksin ve ucuz kahramanlik yapmayacaksin. anlamadiginiz nokta bu.
    Cevapla
  • mert 11 yıl önce Şikayet Et
    o diktatör kafasi sizde var. siz ilk önce bundan kurtulun. herkesin illa sizin gibi ayni tip kafasi olmasi lazim diye birsey yok. sizin zihin fasistliginiz fasolarida gecti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anneler Günü mesajı
Türkiye için 'kuduz' uyarısı yapan Almanya’dan 'köpek' ikiyüzlülüğü! Bakın ne yaptılar