Özal'da zehirler en hassas organlardan çıktı

Adli Tıp Kurumu'nun, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın naaşı üzerinde yapılan incelemede, dışarıdan verildiği kesin olan 4 zehirli madde tespit etmesi geniş yankı uyandırdı.

Özal'da zehirler en hassas organlardan çıktı
Özal'da zehirler en hassas organlardan çıktı
GİRİŞ 26.11.2012 08:46 GÜNCELLEME 26.11.2012 10:32
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Bazı çevrelerin 'zehirler topraktan yağ dokusuna karıştı. Dışarıdan verilmedi.' iddialarını ise Adli Tıp'ın hassas çalışmaları yalanlıyor. Özal'ın naaşında çıkan zehirlerin topraktan karışma ihtimaline karşı uzmanlar mezarın 40 cm yakınındaki toprak kütlelerini de çeşitli incelemelere tabi tuttu, zehir taramasından geçirdi. Dışarıdan verilen zehirlerin hiçbirinin topraktan olmadığı sonucu ortaya çıktı. Uzmanlar ayrıca zehir bulgularını naaşı çürümeyen Özal'ın organ ve dokularında tespit etti. 19 yıl sağlam kalan karaciğer, beyin, ince bağırsak gibi bölümlerinde zehirler tespit edildi. Ayrıca örneklerini inceleyen uzmanlar farklı ekiplerle birbirinden habersiz doğrulamalar yaptı. Sonuç yine aynı çıktı.

Özellikle toksik sınırın 10 kat fazlası bulunan böcek öldürücü DDT, karaciğer ve ince bağırsakta tespit edildi. Aradan geçen bunca zamana rağmen oranın fazla çıkmasıyla ilgili, "Oran bunun kat ve kat daha fazlası olabilir. Zamanla zehirdeki değişiklikler bu oranı düşürmüş olabilir." değerlendirmesi yapılıyor. Bu da şu anlama geliyor: "Özal en fazla bir iki gün içinde ya da miktarın çokluğuna bakarsak yere yığıldığı sabahın saatler öncesinde zehirlendi. Diğer verilen zehirler ise zamanla vücudunu yıktı."

(cihan)

YORUMLAR 15
  • sadet oğuz 11 yıl önce Şikayet Et
    ne suikastler var daha. sayın etkili ve yetkililer aydın menderesin kazasını bir araştırın adnan kahveci ve bedri incetahtacı kaza! larınıda lütfen ...sahi sayın yazıcıoğlunun dosya noldu acaba
    Cevapla
  • ünal ÖZTOP 11 yıl önce Şikayet Et
    başlık . işte milletin cumhurbaşkanı ALLAH mekanını cennet etsin türkiye de vatana millete faydası olar her kişi bir şekilde engellendi ya da öldürüldü ama dünya döndükçe bu ülkede ilerlemeye gellişmeye büyümeye ve de müslüman olarak yaşamaya devam edecektir.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 11 yıl önce Şikayet Et
    bedri altun kardeşime harfiyen katılıyorum!!_? katiller belli ..... ....katiller ve yatakcıları ordumuza ve içimize sızmışlar yıllarca, islamın önderi olmuş türk milleti uğraştılar!, ve halada uğraşıyorlar!? amaçları belli islamı yok etmek! ..işte onlar ve kalıntıları arkadaşımın dediği gibi atatürkçü geçinen laikci ,ulusalcılar ve sol görüşlü kesimdir ve hala türk ve islam düşmanı olan bu kişilerin silivride bu katillerin kalıntılarını ziyaret edip destek veriyorlar!!!!...türk halkı bunu iyice öğrensin? yoksa hainliğin kalleşliğin nerden geldiğini bilemeyiz!!!!..
    Cevapla
  • HalitBinVelit 11 yıl önce Şikayet Et
    mehmet akif kardeş?...tıp bunu açıklıyamıyor?...... ...önce sabunlu su dediler şimdide zehire bağlıyorlar? yani tıp ve bilim ALLAHın hükmü karşısında acizliğini bir kere daha ispat etmiştir!..bunu kesinlikle bilimle çözemezler ?..rahmetli özala islamın en büyük mertebesi ,diğer şehitler gibi şehitlik mertebesi verilmiştir...her şey ALLAHın hükmü ile olur! ve hala şüphe duyanlara bu bir örnektir? şimdi tüm insanlığın yapacağı? iş işden geçmeden islama dönmeleri yoksa ahir zamanın yaklaştığı bir zamanda sonları çok kötü olacak!!!!!!!...
    Cevapla
  • HalitBinVelit 11 yıl önce Şikayet Et
    t.özal halkın cumhurbaşkanıydı....ve ALLAHın izni ile şehit olmuştur!!! onu öldürenlerde belli ....... .....lanet olsun! şehit özalın katillerine!!!!! o katilleri silivride ziyaret edenlerede lanet olsun!!!!! ALLAHın laneti hepsinin üzerlerine olacak!!!!!.daha bir çok faili mechulü ,eşref bitlis ,adnan kahveci, m.yazıcıoğlunu öldüren.. bu acımasız katillerin sadece bu dünyada değil diğer alemdede sonları çok kötü olacak!!!!!!.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
NATO'dan Rusya'yı çıldırtacak Ukrayna duyurusu! Üyeliği resmen ilan ettiler!
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi