İşte İHA Muhabiri İsmail Güneş'in son sözleri

İHA Muhabiri İsmail Güneş'in 112 acil servis ile yaptığı, bugüne kadar kamuoyuna yansımayan son telefon görüşmesinin ses kaydı ortaya çıktı.

GİRİŞ 02.01.2013 10:59 GÜNCELLEME 16.10.2015 13:55
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

34 saniye süren telefon görüşmesinin ses kaydında İsmail Güneş, ‘ölmek üzereyim' diyor. 112 acil servis yetkilisi Gazeteci Güneş'ten bilgi almak isterken telefon aniden kapanıyor. 

25 Mart 2009 tarihinde saat 14.35'de havalanan TC-HEK tesçil işaretli helikopter Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinden havalandıktan sonra saat 15.03'de düşmüş ve 6 kişi hayatını kaybetmişti. Saat 15.26'da Gazeteci İsmail Güneş 112 acil servisi aramış ve helikopterin düştüğünü söyleyerek yardım istemişti. Helikopter düştükten 18 saat sonra İsmail Güneş'in 112 ile yaptığı telefon görüşmeleri medyaya servis edilmiş ve haber bültenlerinde dönmeye başlamıştı. Gazeteci Güneş'in helikopter düştükten 2,5 saat sonra 112 acil servisiyle 34 saniyelik bir görüşme yaptığı ortaya çıktı. Cihan'ın ulaştığı ses kaydında, Güneş'in 112 görevlisine ‘ölmek üzereyim, bir arkadaş da ölmek üzere' dediği duyuluyor. 

İSMAİL GÜNEŞ YER TESPİTİ YAPILAMAMASINA TEPKİ GÖSTERİYOR

İHA Muhabiri İsmail Güneş'in saat 17.15.21'de 506 5043901 numaralı Halim Toprak adına kayıtlı telefondan 112 acil servisi arayarak yaptığı görüşme 34 saniye sürüyor. Gazeteci Güneş telefon görüşmesinde, ‘ben ölmek üzereyim, bir arkadaşta ölmek üzere' sözlerinin yanında hala yer tespiti yapılamamış olmasına tepki gösteriyor. 112 acil servis görevlisi hem Güneş'ten bilgi almaya çalışıp hem de yanında bulunan doktoru çağırırken telefon aniden kapanıyor. İsmail Güneş'in 112 Acil Servis ile yaptığı 6. görüşmesinin çözümü şöyle: 
112 : Alo
İ.G : Alo
112 : Alo efendim buyurun!..
İ.G : Biz helikopter kazası ile hala bir şey bulamadınız mı ya?
112 : İnan elimizden geleni yapıyoruz şu an son durumunuz nasıl nasılsınız?
İ.G : Ben ölmek üzereyim. Bir arkadaşta ölmek üzere.
112 : Diğerlerinden ses seda geliyor mu? 
İ.G : Nasıl? 
112 : Diğerlerinden bir haber alabildiniz mi, bir ses geldi mi?
İ.G : Diğerlerinin hepsi öldü…
112 : Doktor hanım, doktor hanım bizi şahıs arıyor, görüşmek istiyor musunuz?
112 : Bir dakika bir dakika...

SON KONUŞMAYI YAPARKEN YÜKSEL YANCI HAYATTAYDI

Helikopter düştükten 23 dakika sonra İsmail Güneş kendisine gelmiş, toplam 7 kez 112 acil servisi ile görüşmüştü. DDK raporuna göre 17.23.33'te 7. görüşmesinde Gazeteci Güneş'in sadece ‘alo' sesi duyuldu ve yaralılardan birisine 'alo, sıfır beş yüz kaç abi' diye sordu. 112 görevlisine '0543' ile başlayan numarayı verirken telefon kesildi. 0543 ile başlayan numara bir tek helikopterde seyahat eden, BBP Sivas İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı'ya ait olduğundan, enkazda da hemen yanında bulunan Yancı'nın o sırada hayatta olduğu tespit edildi.

HELİKOPTERE 160 DAKİKA SONRA ULAŞMIŞLARDI

5 Aralık 2011 tarihinde BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ve BBP Genel Sekreteri Metin Gündoğdu ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yaptığı ziyarette ellerinde suikast şüphesini güçlendirecek bazı bilgi ve belgeleri iletmişti. Bu kapsamda Cihan Haber Ajansı'nın 24 Mayıs 2012 tarihinde yayınladığı belgelere göre, Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopter 15.03'te düştükten sonra 17.42'de 'J' kodlu helikopter enkaz bölgesinin 300 metre uzağına iniş yapıyor ve 17.49'da kalkış yaparak Kıbrıs istikametine doğru uçuşunu gerçekleştiriyor. Aynı kodlu bir başka helikopter ise 17.47'de enkaz bölgesine iniyor ve ne zaman kalkış yaptığı bilinmiyor. 112 acil servisi ile son konuşmasını 17.23.33'te gerçekleştiren İsmail Güneş'in 20 dakika sonra enkaz bölgesinde olduğu iddia edilen helikopterlerin içindeki personel ile karşılaşma olasılığı güçleniyor. 

İSMAİL GÜNEŞ'İN ÇENESİ KIRILMIŞTI

Gazeteci İsmail Güneş'in bulunduğu gün yapılan otopsi sonuç raporunda sadece bacağının ve kaburgasının değil, çenesinin de kırık olduğu ortaya çıkmıştı. Gazeteci Güneş'in olaydan 2,5 yıl sonra ortaya çıkan otopsi raporunda çenesinin kırık olması 'Acaba 112 ile telefon görüşmelerinden sonra mı çenesi kırıldı' sorusunu da akla getirmişti. Çünkü uzmanlar, çenesi kırık olan bir insanın konuşmasında bozukluk olacağını Güneş'in konuştuğu netlikte olamayacağını söylüyor. İsmail Güneş bacağı , 4 kaburga kemiği ve alt çenesi kırık olduğu halde enkazın 600 metre aşağısında bulunmuştu. Ayrıca İsmail Güneş bu telefon konuşmalarını helikopterin içinde yaptığı da kesinleşmişti. Çünkü Güneş'in cesedinin bulunduğu yerde telefonun çekmediği tespit edilmişti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 11
  • alpaslan aslan 11 yıl önce Şikayet Et
    katiller belli. muhsin yazıcıoğlunun 3 kabahati vardı. 1- 28 şubata karşı durması, halkın yanında yer alması 2- bazı konularda akp ye destek olması. yapıcı muhalefet gütmesi. 3- mhp nin oylarını çalmış olması (onlara göre). evet bir grup için bbp nin oylarının düşmesi mhp nin işine yarayacaktı. akp iktidardan düşerken mhp-chp devlet koalisyonu kurulacaktı. şimdi anlaşıldı mı neden seçim arefesinde öldü muhsin başkan...
    Cevapla
  • makdis tartusi 11 yıl önce Şikayet Et
    yorumları okuyunca hep aynı şeyler yazılıyor. hiç değişik düşünen yok.. yahu biraz kafa çalıştırın elin oğlu çalıştırıyor infaz ediyor siz hala bulunamadı mı diyorsunuz. biraz kitap karıştırın istihbarat nasıl yapılıyor fbı nasıl çalışıyor, kgb yöntemleri nasıldır? mossad nasıl sistem takip eder? siz bu istihbarat birimlerinin nasıl çalıştığını hiç bilmiyorsanız daha çok şaşırırsınız? neden bulunmadı diye gelip burda garip youmlar yapmayın reel düşünün adamlarda gayet akıllı sistemler varmış deyin demekki başbakanı öldürmek isteseler tüm türkiye bulamazmış deyin? elin oğlu fbı bütçesi 30milyar dolar senin mit'in bütçesi ne? 30 milyar dolar ne için nasıl harcanır hiç sorgulanmaz. size sadece beyin jimnastiği için söyleyeyim istihbarat birini gözüne kestirdi mi şu taktiği yapar bizimle çalış kabul etmez ise susmasını teklif eder, onu da yapmaz isen sittin sene sen odamı kim öldürdü diye bulamazsın.
    Cevapla
  • alperen buğra 11 yıl önce Şikayet Et
    aynı olay başbakanın başına gelseydi? !!!. bu olay başbakanın başına gelseydi yine aynı şekilde mi sonuçlanırdı? takiki hayır.5 buçuk yılı hücrede olmak üzere 7 buçuk yıl işkencehanelerde insanlığa sığmayacak bir biçimde işkence gördüğü halde yine de bu vatan için çırpınan,darbelere bile boyun eğmeyen,her zaman milletinden taraf olan, milli ve manevi değerlerin her zaman savunucusu olan bu ''yiğit'' adama reva görülen bu olayda, kimler suçluysa, kimler bu ''suikastı'' yaptıysa er ya da geç hesap verecekler.biz ''alperenler'' bunun hesabını soracağız.iç ve dış odaklı kimlerin bu suikastta parmağı varsa cezasını çekecek.bu dünyada da ahirette de sorulacak.
    Cevapla
  • FUAT KOCA 11 yıl önce Şikayet Et
    doğrusunu ALLAH bilir. ALLAH ım bunu yapanları sana haval ediyoruz.sen her şeyin en iyisini bilirsin. amin..
    Cevapla
  • kevser86 11 yıl önce Şikayet Et
    olay sanki yeni olmuş gibi. sanki olay yeni olmuş gibi beş altı ayda bir yeni ses kaydı bulunuyor. bunu anlamıyorum işte, tüm deliller toplanıp inceleme yapılmadımı ki, toplanmadıysa devlet denetleme kurulu işini nasıl tamamladı ki, kimler tüm delilleri tüm ses kayıtlarını bir araya getirtmemek için oyunlar oynuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü