Refiye, 1 milyon dolar bulamazsa ölecek

Tekirdağlı 23 yaşındaki Refiye Yılmaz, milyonda bir görülen Gardner Sendromu hastalığının pençesinde, yaşam savaşı veriyor.

GİRİŞ 13.01.2013 10:22 GÜNCELLEME 14.01.2013 16:43
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Tedavi olmazsa 6 aylık ömür kalan Refiye'nin yaşaması için Amerika'da ameliyat olması gerekiyor. Tedavi için 1 milyon dolar paraya ihtiyaç duyulan Refiye için başlatılan yardım kampanyasında sadece 300 TL toplanabildi.

Tekirdağ'da yaşayan Refiye Yılmaz, 7 yıl önce yakalandığı Gardner Sendromu hastalığına karşı yaşam mücadelesi veriyor. Babasının genlerinde pasif (taşıyıcı) olan hastalığın kendisinde aktif hale gelmesiyle 16 yaşında kalın bağırsağı alınan genç kızın yaşabilmesi için şimdi de ince bağırsak nakli olması gerekiyor. Refiye'nin Amerika Miami Hastanesi'nde yapılacak nakille sağlığına tamamen kavuşabilmesi için 1 Milyon Dolar gerekiyor.

Yaşadıklarını ilk kez Refiye Yılmaz ise Sağlık Bakanlığı'na sesini duyurmak istiyor. Tüm ümidiyle sağlığına kavuşacağı günü bekleyen Yılmaz, tek isteğinin bir gün normal insanlar gibi her istediğini yiyebilmek olduğunu söylüyor. Bir yıldan bu yana sadece özel mamayla beslenen Refiye, ekmek başta olmak üzere normal bir insanın tüketebildiği hiç bir gıdayı tüketemiyor.

6 AYLIK ÖMRÜ KALDI

Tedavi olmazsa 6 aylık ömrünün kaldığını gözyaşları içinde ifade eden Yılmaz, "Hastalımı öğrendikten çok kısa süre sonra geçirdiğim ameliyatla kalın bağırsağım tamamen alındı. Şuanda 22 santimlik bir metal pipetle yaşıyorum. Acilen ince bağırsak nakli olmam gerekiyor. Bu gerçekleşirse sağlığıma kavuşacağım." dedi.

1 KUTULU İLACI 3 BİN TL

Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki kontrollerinin devam ettiğini bildiren Yılmaz, 1 ay süreyle kullandığı 1 kutu ilacın fiyatının ise 3 bin TL olduğunu söyledi.

İlacın, Türkiye'de literatürde yer almadığını bu yüzden de Türkiye'de bulunmadığını anlatan Yılmaz, kendisi için hayati önem taşıyan bu ilacın İstanbul'da bir milletvekili aracılığıyla getirtilebildiğini söyledi.

AİLESİ ZOR DURUMDA

Babasının emekli olduğunu ancak tedavi masraflarını karşılabilmek için annesinin ve babasının çalıştığını ifade eden Yılmaz, "Ailemin benim tedavim için çektikleri banka kredisinin taksitlerini ödemelerine yardım etmek için ben de bir markette çalışıyorum. Zaten benim hastalığım da burada arkadaşlarım tarafından öğrenilince kamuoyuna duyuruldu.

Sürekli üşüdüğümü ve halsiz olduğumu gören arkadaşlarım bunun sebebini sorunca hastalığımı onlara anlattım. Benim için sosyal medyada destek sayfası oluşturdular. Bu sayede kamuoyunun belli bir kitlesine ulaştık. Herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor sağolsun" şeklinde konuştu.

HUKUK FAKÜLTESİNİ KAZANDI GİDEMEDİ

Hastalıkla mücadele eden Refiye Yılmaz, öte yandan 7 yıl önce girdiği üniversite sınavlarında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandığını, ancak maddi imkansızlıklar ve hastalığı nedeniyle okula gidemediğini açıkladı.

'SAYIN BAŞBAKANIM SESİMİ DUYUN'

Ölmek üzere olduğunu söyleyen Yılmaz, "Ameliyat olmazsam yaşamıma devam edemeyeceğim. Sayın başbakanıma ve eşine sesleniyorum. Sizde bir baba ve annesiniz. Evladınızın bir tırnağına bir şey geldiğinde canınız nasıl acıyorsa beni de öyle düşünün. Benim annemin canı o kadar çok yanıyor ki buradan bana yardım etmenizi istiyorum." dedi.

SADECE 300 TL YARDIM TOPLANDI

Yılmaz, Tekirdağ Valiliği tarafından Halkbank Tekirdağ Şubesi nezdinde yardım kampanyası için hesap açıldığını belirtti. Hesapta ise bir hafta içinde 300 TL biriktirildiği öğrenildi.

Valiliğin, kampanya hesaplarını yönetmek ve düzenlemek üzere görevlendirdiği Selime Günder Yazıcı, Sevilay Bozdoğan ve Filiz Koyuncu isimlerine yapılacak bağışların tedavi giderlerinde kullanılmasının amaçlandığını anımsatan Yılmaz, büyük umutlarla hayırsever vatandaşlardan gelecek yardımları bekliyor.

Yardımsever vatandaşlar, Valilik tarafından Halk Bankası Tekirdağ Şubesi'nde Refiye Yılmaz için açılan hesaba 3 ay süreyle bağışta bulunabilecek.

Selime Günder Yazıcı, Sevilay Bozdoğan veya Filiz Koyuncu adına

Müşteri No : 10291531
I-Ban : TR54 - 0001 - 2009 - 3040 - 0001 - 0362 - 91

SANATÇILAR SEFERBER OLDU

İbrahim Tatlıses, Fettah Can ve Okan Bayülgen'in de bulunduğu sanatçılar, ''Twitter'' hesaplarından yardım çağrısı yaptı, Türk Kızılayı genç kız için özel kampanya başlattı.


''Gardner sendromu'' hastası Refiye Yılmaz'ın (23) Amerika'da tedavisi için 1 milyon dolara ihtiyaç olduğunu duyurmasının ardından yardım kampanyaları başlatıldı.

Tekirdağ'da kasiyerlik yapan Yılmaz'ın tedavisinin Amerika'daki bir hastanede 1 milyon dolar karşılığında yapılabileceği haberleri, sosyal medyada geniş yankı buldu. Aralarında İbrahim Tatlıses, Fettah Can ve Okan Bayülgen'in de bulunduğu sanatçılar, ''Twitter'' hesaplarından yardım çağrısı yaptı, Türk Kızılayı genç kız için özel kampanya başlattı.

İbrahim Tatlıses, ''Twitter'' hesabında şu ifadelere yer verdi:

''Kardeşim için ben yarın üstüme düşeni yapacağım. Ülkemizde çok değerli iş adamlarımız var, inanıyorum ki onlar da gerekeni yapacaktır. Bu güzel kardeşimizi yaşatmak için herkes en azından 10 TL'sini versin. Bu yavrumuzu hepimiz birlik olup kurtarabiliriz. Önümüzde 6 ay var. Refiye'nin yaşaması için 1 milyon dolar gerekiyor. Biz bu konularda çok duyarlı bir ülkeyiz. Haydi şimdi de Refiye Yılmaz için el ele verip, onu hayata döndürelim.''

Tatlıses'in dışında pek çok ünlü isim de Yılmaz'ın ihtiyaç duyduğu tedavi ücretinin toplanabilmesi için çağrıda bulundu.

Yardım kampanyası 

Refiye Yılmaz'ın tedavisinde kullanılacak 1 milyon TL'nin toplanabilmesi için Türk Kızılayı da kampanya başlattı.

Kampanya'ya telefonla 168 Kızılay ücretsiz çağrı merkezinden, ''www.kizilay.org.tr'' adresinden, Türk Kızılayı'nın bağış hesabı bulunan bankalardan yapılabiliyor.

Ayrıca cep telefonlarının mesaj bölümüne ''RY'' yazılarak, operatör farkı olmaksızın 2868'e göndererek 5 TL'lik bağış yapılabiliyor.

''Çok mutlu oldum''

Geçimini sağlamak ve ailesine destek olmak için bir markette kasiyerlik yapan Yılmaz,  yaptığı açıklamada, medyaya yansıyan haberlerin ardından birçok kişinin yardımcı olabilmek için mesaj ilettiğini söyledi.

Özellikle İbrahim Tatlıses'in sosyal medya aracılığıyla hem yardım sözünde bulunması hem de iş adamlarına çağrıda bulunmasının kendisini çok duygulandırdığını anlatan Yılmaz, ''Bana sosyal medyadan destek sözü veren başta İbrahim Tatlıses olmak üzere, pek çok ünlü sanatçının destek mesajları beni duygulandırdı. Okan Bayülgen, Fettah Can gibi pek çok ünlü, sesime ses oldukları için beni çok mutlu etti. Benim de hayallerim var, gelinlik yerine kefen giymek istemiyorum. Dünden bugüne inanın çok şey değişti'' diye konuştu.

Refiye Yılmaz'ın babası Mustafa Yılmaz da kızı için Türkiye'de yapılabilecek tüm müdahalelerin yapıldığını ifade ederek, kızının tedavi için mutlaka Amerika'ya gitmesi gerektiğini savundu.

Anne Esma Yılmaz ise kızının mürüvvetini görmek istediğini kaydederek, Türk halkının destek vereceğini ve kızının iyileşmesine katkı sağlayacaklarından şüphesinin olmadığını vurguladı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 23
  • nur dülger 11 yıl önce Şikayet Et
    baver efendi suriyelilele derdin ne. bu olayın suriyelilerle kıyası ne alaka .her halde kürtsün.bu ülkede vana yapıldığı kadar yardım kimseye yepılmadı o yardımların arasında dünya kadar arap yardımıda vardı . ALLAHtan korkanlarını tenzih ederim ama senin gibi kürtlere yardım gerekmez . kaçak elektrik ,su nasıl olsa kendiniz halledersiniz nedir bu kadar kıskançlık.her yardım sadece senin gibi kürtleremi müstehak .en azından suriyelilere bir kuru ekmek verseniz ömür billah dua ederler senin gibileride dünya kadar iyiliğide durmadan inkar eder . .
    Cevapla
  • NEDİM KURNAZ 11 yıl önce Şikayet Et
    haberin içinde.... milletvekili geçince anladım.bu işin içinde iş olduğunu.sağlık bu ülkede abd'den daha kötü durumda değil.abd'ye gitmesi gerekse gönderilirdi zaten.bırakın vatandaşı dağda yaralı pkk'lılar için bile yapılanlar ortada.
    Cevapla
  • erdal 11 yıl önce Şikayet Et
    ya bu haberde art niyet var yada kizin ailesi biseyleri suistimal etmek istiyor. art niyet diyiyorum cunku saglik bakani bu hastanin turkiyede ameliyat olacagini acikladi ve tum masraflar tabiki devletten bunu vermez isen altinda bisey aranir ha diyelim atladiniz bunu olur ya simdi gelelim kiz in ailesine madem benim ulkemde bu ameliyati yapacak doktor da hastane de var iken illa da abd diyiyor isen buyurur gidersin pasa pasa da cebinden verirsin parasini cunku hastanin ulke icinde hekim ve hastane secme ozgurlugu vardir ozeline de gider istedimi amma aradaki farki cebinden verir tabiki sen doktoruna guvenme abd de ve sonra param yok olamz o zaman kanserliler de abd desin isin ucu nereye varir
    Cevapla
  • hakanasil 11 yıl önce Şikayet Et
    al sana kapı gibi açıklama. ağaoğluna o kadr dil döktük bide :) recep akdağ bakanım olaya el atmış zaten sağlık bakanlığı, "gardner sendromu" hastası refiye yılmaz'a uygulanması gerektiği ileri sürülen ilaç ve nakil konusunda ülkenin yeterli imkanlara sahip olduğunu, herhangi bir ücret sorunu bulunmadığını bildirdi.
    Cevapla
  • hakanasil 11 yıl önce Şikayet Et
    haydi ağaoğlu yap olsun. bence ali ağaoğlu kişisel servetinden bu işi yapabilir. en azdında büyük kısmını verebilir. türkiyede ekşioğlu gül inşaat sur yapı gibi büyük müteahitler bunu yapabilir. ağaolu abi eğer maslak 1453 den bozulan imajını düzeltmek istersen tv lere verme bu işe yatır parayı ve kendine de bu kardeşimize de bir güzellik yap. bilirsinki hasta ya yardım etmek cennetin anahtarıdır. burda bindiğin bentley in sana orda faydası olmayacak. belki bu kızın duası ile burak seni sırtında cennete götürecektir. haydi ali abi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş Dolmabahçe'de 1 puanı 90+7'de kurtardı
Eşsiz koleksiyon... ABD 90 yıl sonra İran'a iade etti!