Saygun'un avukatından Adli Tıp'a veryansın

Ameliyata alınan emekli Orgeneral Ergin Saygun'un avukatı Sedat Küçükşahin, Saygun'un durumundan dolayı Adli Tıp Kurumu doktorlarını ve hakimleri suçladı.

Saygun'un avukatından Adli Tıp'a veryansın
Saygun'un avukatından Adli Tıp'a veryansın
GİRİŞ 07.02.2013 15:08 GÜNCELLEME 07.02.2013 15:08

Küçükşahin, "Bu olayın sorumluları Adli Tıp Kurumu doktorlarıyla İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkan ve üyeleridir." dedi.

Balyoz Davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Ergin Saygun'un avukatı Sedat Küçükşahin, Mehmet Akif Ersoy Hastanesi önünde açıklama yaptı. Müvekkili için 14 Aralık 2012'de Mehmet Akif Ersoy Hastanesi'nin verdiği raporla mahkemeye başvurduklarını kaydeden Küçükşahin, "Mahkeme Adli Tıp'tan görüş istedi. Biraz önce Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının verdiği bilgiye göre Adli Tıp bugün itibarıyla "Cezaevinde kalamaz" raporunu vermiş. Şimdi bu rapor Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Sanırım mahkeme bir karar verecek." diye konuştu.

Küçükşahin kararın ameliyat günü verilmesini eleştirdi. Saygun'un durumunun ciddi olmasına rağmen raporun ameliyat günü imzalandığını vurgulayan Küçükşahin şunları söyledi: " Bunun yorumunu, herkes kendisi yapsın. Daha önce verilen raporlarda, 'Tedavisi tamamlanırsa cezaevinde kalabilir' ibaresi vardı. Mahkemeler de cezaevinde kalamaz ibaresi olmadığından tutukluluk halinin devamına karar verdiler. Bu rapor o mealde değil zaten. Hastanede çok kalması hastane enfeksiyonlarına neden olabilir. Hastamız yapay kalp kapakçığına sahiptir, hastane virüsü kapabilir. Cezaevinde hiç kalmaması gerektiği söylenmişti Bu raporu 10. Ağır Ceza Mahkemesi yeterli görmemişti. Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurumu'ndan alınan yeni rapor var. Onlarda 45 geciktirerek ameliyatın müsebbibi olmuştur. Bu olayın sorumluları Adli Tıp Kurumu'nun Hipokrat yemini etmiş doktorlarıyla İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkan ve üyeleridir."

 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Okan Buruk, Hakim Ziyech'i duyurdu!
Kassam Tugaylarından İsrail'e 'Rajum' sürprizi! İsrail karargahına peş peşe fırlatıldı