Erciyes rektörünün 'Sneijder' isyanı

Erciyes Üniversitesi Rektörü Fahrettin Keleştemur, geliştirdikleri aşıların üretileceği bir sanayi tesisi için 40-50 milyon liraya ihtiyaç olduğunu belirterek, ''Galatasaray'ın en son transferi Sneijder'e 25 milyon Euro ödendi.

GİRİŞ 12.02.2013 20:05 GÜNCELLEME 13.02.2013 07:47
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Genom ve Kök Hücre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşma yaptı.

Keleştemur, planlanan projeler hakkında da bilgiler vererek, bir süre önce kurulan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi binasının yapımı için hayırsevere ihtiyaç duyulduğunu anlattı.

Biyogüvenilirlik Seviye-3 Laboratuvarı'nın inşaatının da kısa süre içerisinde tamamlanacağını ifade eden Rektör Keleştemur, "Burası aşı geliştirilecek bir merkez. Yaklaşık 4 milyon liraya mal olacak. Biz bu aşıları dışardan almak ve istedikleri parayı vermek zorundayız. Bu nedenle bizim bu tür laboratuvarları kurmamız gerekiyor. Bu laboratuvalar olmadan ne bilgi üretebiliriz, ne de bu bilgiyle teknoloji üretebiliriz" diye konuştu.

Konuşmasında ilginç bir kıyaslama da yapan Fahrettin Keleştemur, şöyle devam etti:

"Kayseri'de geliştirdiğimiz aşıları üretilebilecek bir sanayi tesisi kurmaya kalktığımızda 40-50 milyon liraya ihtiyaç var. Galatasaray'ın en son transferi Sneijder'e 25 milyon Euro ödendi.

Türkiye, bir futbolcuya bu parayı verebiliyorsa, özel sektörüyle, devlet sektörüyle bunu yapmak zorunda. Yapamazsa büyük devlet olma davasından da vazgeçmek zorundadır.''

YORUMLAR 10
  • Ali 38 11 yıl önce Şikayet Et
    Fahrettin hocamıza laf atacağına biraz gazete okuyun kültür sahibi olun. Buradaki çoğunun yaşından fazla o adamın bu ülkeye hizmeti var.. ilaç ve aşı üretiminde dünyada çok gerideyiz.milli otomobilden daha mühim olan bu konuda böylesi imkanlar parasızlık yüzünden elimizden kaçıyorsa kimse büyük devlet olmaktan bahsetmesin.Holiganlar!
    Cevapla
  • orhan beyci 11 yıl önce Şikayet Et
    Sneijder kadar başınıza taş düşşün. ülkeye karıyeri başarılarla dolu bır yıldız futbolcu gelıyor.saldırın el bırlığı ile kovalım.siz o kadar para alıyorsnuz döner sermayede dahil.üniversite harçları nereye gitti alınan paralar bunları hesap verin. icraatlardan bahsedın hocam top işini bilen konuşsun. spor evrenseldir.
    Cevapla
  • orhan beyci 11 yıl önce Şikayet Et
    fenerbahçeli rektör . meireles,krasic,bienvenu gibi içi boş bir karıyeri olmayan futbolcuları görmüyorsun galıba .lütfen kendi işinizi icra edin
    Cevapla
  • orhan beyci 11 yıl önce Şikayet Et
    REKLAMI BIRAK HOCA. bu rektörleri anlamıyorum kendılerini farklı kategorıde sanıyorlar.hangı alanda ülkeyi ileri götürdünüz şimdide futbola el attınız üniversitelerin halı içler acısı.ülkenin tanıtımını gözönüne alan yok.galıba bu hoca fenerbahçeli
    Cevapla
  • oğuz han 11 yıl önce Şikayet Et
    Cok dogru. Sevmedigimiz israil her sene GSMH sinin yaklasik 4% unu ARGE faaliyetlerine harciyor Turkiye de bu oran sanirim 0.5% in bile altinda. Gelismis ulkelerle aramizda halihazirda buyuk bir ucurum var artik siz dusunun. Bu sadece devlet eliyle degil yatirimci sirketlerinde destegiyle olabilecek birsey. Dunyaya bir goz atin gelismis her ulkenin en az 1 tane cok iyi olduklari alan var uzay havacilik, genetik, elektronik makine vs vs. Yurtdisinda Turkiyeden konusuldugunda herkes ya Istanbul dan yada yemeklerden bahsediyor baska bir degerimiz yok mu? artik 400 kusur yillik uykudan uyanma zamani....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail ile olan tüm ticaretini durdurdu
Çalışma süresinin en uzun olduğu ülkeler açıkladı!