Terörün 'yaşam kaynağı'na büyük darbe

Terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen Kıran Operasyonu kapsamında Hakkari'nin Kavaklı bölgesinde teröristlere ait 5 ton yaşam malzemesi ve mühimmat ele geçirildi.

Terörün 'yaşam kaynağı'na büyük darbe
Terörün 'yaşam kaynağı'na büyük darbe
GİRİŞ 20.08.2019 21:45 GÜNCELLEME 21.08.2019 00:35
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Hakkari'nin Kavaklı bölgesinde PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen "Kıran" operasyonunda tespit edilen mağarada 5 ton yaşam malzemesi, patlayıcı ve mühimmat bulundu. 

 

 

Hakkari, Şırnak ve Van il jandarma komutanlıklarının katılımıyla, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'in emir ve komutasında yürütülen "Kıran" operasyonu devam ediyor. 

Jandarma, emniyet birimleri ve güvenlik korucularının katılımıyla 3 ilin kırsal bölgelerinde sürdürülen operasyonda, teröristlerin kullandığı mağara, sığınak ve depolar tek tek imha ediliyor.

 

 

Hakkari'nin Kavaklı köyü kırsalında Jandarma Özel Harekat ve Jandarma Komando Taburu birliklerince yapılan çalışmalarda bir girişi hilti ile açılmış iki girişli mağara tespit edildi. 

PKK'lı teröristlerin depo ve kış üstlenmesinde kullanıldığı değerlendirilen mağarada, yaklaşık 5 ton yaşam malzemesi, 45 örgütsel doküman, 25 tüp, 30 fünye, patlayıcı yapımında kullanılan 80 metre kablo, 2 havan mühimmatı, paketlenmiş 16 pil bloku, 2 jelikan mazot, 20 litre motor yağı, hilti, anahtar takımı, çadır, 2 el bombası, 4 M-16 şarjörü, 3 AK-47 şarjörü ve bu silahlara ait 400 fişek, çok sayıda yorgan ve halı ile temizlik malzemeleri ele geçirildi. 

Mağara ve malzemeler ekiplerce imha edildi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Abdülhamid Han 4 yıl önce Şikayet Et
    Bölge halkının desteği olmadan o dağ başlarına bu kadar malzeme çıkarılamaz.Önce şehirdeki vatandaş kılıklı teröristler temizlenmeli.Sandıklara gizli kamera kurulup bunlara oy verip meclise sokan ve destek veren herkes meydanlarda infaz edilmelidir.Yoksa bu belayla daha yüz yıl daha uğrasırız.
    Cevapla
  • vatandaş. 4 yıl önce Şikayet Et
    Terörle mücadele bu işte durmak yok temizliğe devam .......
    Cevapla
  • vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    emegi olan ve bizati oraya giden Mehmetcigimizden ALLAH razi olsun RABBİL alemin onlari muhafaza buyursun.
    Cevapla
  • mustafa çevik 4 yıl önce Şikayet Et
    Bende bir uzman babasıyım evladım tam 6 senedir Hakkari ve bölgesinde ayak basmadığı yer kalmadı. Allah yar ve yardımcıları olsun. Rabbim cümlesini korusun ayaklarına taş değmesin.
    Cevapla
  • Mevlüt 4 yıl önce Şikayet Et
    Aslında buldukları gıda maddelerinin içine zehir koyup yerlerinde bıraksalar daha iyi olur. Böylece daha çok terörist ortadan kaldırılır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor