Süleyman Çakır'ın ölüm yıl dönümünde, işte Kurtlar Vadisi dizisinin unutulmayan vedaları...

Kurtlar Vadisi dizisinin başrol oyuncularından olan, karakteriyle ve hareketleriyle milyonların çok sevdiği tiplemelerden biri olan Süleyman Çakır'ın, bu gün ölümünün üzerinden tam 18 yıl geçti. Türk sinema tarihinde gıyabında cenaze namazı olan ve Oktay Kaynarca'nın canlandırdığı Çakır karakteri her yıl olduğu gibi bu yıl da unutulmadı. İşte Süleyman Çakır'ın ölüm yıl dönümünde, Vadi dizisinin unutulmayan vedaları...

Süleyman Çakır'ın ölüm yıl dönümünde, işte Kurtlar Vadisi dizisinin unutulmayan vedaları...
Süleyman Çakır'ın ölüm yıl dönümünde, işte Kurtlar Vadisi dizisinin unutulmayan vedaları...
GİRİŞ 12.04.2022 12:07 GÜNCELLEME 12.04.2022 12:07
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türk dizi tarihinin en iyi ve en çok izlenen yapımlarından biri olan Kurtlar Vadisi dizisi, yayınlanıp final yapması üzerinden seneler geçmesine rağmen bu gün hala konuşulmaya devam ediliyor. Dizinin en çok sevilen karakterlerinden biri olan Süleyman Çakır, tam 18 yıl önce bu gün, 8 Nisan 2004 tarihinde aramızdan ayrılmıştı. Gıyabında cenaze namazı kılınan, Oktay Kaynarca'nın canlandırdığı karakter günümüzde de unutulmadı ve ölüm yıl dönümünde yad edildi. İşte başta Süleyman Çakır olmak üzere ölümüyle Kurtlar Vadisi sevenlerini derinden sarsan o vedalar...

Süleyman Çakır'ın Ölümü... (8 Nisan 2004)

Kurtlar Vadisi dizisinin en sarsıcı vedası hiç şüphe yok ki Süleyman Çakır'ın ölümüydü. İstanbul sefiri olduktan sonra Cerrahpaşalı Halit ve Metin tarafından kendisine biat edilmeyen Çakır, haince bir pusuya düşürülerek Halit tarafından öldürülmüştür. Çakır'a biat etmeyen Halit İstanbul sefiri olmak için Testere Necmi'nin emriyle, Çakır'ı Laz Ziya'nın Meral'i tuttuğu evde pusuya düşürerek öldürdü.

Hüsrev Ağa'nın Öldürülmesi

Dizinin en önemli karakterlerinden biri olan ve Laz Ziya'ya olan yakınlığıyla tanınan Hüsrev Ağa'nın ölümü, Baron'un sağ kolu olan Kılıç'ın elinden olmuştur. Yasaklı madde ticareti yapan ve geleneksel yolları izleyen Hüsrev Ağa konseyle ters düşmüştür. Kızı Nazlı'nın ölümünden sonra hepten gemileri yakan Ağa Rus konseyine de yakınlaşmak isteyince bu kez Baron Mehmet Karahanlı tarafından ortadan kaldırılmıştır.

Aslan Akbey'in Ölümü!

Vadi dizisinin belki de en kritik karakterlerinden biri olan Aslan Bey, Polat Alemdar'ın yani aslında Ali Candan'ın istihbarat şefidir. Ali'yi Polat olarak Kurtlar Vadisine sokan Aslan Akbey, Çakır'ın ölümünden sonra Polat'ın kendisine itaat etmemesiyle birlikte derin devletle ters düşer. Aslan amcayı ortadan kaldırmak için ise Güneydoğu'da görev yapan Pala ve Ekibi görevlendirilir. Akbey'in ölümünün ardında ise Samuel'in ve Kirvenin olduğu anlaşılır.

Baron Mehmet Karahanlı'nın Ölümü...

Dizinin belki de en ilginç karakteridir Baron Mehmet Karahanlı. Ölümü de varlığı gibi ilginç olmuş karakterlerden biridir. Dizide de yer alan 1 Mart Tezkeresinin geçmesine yeterince destek vermediği anlaşılan Baron, bu sebeple BOP (Büyük Orta Doğu) projesini de desteklemediği için Tapınak şovalyeleri tarafından öldürülmüştür.

Laz Ziya'nın Öldürülmesi

Çakır'ın kayın pederi olan, Nesrin'in ve Meral'in babası olan Laz Ziya dizide ki en güçlü karakterlerden biridir. Baron Mehmet Karahanlı'nın ölümünün ardından baronluk için en gerçekçi aday olan Laz Ziya silah ticaretini de elinde tutuyordu. Ancak baronlukta gözü olan konsey üyelerinden Nizamettin, Laz Ziya kendisini öldürmek isteyince Ziya'yı hapishanede şişleterek öldürtmüştür.

Pala'nın Ölümü!

Kurtlar Vadisi'nde dengeleri bozan kim diye sorulsa ilk gösterilen isim Pala olacaktır. Aslan Akbey'i ve Seyfo Dayıyı öldüren Pala, Polat Alemdar tarafından sorgulandıktan sonra öldürülmüştür. Suriye'de, Kuzey Irak'ta ve Güneydoğuda görev yapan Pala işlediği cinayetlerle dikkat çekti. Pala'nın cesedinin hiç bir şeklide bulunmasını istemeyen Polat, Pala'yı öldürdükten sonra üzerine beton döktürmüştür.

Duran Emmi'nin Ölümü...

Dizinin en mert karakteri olan Duran Emmi, dizinin başrolü olan Polat Alemdar'ın Kurtlar Vadisine girmesi için devletle işbirliği yapmış eski bir kabadayıdır. Aslan Akbey özelinde devlete yardım eden Duran Emmi, Polat'ın Ali olduğunu bilen iki kişiden yalnızca birdir. Bu durumu bilen Aslan Akbey, ilerleyen zamanlarda problem yaşamamak adına, devlet adına hizmetlerinden dolayı Duran Emmi'ye teşekkür ederek onu öldürür.

YORUMLAR 2
  • Rükneddin Baybars 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu dizi sayesinde insanlarımız psikopat oldu.
    Cevapla
  • TONY MONTANA 2 yıl önce Şikayet Et
    Efsane Diziydi Vesselam… Bir Dizi Daha Var; Ekmek Teknesi…
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık