Savaşın ortasından yıldız futbolcuların berberliğine uzanan yol: Iraklı Ahmed Alsanawi

Jack Grealish, Paul Pogba, Eden Hazard ve Kylian Mbappe gibi futbolcuların berberliğini yapan Iraklı Ahmed Alsanawi, Dünya Kupası öncesinde İngiliz basınına konuştu. Amerikan işgali sırasında Irak'ı terk etmek zorunda kalıp İngiltere'ye göç eden berber, şimdi üç ülkenin milli takımıyla görüşüyor.

Savaşın ortasından yıldız futbolcuların berberliğine uzanan yol: Iraklı Ahmed Alsanawi
Savaşın ortasından yıldız futbolcuların berberliğine uzanan yol: Iraklı Ahmed Alsanawi
GİRİŞ 20.05.2022 20:32 GÜNCELLEME 20.05.2022 20:52

İngiltere’nin ünlü berberlerinden Ahmed Alsanawi, Dünya Kupası öncesinde ülkede yayın yapan The Sun’a özel açıklamalarda bulundu. Turnuva öncesinde yeni projeleri olduğunu belirten Alsanawi, İngiltere; Belçika ve Fransa milli takımlarıyla görüşme halinde. Ünlü berber, kendisini yoğun bir takvimin beklediğini söyledi. 

Patrick Vieira çileden çıktı! Kendisine küfreden Everton taraftarını…Patrick Vieira çileden çıktı! Kendisine küfreden Everton taraftarını…

JOSE MOURİNHO’NUN SAÇINI KOVULDUĞU GÜN KESTİ

Irak’taki Amerikan işgali nedeniyle ülkesini terk edip İngiltere’ye sığınan Ahmed Alsanawi, berberlik mesleğindeki başarısıyla kısa sürede keşfedildi.

2013 yılında eşi Tanya ile birlikte Chelsea’nin antrenman tesisleri yakınına dükkân açan ünlü isim, ilk etapta altyapı futbolcularının saçını kesiyordu.

Michy Batshuayi

Şimdilerde A Takım’da oynayan Reece James ve Dominic Solanke’nin (AFC Bournemouth) ilk müşterileri olduğunu söyleyen berber, John Terry ile tanışınca hayatı değişti. Alsanawi, talihinin yaver gittiği o günleri şu şekilde anlattı:

Her şey John Terry’nin dükkânımdan içeri girmesiyle başladı. İstediği saç kesimini yaptım ve çok memnun oldu. Sonra antrenman tesislerine de gelmemi istedi. 2016’ya kadar Chelsea’deki çoğu ismin saçını tıraş ettim.

Eden Hazard, Jose Mourinho ve Diego Costa gibi onlarca ünlü futbolcu… Mourinho’nun saçını kovulduğu gün kesmiştim. Gerçekten, her şey kartopunun çığa dönüşmesi gibi ilerliyordu.

2016’ya kadar antrenman tesislerinde futbolcuların saçını kesip sosyal medyada paylaşan berber, bir yerden sonra kulüp yönetiminin dikkatini çekti. Durumun ticarileştiğini fark eden yönetim, Alsanawi’nin kulübe girişini yasakladı.

Bir dönem Fenerbahçe'de de oynayan Victor Moses

Gerekçe olarak da, izin almadan paylaşım yapması gösterildi. Futbolcuların imaj hakkı için binlerce pound ödeme yaptıklarını vurgulayan Chelsea Yönetimi, Alsanawi’nin ticaret ahlakına uymayacak biçimde hareket ettiğini düşünüyordu.

YARI FİNAL MAÇINDAN ÖNCE SÜRPRİZ TELEFON

Rusya’da düzenlenen 2018 Dünya Kupası turnuvasının dikkat çekici konuklarından biri de Iraklı berber Ahmed Alsanawi’ydi. Chelsea’den kovulduktan sonra Hazard’la bağını koparmayan berber, diğer yandan Paul Pogba’nın da saçını kesiyordu.

Eden Hazard

2016’daki tatsız olaydan sonra popülaritesi daha da artan berber, 2018’deki turnuva öncesi Fransa ile anlaşmaya vardı. Kulüpteki tüm futbolcuların saç stilistliğini yapması karşılığında sosyal medyadan paylaşım yapabilecek ve belirli bir ücret Federasyon tarafından kendisine ödenecekti. Her şey yolunda gitmesine karşın, bir gün Chelsea’deki müşterilerinden Hazard, Alsanawi’yi aradı.

Aynı gün, iki futbolcuyu da kırmadığını belirten berber: “Pogba ve Eden yarı final maçından önce beni aradı. Bu yüzden iki takımın kamplarını ziyaret etmek zorunda kaldım. O gün çok yoğundum. 30 veya 40 futbolcunun saçını kesmiş olmalıyım” diye konuştu.

GÖZÜ KATAR’DA!

Katar’daki 2022 Dünya Kupası turnuvasına gidip gitmeyeceğinin henüz netleşmediğini söyleyen Ahmed Alsanawi, Belçika; İngiltere ve Fransa ile görüştüğünü açıkladı. 2018’de Fransa Milli Futbol Takımı’yla sözleşme yapan ünlü berberin, 2022’de birden fazla milli takımda çalışması bekleniyor.

Kylian Mbappe

Öte yandan, sadece Avrupa ülkelerinden değil; Ortadoğu’dan da kendisine talep olduğunu şu sözlerle anlattı:

Katar Milli Futbol Takımı’ndan 2 futbolcu bana ulaştı. Saçlarını kesmem için randevu istediler. Böyle teklifler almak gerçekten çok güzel. Zaten Ortadoğulu olmamdan ötürü bu tip teklifleri ayrıcalık olarak görüyorum.

Declan Rice

Berberlik mesleğine kendi saçını keserek başladığını anlatan Alsanawi, zamanla aile üyelerinin de saç tıraşını yaptı. Dükkânına gelen futbolcuların bahşiş önerilerini kabul etmediğini söyleyen berber, “Profesyonellik gereği onlarla futbol konuşmuyorum. Sadece işimi yapıyorum. Ben onların berberiyim ve yapabileceğim tek şey, onların sahada iyi görünmelerini sağlamak” dedi. 

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!