Kadir Şeker'den ilk açıklama: "Annemin gözyaşlarını sebepsiz yere akıtanlar..."

Sevgilisine şiddet uyguladığını düşündüğü kişiye engel olmak isterken öldürdüğü gerekçesiyle 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Kadir Şeker dün tahliye oldu. Cezaevinden çıkar çıkmaz ailesine kavuşan Türkiye'nin konuştuğu o isim ilk açıklamasını sosyal medya hesabı üzerinden yaptı.

 Kadir Şeker'den ilk açıklama: "Annemin gözyaşlarını sebepsiz yere akıtanlar..."
Kadir Şeker'den ilk açıklama: "Annemin gözyaşlarını sebepsiz yere akıtanlar..."
GİRİŞ 08.07.2022 10:48 GÜNCELLEME 08.07.2022 11:10
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Cezaevinde kaldığı iki yılın ardından adli kontrol şartıyla serbest kalan Kadir Şeker'den ilk açıklama geldi. Babası Cengiz Şeker, oğlunun tahliye edilmesinin ardından yaşananların istenmeyen bir olay olduğunu ifade etmişti. Tutuklu kaldığı süreçte üniversite sınavına katılarak Gazi Üniversitesini kazanan isim yapmak istediği mesleği de sosyal medya hesabından paylaştı. Serbest kalmasının ardından Twitter hesabından açıklama yapan Kadir Şeker, 2 yıl 5 ay sonra tahliye olduğunu hatırlatarak yurt dışına gitmeyeceğini son nefesine karar Türkiye'de kalacağını açıkladı.

" Umarım Sizin de Anneniz Bir Gün Ağlamaz"

Twitter hesabından yaptığı açıklamada 2 yıl 5 ay 1 gün sonra adaletin yerini bulduğunu ifade eden Kadir Şeker " Annemin gözyaşlarını sebepsiz yere akıtanlar, umarım sizlerin de annesi bir gün ağlamaz. Umarım kimse haksız yere özgürlüğünden olmaz. Bana destek olan herkese teşekkür ederim. Tek gerçek hesabım budur.” ifadelerini kullandı.

"Hayırlı Bir Doktor Olacağım"

Olayın yaşandığı sırada üniversite sınavına hazırlanan Kadir Şeker, tutuklu kaldığı dönemde üniversite sınavına katılarak Gazi Üniversitesi, Fizik bölümünü kazanmıştı. Sosyal medya hesabından kendine destek olan herkese teşekkür eden isim, " Twitter üzerinden özgürlüğüm için bana destek olan herkese teşekkür ederim. Sizlere borçluyum. Bu borcumu, vatanıma ve milletimize hayırlı bir doktor olup ödemek istiyorum. Yurtdışına gitmeyeceğim, son nefesime kadar ülkeme hizmet edeceğim.” dedi.

Kadir Şeker Kimdir?

Kadir Şeker 20 yaşında ve Konyalı'dır. Üniversite sınavına hazırlandığı dönemde olay yerinden geçerken kız arkadaşına şiddet uygulayan birisine engel olmak isterken çıkan arbedede Özgür Duran'ın ölmesine sebebiyet vermekten 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 7 Temmuz Cuma günü adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı. Hapishanede Gazi Üniversitesi Fizik bölümünü kazanmıştır.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR 42
  • fatma 1 yıl önce Şikayet Et
    canim ya allah yolunu acık etsin inşallah
    Cevapla
  • Bursevi 1 yıl önce Şikayet Et
    Elinde bıçak niye vardı, insan niye bıçak taşır, halen konu aydınlık değil. En iyisi Allah'ın adaletine teslim olmak.
    Cevapla
  • Adalet? Kalkınma? 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu mu "adalet" olmayan "kalkınma" yı geçtik zaten de? Bu vicdansız katili meşhur artist yaptınız serbest bırakmanız yetmedi. Ne yapsın sevgilisine DARP YAPMADIĞI Konya hastane raporuyla tasdiklenen ama kötü niyet ve cinayet bıçağıyla saldırıp öldürdüğü, sonrada yerde tekmelediği silahsız şahsın zavallı annesi? Kokuşmuşluğun sonu Allah'ın gazabıdır. Millet olarak tek tek falan değil.
    Cevapla
  • Leyal 1 yıl önce Şikayet Et
    Katil bir doktor istemiyoruz
    Cevapla
  • Kurbanın ANNESİ ? 1 yıl önce Şikayet Et
    "tesbih bıçak kadir" diye aratın burada yok ama diğer haber sitelerinde var bu işin İÇ yüzü. Savcının "Elinde bıçağın ne işi vardı?" sorusuna, Kadir Şeker'in "Bıçağı internetten elimde tespihle oynar gibi oynamak için aldım" karşılığını verdiği tutanakta. Bir görgü tanığı ise ifadesinde, Kadir Şeker'in bıçaklanıp yere düşen Özgür Duran'a tekme attığını, "Lanet olsun" dedikten sonra arkasını dönerek gittiğini kaydetti. Darbedildiği öne sürülen Ayşe Dırla hakkında 9 Şubat günü verilen raporda ise 'Darp, cebir izi yoktur' diyor. Özgür Duran'ın annesi Mübeyyen Güner Dalkılıç (48), oğlunu kaybedeli 8 ay olduğunu, acısını halen yaşadığını kaydetti.
    Cevapla
  • Büşra 1 yıl önce Şikayet Et
    Ellamdulilah çıktı yerini buldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!