Son paylaşımıyla Yahudilerin tepkisini çeken Kanye West'e Twitter ve Instagram ambargosu

ABD'nin ünlü rap müzik sanatçılarından Kanye West, son dönemde yaptığı paylaşımlarla farklı kesimlerin tepkisini çekiyor. Son olarak Yahudileri hedef alan sanatçıya Twitter ve Instagram'dan veto yedi.

Son paylaşımıyla Yahudilerin tepkisini çeken Kanye West'e Twitter ve Instagram ambargosu
Son paylaşımıyla Yahudilerin tepkisini çeken Kanye West'e Twitter ve Instagram ambargosu
GİRİŞ 09.10.2022 16:27 GÜNCELLEME 09.10.2022 19:28
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Şarkıları yüz milyonlarca kez dinlenen Kanye West, son dönemde yaptığı paylaşımlarla ve eylemleriyle öne çıkıyor. Geçtiğimiz hafta "Beyazların hayatı önemlidir" sözlerinin geçtiği bir kıyafetle fotoğraf paylaşan West, bu kez Yahudilerin tepkisini çekti. Sosyal medyada Yahudilerin aleyhinde bir gönderi yayınlayan ABD'li rap sanatçısına Instagram ve Twitter ambargo uyguladı.

MESAJIYLA ELEŞTİRİLERİN ODAĞINDAYDI

Önceki hafta bir etkinliğe "Beyazların hayatı önemlidir" ifadelerinin geçtiği bir kıyafet giyen Kanye West, ABD'nin ünlü isimleriyle tartışma halindeydi. Gigi Hadid, Diddy (Rapçi) ve Justin Bieber; West'i ırkçılıkla suçlayıp davranışının etik olmadığını savunuyordu. 

Kanye West ve arkadaşının giydiği "Beyazların hayatı önemlidir" konulu kıyafet

Kanye West'in bu paylaşımı kısa sürede sosyal medya platformlarının da dikkatini çekti. İlk olarak Meta'nın iştiraklerinden Instagram, ünlü ismin bu yöndeki birkaç hikayesini uygulamadan kaldırdı. Buna ek olarak bir giyim firmasıyla devam eden sponsorluk anlaşması sona erme tehlikesiyle yüzleşti.

YAHUDİLERİN TEPKİSİNİ ÇEKTİ

Instagram'da yediği vetodan sonra bu kez Twitter'da takipçilerine seslenen Kanye West, bu kez Yahudi toplumuyla ilgili bir gönderi yayınladı.

Kanye West'in Twitter gönderisi

Paylaştığı metinde: "Bu akşam biraz derin uyudum. Rüyamda komadaydım ve başımda 3 tane Yahudi vardı. Komik olan şey şu ki ben antisemitik* olamam. Çünkü siyah insanlar özünde Yahudilerden geliyor" ifadelerini kullandı.

West'in bu paylaşımı, bu kez ABD'deki ve dünyanın farklı yerlerindeki Yahudilerin tepkisine neden oldu. Hemen akabinde bu kez Twitter, ünlü ismin hesabını geçici süreliğine askıya aldı. Bir günlük aradan sonra West'i karşılayan ilk kişi de Tesla'nın CEO'su Elon Musk'tı.

Antisemitik*: Yahudi milletine ve toplumuna nefret duyan kimse.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 12
  • ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    Suyun başında yahudiler var... adamlara neden kızıyoruz ki biz tercihlerimizi yanlış yapıyoruz....Müslümanlar aşağıda ki çamurda debelenip duruyor. bu inkar edilemez....kabahat biz müslümanlarda sağa sola bakıp eleştirmenin dışında bir şey yaptığımız yok... Yahudiler yıllarca ezilmiş bir toplum çalışmış çabalamış şimdide dünyayı yönetiyor....Allah çalışana veriyor bizim gibi dedi kodu üreten toplumlara ne diye versin....
    Cevapla
  • fahri 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet faizle ve üç kağıtla öyle oldular, müslüman bunu yapabilir mi? Adamların bu zenginliği bulmaları tamamen faiz ve tefecilik yoluyla, BİR MÜSLÜMAN BUNLARI YAPABİLİR Mİ? Biraz oku araştır, dünyayı yönetenlerin asıl zenginlik kaynağı faizdir. Neredeyse öveceksin bunları yazık doğrusu! Çalışmış kazanmışmış, hee öyle zannet sen.
    Cevapla
  • Engin 1 yıl önce Şikayet Et
    İyide olamam demiş siyahiler yahudilerden geliyor ddmiş. .yahudiye kötü bir laf yokki.. Benmi yanlış anlıyorum.
    Cevapla
  • fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    müslümanlara Peygambere hakaret edince düşünce özgürlüğü, bu yahudi olunca vetooo, vay sizinnn
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Twitter ve Instagram kullananlar buyrun bir de buradan bakın. Kimlerin platformlarında saatlerce vakit geçiriyorsunuz.
    Cevapla
  • canacan 1 yıl önce Şikayet Et
    aynen bende ermeni yahudi yunan yazıyorum anında bloke. ama müslümana hertürlü hakaret kötülük serbets.üç kağıtcı iki yüzlüler.bizde avruapaya taşınan gazı 2 kat artırma sözü vermişiz.elleme sürünsünler.akıllı değiliz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’