Dünya bu olayı konuşuyor! Müzik piyasasını hedef alan hacker yakayı ele verdi

Bazen birkaç kişinin bazen de tek kişinin organize ettiği siber saldırılar, farklı sektörden insanları çaresiz bırakabiliyor. Bu kez müzik sektörünü hedef alan 23 yaşındaki hacker, gün yüzüne çıkmamış yüzlerce şarkıyı dijital ortamda sattı. Ancak yakayı ele vermesi uzun sürmedi.

Dünya bu olayı konuşuyor! Müzik piyasasını hedef alan hacker yakayı ele verdi
Dünya bu olayı konuşuyor! Müzik piyasasını hedef alan hacker yakayı ele verdi
GİRİŞ 24.10.2022 19:52 GÜNCELLEME 24.10.2022 19:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Siber güvenlikçilerin mesleklerindeki en büyük tehditleri, hiç şüphesiz hacker'lar. Geçtiğimiz haftalarda GTA 6 ve Uber'deki sızıntı çok konuşulmuş ve tüm icraatı 16 yaşındaki bir kişinin yaptığı ortaya çıkmıştı. Siber korsanlar, bu kez müzik sektörünü hedef aldı. Aralarında Ed Sheeran ve Lil Uzi Vert gibi sanatçıların da yer aldığı onlarca ismin henüz yayınlanmamış yüzlerce şarkısı sızdırıldı. 

FBI, 16 yaşındaki hacker için devreye girdi! GTA 6 sızıntısında 300 kişiyi işinden ettiFBI, 16 yaşındaki hacker için devreye girdi! GTA 6 sızıntısında 300 kişiyi işinden etti

ŞARKILARI ÇALIP KRİPTO PARAYLA SATTI

Avrupa'daki ve ABD'deki müzik sektörü, bir süredir henüz yayınlanmayan şarkıları sızdıran hacker'ın peşindeydi. Tüm organizasyonu tek başına yürüten bu siber korsan, 100'e yakın sanatçının 800'ün üzerindeki bestesine göz dikmiş, hatta dosyaları ele geçirmişti.

Ed Sheeran

Fakat daha da kötüsü çok sonradan ortaya çıktı. Müzik sektörünün üzerine karabasan gibi çöken hacker'ın, çaldığı besteleri kripto para karşılığında sattığı öğrenildi. Mağdur olan onlarca sanatçı, aynı şikayetle bulundukları yerin güvenlik güçlerine başvuruda bulundu.

HER ŞEYİ İTİRAF ETTİ

Alanında uzman isimlerin de yer aldığı bir ekip, Ipswich'te (İngiltere) yaşadığı tespit edilen hacker'ı köşeye sıkıştırdı. Çaresiz kalan hacker, 89 sanatçının 1263 şarkısını usulsüz bir yöntemle ele geçirdiğini ve bunları 131 bin Sterlin karşılığındaki kripto paraya sattığını açıkladı.

Adrian Kwiatkowski

Ipswich Kraliyet Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmanın akabinde, Adrian Kwiatkowski adlı hacker'ın cezası da belli oldu. Mahkeme, Polonya asıllı İngiliz siber korsanın 18 yıl süreyle hapsedilmesine karar verdi.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 2
  • Deniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde insan öldürmenin tecavüzün bile o kadar yatarı yok. 18 yıl cok olmuş. Bizde olsa adli kontrol ile cıkar paraları cıtladırdı. Gel abi sen buraya
    Cevapla
  • asda 1 yıl önce Şikayet Et
    içerde devlete çalıstırırlar o adamı merak etme
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsviçre'de küstah saldırı! Selçuk Bayraktar'dan terör yandaşlarını çıldırtacak yanıt
Biden'dan Filistin'e destek gösteri hakkında açıklama