Sen misin şişmanları aşağılayan! Taylor Swift'e yağmur gibi tepki yağıyor: 'Videoyu kaldır'

Amerika Birleşik Devletleri'nin yıldız şarkıcılarından Taylor Swift, son şarkısının video klibinde şişmanları tiye aldı. Swift'e sosyal medya üzerinden yağmur gibi tepki yağarken, ünlü sanatçı neye uğradığını şaşırdı.

Sen misin şişmanları aşağılayan! Taylor Swift'e yağmur gibi tepki yağıyor: 'Videoyu kaldır'
Sen misin şişmanları aşağılayan! Taylor Swift'e yağmur gibi tepki yağıyor: 'Videoyu kaldır'
GİRİŞ 24.10.2022 17:31 GÜNCELLEME 24.10.2022 17:32
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD'de ve dünyanın birçok bölgesinde geniş bir kitlesi bulunan Taylor Swift, geçtiğimiz hafta Anti-Hero şarkısının video klibini yayınladı. 72 saatlik zaman diliminde 20 milyon bandını kıran şarkı, içeriğindeki bir kesitten ötürü on binlerce kişinin tepkisini çekti. Swift, mesajının yanlış anlaşıldığını düşünmesine karşın yüzlerce insanın eleştirilerinden kaçamadı.

Yeşim Ceren Bozoğlu'nun şaşırtan değişimi! 110 kilodan 50'ye düştü, sırrı dikkat çektiYeşim Ceren Bozoğlu'nun şaşırtan değişimi! 110 kilodan 50'ye düştü, sırrı dikkat çekti

'ŞİŞMANLARI AŞAĞILADI' İDDİASI

Taylor Swift'e gelen eleştirilerin odak noktası, videodaki tartı sahnesiydi. Swift'in tartıya çıktığı anda göstergede "Şişman" yazması ve hemen yanındaki kopyasının bu durumdan 'utanır' bir ifadeye bürünmesi dikkat çekti.

Taylor Swift tartıya çıkınca şişman ifadesi beliriyor

Bu anları 'Şişman insanları aşağıladı' şeklinde yorumlayan bireyler, yüzlerce eleştiri içerikli yorum yapmaktan geri durmadı. Özellikle ABD'de sıkça kullanılan 'Body shaming-Vücut aşağılama' kavramı bir kez daha ortaya çıktı.

Taylor Swift

Taylor'un şişman insanların vücut yapısını aşağıladığını iddia eden bireyler, video klibin kaldırılmasını talep etti. Ancak Swift'in vermek istediği mesajın daha farklı olduğunu savunanların sayısı da bir hayli fazla. Nitekim ünlü şarkıcının yeme bozukluğundan dert yandığı bir dönemden geçtiği de biliniyor. 

DERDİ İNSANLARLA DEĞİL KENDİSİYLE

2020 yapımlı Miss Americana belgeseline açıklamalarda bulunan Taylor Swift, yeme bozukluğundan muzdarip olduğunu ilk kez anlatmıştı. Swift'in belgeseldeki konuşması şu şekildeydi:

“Her gün kendi fotoğraflarımı görmek benim için iyi bir şey değil. Karnımın çok büyükmüş gibi göründüğünü hissettiğim zamanlar oldu. Ya da biri hamile göründüğümü söyledi. Bu beni sadece yemek yemeyi bırakmaya değil, açlıktan ölme noktasına gelmeye tetikliyor."

SOSYAL MEDYADA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ: 'İĞRENÇ BİR HINZIRIM DEMİYOR DA...'

Taylor Swift'in video klibindeki vurguyu şişman insanlara karşı yapılmış bir hakaret olarak değerlendirenler de oldukça fazla. Günlerdir Instagram, Twitter ve Facebook'tan eleştiri yapan bireyler, Taylor'u 'genelleme' yapmakla suçladı.

Hababam Sınıfı'nın yıldızını görenler tanıyamıyor! Oyunculuktan sonraki mesleği dikkat çektiHababam Sınıfı'nın yıldızını görenler tanıyamıyor! Oyunculuktan sonraki mesleği dikkat çekti

ABD'li bir kişi şişmanlığından utanç duymadığını söyleyerek: "Bu Taylor'un sorunu. İğrenç bir hınzırım demiyor da bizi hedef gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Bir başkası da "İnsanları aşağılayarak neye ulaşmak istiyorsun?" yorumunda bulundu.

Swift'i "şişman-fobik" şeklinde tanımlayan bir başka kullanıcı da "Klipte kendini hedef gösterebilirdin" dedi.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 4
  • Bozkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Kemik torbası olmuş haberi yok yaşayan iskelet.
    Cevapla
  • zafer gülten 1 yıl önce Şikayet Et
    günümüzün büyük tehlikesi şişmanlık ve obezite--neden mi- eskiden her yer arsalıktı,evlerin bahçesi vardı,yani çocuklar devamlı hareket halinde idi,oynuyor,bisiklete biniyor spor yapıyordu. ya şimdi ellerinde patetes cipsi yada bol şekerli bir nugat(fındık ezmesi,fıstık ezmesi,karemel )gibi şey internet başında hareketsiz yeyip içip duruyorlar.bakıyorum internet salonlarına çocukların çoğu kilolu,obez.
    Cevapla
  • doktor fit 1 yıl önce Şikayet Et
    sisman olmak suc degil.. tamamda.. abur cubur yemekde ahlaki degil.. abur cubur yiyenler tabiiki utanmali.. restoranlara bakiyorum.. ailecek devamli gidenler var.. o hanimlar hicmi utanmiyorlar devamli disarda yemek yimekten ?! biraz arastirin.. biraz spor yapin.. prensibli olun.. düzenli, saglikli ve bakimli olun..
    Cevapla
  • tekin akarsu 1 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşım dogru diyorsunda bayanlarımız bulasıkları makınaya dizmekten ,camasırları camasır makınasından alıp kurutmaya atmaktan robot sübürgenin dügmesine basmaktan yemek yapmaya fırsatmı bulabiliyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kâbe'nin içinden son görüntüler paylaşıldı
Bakan Işıkhan duyurdu: 81 ilaç daha geri ödeme listesine alındı