Yahudiler aleyhinde paylaşım yapan Kanye West işinden oldu

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) ünlü şarkıcısı Kanye West, geçtiğimiz günlerde Yahudilere yönelik yaptığı bir paylaşımdan ötürü işini kaybetti. West, bugün izinsiz olarak gittiği binadan güvenlik eşliğinde dışarı atıldı.

Yahudiler aleyhinde paylaşım yapan Kanye West işinden oldu
Yahudiler aleyhinde paylaşım yapan Kanye West işinden oldu
GİRİŞ 27.10.2022 22:30 GÜNCELLEME 27.10.2022 22:30
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

ABD'deki rap müzik sektörünün önde gelen figürlerinden Kanye West, bir süredir sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çekiyordu.

Daha önce Yahudiler hakkında bir gönderi yayınlayan West, ABD'de sistematik bir şekilde toplumdan soyutlanıyor.

GÜVENLİK EKİPLERİ KAPIYI GÖSTERDİ

Bir önceki gün ülkenin önde gelen spor giyim firması, West ile yaptıkları anlaşmayı sonlandırdı. 

Haberi alan Kanye West, soluğu spor giyim firmasının Los Angeles'taki merkezinde aldı. Fakat binaya izinsiz olarak girdiği tespit edilince güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarıldı.

Kanye West binayı terk ederken

Firmanın üst düzey isimleri de sanatçıyla görüşmeyi kabul etmedi. West, özellikle Yahudilere yönelik yaptığı paylaşımın akabinde 3 farklı giyim firmasıyla yaptığı ticari anlaşmayı kaybetti.

ABD merkezli şirketten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ye'nin (Kanye West) son yorumları ve eylemlerini kabul edilemez, nefret dolu ve tehlikeli bulduğumuz gibi bu söylemler şirketimizin çeşitlilik ve kapsayıcılık, karşılıklı saygı ve adalet değerlerini de ihlal ediyor. Kapsamlı bir incelemenin ardından Ye ile ortaklığımızı derhal sona erdirme, Yeezy markalı ürünlerin üretimini durdurma ve Ye ve şirketlerine yapılan tüm ödemeleri durdurma kararı aldık."

MİLYARDERLER LİSTESİNDEN DÜŞTÜ, MENAJERİ YARI YOLDA BIRAKTI

ABD bazlı üç sponsorluk anlaşmasını kaybeden Kanye West, kısa sürede 'Milyarderler' listesinden de düştü.

Kanye West

Organizatörler de zamanla sanatçıya verilen tepkiden ötürü takvimdeki etkinlikleri iptal etti. Konser dahi veremeyen West'e bir darbe de menajerinden geldi.

Ünlü rapçinin yıllardır çalıştığı menajerlik firması, daha fazla kendisiyle devam edemeyeceklerini belirterek ayrılık kararını iletti. 

İNGİLİZ KULÜBÜ'NDEN KANYE WEST'E VETO

Şarkıları internet üzerinde yüz milyonlarca kez dinlenen Kanye West'e bir tepki de İngiltere'den geldi.

Vitality Stadyumu

Ülkenin köklü kulüplerinden Bournemouth, gol sevincinde çalınan 'Power' şarkısının müzik listesinden çıkarıldığını açıkladı.

Championship ekibinden yapılan açıklamada, Emmy ödüllü rapçinin şarkısı yerine başka bir parçanın kullanılacağı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Son bir aydır ABD'nin gündeminde yer alan Kanye West, Ekim ayının başında bir etkinliğe 'White Lives Matter (Beyazların Hayatı Önemlidir)' tişörtüyle katıldı. 

Bir arkadaşıyla beraber aynı tişörtü giyen West, etkinlik esnasında çekindiği fotoğrafı Instagram'dan paylaştı.

Kanye West'in giydiği tişört

Devam eden saatlerde Gigi Hadid, Justin Bieber ve Diddy gibi ünlü isimler, 45 yaşındaki şarkıcıyı 'ırkçı' olmakla itham etti. Instagram'da hemen müdahelede bulunarak West'in hesabını geçici süreliğine askıya aldı.

West bu kez Twitter'dan yaptığı bir paylaşımla Yahudilerin tepkisini çekti.

Hatta milyonlarca dolarla ifade edilen sponsorluk anlaşmalarından oldu. Ünlü şarkıcı o paylaşımda ise şu sözleri kullanmıştı:

"Bu akşam biraz derin uyudum. Rüyamda komadaydım ve 3 tane Yahudi başımdaydı. İşin ilginci antisemitik* de olamam. Çünkü Yahudiler, özü itibariyle siyahilerden geliyor"

Bu paylaşımın hemen akabinde başta ABD olmak üzere dünyanın çoğu ülkesindeki Yahudiler, Kanye West'i antisemitik olmakla suçladı. Bu kez de Twitter, West'in hesabını geçici süreliğine dondurdu.

Kanye'nin Instagram ve Twitter'daki yasağı 24 saat için de sona erdi. Fakat Yahudi lobileri, sanatçıyı antisemitik olmakla itham etmeye devam etti.

Ekim ayının başında 'Milyarderler' listesinde yer alan West, Ekim ayının sonunda sponsorluk anlaşmalarını kaybedince ticari anlamda köşeye sıkıştı. Ancak daha da kötüsü, konser veremeyecek hale gelmesiydi.

Antisemitik*: Yahudi milletine ve toplumuna nefret duyan kimse.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 54
  • Keşanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Birincisi bir yere izinsiz girmeyeceksin, ikincisi özgür iradenle çekinmeden konuştuğun için servetinden bir miktar kaybettin fakat şerefini kazandın
    Cevapla
  • Dwse 1 yıl önce Şikayet Et
    Tiçarete yavudileri çıkarmak lazım gerçek ırkçı yapıcıdır filistinde her gün çocuklar ölüyor evleri kepçeyle yıkılıyor ambargo ve açılık çekiliyor silahlı insanları kapalı ceza evi muhakemesi yapılıyor insan hakları yokkkkkkk
    Cevapla
  • Fatih Kara 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahudiler neden bu kadar gücenmişler? Yahudi düşmanı olamam çünkü yahudilerin atası siyahi diyor. Bunda kızacak ne var? Siyahiler ile aynı soydan gelmeyi kabul edemiyorlar. Yahudiler aşırı tepki vererek asıl nefret suçunu işliyorlar. Fakat kozmetik ifadeler ile bunu muhatabına mal ediyor.
    Cevapla
  • doğrucu 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahudilerdeki şımarıklığa bakarmısın? Adam hakaret denilebilecek birşey de dememiş hani.
    Cevapla
  • Zalim düşmanı 1 yıl önce Şikayet Et
    Siyonist sevenlerin İnadına bizde KANYE' yi dinleyeceğiz; çatlayın,patlayın yok olun !!!.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AVM'de korkunç yangın! Bin 348 dükkan küle döndü
Sedyeden kalktı, doktora saldırdı! Şoke eden anlar