Antalya'da bir genç, oltasına takılan köpek balığını denize bıraktı

Manavgat ilçesinde üniversite öğrencisi Alperen Uslu, kıyıdan oltayla yaklaşık 1,5 metre uzunluğunda ve 40 kilogram ağrılığında köpek balığı yakaladı. Genç balıkçı, nesli tükenme tehlikesinde olan balığı tekrar Akdeniz'e bıraktı.

Antalya'da bir genç, oltasına takılan köpek balığını denize bıraktı
Antalya'da bir genç, oltasına takılan köpek balığını denize bıraktı
GİRİŞ 25.01.2023 23:17 GÜNCELLEME 25.01.2023 23:19
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Antalya'da sportif balıkçılık yapan üniversite öğrencisi Alperen Uslu, kıyıdan oltayla köpek balığı yakalayışını üzerindeki aksiyon kamerasıyla aşama aşama kaydetti.

Manavgat ilçesinde kıyıda avlanan Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Uslu'nun oltasına büyük bir balık takıldı.

Uslu, 20 dakika süren mücadeleyle yaklaştırdığı avını kıyıya çıkaramayacağını anlayınca teknesi olan bir arkadaşından yardım istedi.

Avlandığı bölgeye yanaşan arkadaşının teknesine çıkan Uslu, yaklaşık 1,5 metre uzunluğunda ve 40 kilogram ağrılığındaki köpek balığını dikkatle çekmeye başladı. Uslu, arkadaşının yardımıyla tekneye çıkardıkları balığı, bir süre getirdikleri sahilde inceledikten sonra yeniden mavi sulara bıraktı.

Uslu, üzerindeki aksiyon kamerasıyla oltasına takılan köpek balığının tekneye alınması ve kıyıya çıkarılması sürecindeki verdiği heyecan dolu mücadeleyi aşama aşama kaydetti.

"FARKLI BİR DENEYİM OLDU"

Alperen Uslu, 10 yaşından bu yana balıkçılık merakının olduğunu ve bir süredir de sportif balıkçılık yaptığını söyledi.

Balık tutma yarışmalarına katıldığını aktaran Uslu, kıyıdan büyük balık tutma denemeleri yaptığını dile getirdi.

Son aylarda oltasına takılan büyük balıkların her seferinde misinayı kopararak kurtulduğunu belirten Uslu, bu nedenle çelik misina kullanmaya başladığını kaydetti.

Yaşadığı heyecanı anlatan Uslu, "Yakaladığım balığın köpek balığı olduğunu görünce çok şaşırdım. Balığı zarar vermeden sağlıklı bir şekilde denize saldım. Hedefimde 'kuzu balığı' vardı ama köpek balığı geldi. Farklı bir deneyim oldu." diye konuştu.

Uslu, sportif amaçlı avcılık yaptığından tuttuğu balıkların çoğunluğunu denize geri bıraktığını kaydetti.

"NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ ALTINDA"

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, tutulan balığın, bilimsel adı "Carcharhinus plumbeus" olan kum köpek balığı olduğunu belirtti.

Kum köpek balıklarının önceki yıllarda Antalya ve Türkiye kıyılarında çok daha fazla görüldüğüne dikkati çeken Gökoğlu, "Nesli tükenme tehlikesi altında olan bir balık. Nesli hızla azalıyor. Balıkçının geri bırakması çok güzel bir davranış olmuş. Kum köpek balıkları zaman zaman kıyılara yaklaşabiliyorlar. Normal bir durum. İnsanların korkmasına gerek yok. Saldırgan değiller, insanlar için zararsız bir tür." ifadelerini kullandı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Nergis Yazgan 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi etmişsiniz Alperen - artık tuttuğu balığı denize geri atmak yiğitliğin ta kendisi.. umarız karada fazla tutmadınız - iğne de umarım fazla zedelemeden çıkarılmıştır. Tebrikler
    Cevapla
  • Özkan Ulufer 1 yıl önce Şikayet Et
    Aferin oğlum, çok sevindim ,lakin şu sportif baliklliğıda bıraksan keşke ille oltayı elime lıcam diyorsan sadece iğnesiz et tak balıkları besle daha iyi ,
    Cevapla
  • 542654 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğrusunu yapmış, yüreğine sağlık delikanlı.
    Cevapla
  • Orçun 1 yıl önce Şikayet Et
    Tekneden sahile getirip incelemek te cok enteresan cünkü köpekbalikları yuzmeden nefes alamaz diğer baliklardan farklıdir
    Cevapla
  • vatanperver 1 yıl önce Şikayet Et
    güzel kalpli bir yiğit
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi