Beren Saat ve Mehmet Günsur'un başrol oynadığı dizinin davasında gelime! Karar verildi

Başrolünde Beren Saat ve Mehmet Günsur'un yer aldığı Atiye dizisi hakkında açılan dava karara bağlandı. Dizide adı geçmedi diye mali ve manevi haklara yönelik tecavüzün önlenmesine amacıyla Şengül Boybaş tarafından açılan davada hakim kararını verdi.

Beren Saat ve Mehmet Günsur'un başrol oynadığı dizinin davasında gelime! Karar verildi
Beren Saat ve Mehmet Günsur'un başrol oynadığı dizinin davasında gelime! Karar verildi
GİRİŞ 18.04.2023 13:59 GÜNCELLEME 18.04.2023 13:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başrolünde Beren Saat ve Mehmet Günsur'un oynadığı Atiye dizisi sona erdi ancak görülen davası hala devam ediyor. Dizide adı geçmediği gerekçesi ile dizinin yapım şirketinden şikayetçi olunan dava karara bağlandı. 

2019-2021 arasında 3 sezon boyunca 24 bölüm ile yayınlanan Atiye dizisi hakkında yazar Şengül Boybaş dava açmıştı. Boybaş'ın iddiası şuydu: Dizi, kendi yazmış olduğu Dünyanın Uyanışı romanından uyarlanmış ancak dizide adı geçmemişti. 

Şengül Boybaş, dizinin ön jeneriğinde kendi ve eserinin adına yer verilmediğini, eserinin adının filmin arka jeneriğinde kullanıldığını ifade etti. Ayrıca, dizi ekibinin katıldığı hiçbir organizasyona çağırılmadığı, dizi ile ilgili verilen demeçlerde de kendinin ve eserinin adının anılmadığı söylendi.  

Bu iddia ile gündeme gelen yazar Boybaş, öne sürdüğü düşünceyi kanıtlamak ve mali ve manevi haklarına yönelik tecavüzün önlenmesi amacıyla dizinin yapım şirketi OG Prodüksiyon'a dava açtı. Bir süredir devam eden dava sonuçlandı. 

Şengül Boybaş

DAVADA RED KARARI

Konuyla ilgili görülen dava sonuca bağlandı. İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşmada hakim, davanın reddine karar verdi. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Beren saat unutmadık seni...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!