Berna Laçin'in yapamadığı hesap akıllara durgunluk verdi! Kabullenmeyip başkalarına yüklendi

18 yaşından beri hiç oy kullanmayı aksatmadığını söyleyen Berna Laçin'in yaptığı hesap sosyal medyada tiye alındı. Hesapları karıştıran Berna Laçin, yapamadığı hesabın faturasını ise başkalarına kesti. İşte konuya ilişkin tüm detaylar...

GİRİŞ 18.04.2023 11:02 GÜNCELLEME 18.04.2023 11:02
Bu Habere 127 Yorum Yapılmış

Berna Laçin sık sık siyasi çıkışları ile gündeme gelen isimler arasında. Sosyal medyada oldukça aktif olan ünlü oyuncu attığı twit ile alay konusu oldu. Hesapları karıştıran Laçin, bir de başkalarını hesap bilmezlikle suçladı

Berna Laçin sosyal medya hesabı üzerinden 18 yaşından beri hiç oy kullanmayı aksatmadığını ve hiç sağ ya da merkez partiye oy vermediğini anlattı. Ancak Laçin'in yaptığı hesapta bir yanlışlık vardı. 

1970 doğumlu olan Berna Laçin henüz 18 yaşında olduğu 1988'de seçme yaşı 20'ydi. Bu bilgiler ışığında Berna Laçin'in 18 yaşında oy kullanması mümkün değildi. Çünkü seçme yaşının 18'e indirilmesi 1995'te gerçekleşecekti. 

Berna Laçin'in yaptığı bu talihsiz ve hesapsız açıklama sosyal medyada oldukça konuşuldu. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Berna Laçin'in attığı bu twitle dalga geçti. 

İşte sosyal medyadan gelen yorumların bazıları:

  • Ayıptır, günahtır, gülmeyelim. Çoluğumuz çocuğumuz var.

  • Berna biz o yüzden sağa atıyoruz.

  • Laçin yine ofsayta düşmüş.

  • Seviye gittikçe düşüyor.

  • Acaba yalanları ortaya çıkınca yüzleri kızarıyor mudur? Ben şahsen kimsenin yüzüne bakamam da. 

  • 20 yıldır oy kullandı ama etkili olmadı. Şu an etkili olmaya çalışıyor sadece ama ne fayda...

  • Bu bir de her sene oy kullanmıştır düzenli olarak. 

Berna Laçin

BERNA LAÇİN: HESAP BİLMEZLER, LAFTAN ANLAMAZLAR

Berna Laçin, sosyal medya üzerinden dalga konusu olduktan sonra ilk oyunu 21 yaşında kullandığını kabul etmek durumunda kaldı. Ancak buna rağmen kendi yapamadığı hesabı başkalarına yüklemeyi tercih etti.

Laçin, 18'i lafın gelişi söylediğini ifade etti ve kendisiyle dalga geçenleri 'Hesap bilmez' ve 'Laftan anlamaz' olarak tanımladı. İşte yaptığı o açıklama:

Offfff offffff hem hesap bilmezler hem laftan anlamazlar. 1991 seçimlerinde ben 21 yaşındaydım ve yaş sınırı 21 idi. Yani 21 yaşında oy verdim. Adeta Kızılay çadırı satmış gibi hissettim şu an. Ha ayrıca 52 yaşındayım al sana bir hesap hatası daha.  Bak vikipediye söylesin sana trollama.

Bunun üzerine "53'e 3 ay kalmış. Canım biz de lafın gelişi 53 dedik" denildi. 

Diğer yandan seçme yaşının 20 olduğu 1991 seçimi için, Berna Laçin'in seçme yaşının 21 olduğunu iddia etmesi ise dikkati çekti. 

SEÇMEN YAŞI NE ZAMAN 18 OLDU?

İşte yıllara göre, seçme yaşı:

  • 1934- 22 yaş

  • 1961- 21 yaş

  • 1982 - 21 yaş

  • 1987 - 20 yaş

  • 1995 - 18 yaş 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 127
  • hugocan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu gari hiç bir seye inanmiyor herkeside ôyle gôrûyor yasasln zalimler için. Cehennem
    Cevapla
  • Asl 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim bizi sağdan ayırma ve sağ elinden kitabı alanlardan eyle. Amin. Biraz İnanç, insan ya varsa, ya Kitabın anlattıkları doğru ise, ya peygamberler bize doğru yolu göstermişlerse der. Yoksa zaten herkes bir şekilde yaşıyor, zaten yok olacaksak birşey yok. Ya varsa ne yapacaksınız? ki varda zaten.
    Cevapla
  • yokyok 1 yıl önce Şikayet Et
    hergün cumaya da giderdir bu şimdi :))
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Berna seni gibileri sol partilere oy verdiği için biz de sol partilere oy vermiyoruz.
    Cevapla
  • Temel 1 yıl önce Şikayet Et
    Oy verme yaşi 22 olacak vekil olma yaşi da 35 olacak aklı başında olmayan çocuk oy verse ne olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den ABD'ye 'UCM' tehdidi: Filistin'i cezalandırırız
İşgalci teröristler Gazze'ye giden un yüklü kamyonu durdurup çuvalları parçaladılar!