Dilek Taşı'ndaki 'Yılmaz Güney' detayı ortalığı fena karıştırdı! Olay mahkemeye taşınıyor

Kanal D ekranında 12 Eylül Darbesi döneminde yaşanan bir hikayeyi ekrana taşıyan Dilek Taşı dizisinde Yılmaz Abi karakterinin 'Yılmaz Güney' olarak yorumlanması sosyal medyayı birbirine kattı. Yıllar sonra Yılmaz Güney yeniden gündem oldu. Tartışma mahkemeye taşındı.

Dilek Taşı'ndaki 'Yılmaz Güney' detayı ortalığı fena karıştırdı! Olay mahkemeye taşınıyor
Dilek Taşı'ndaki 'Yılmaz Güney' detayı ortalığı fena karıştırdı! Olay mahkemeye taşınıyor
GİRİŞ 15.09.2023 09:06 GÜNCELLEME 15.09.2023 09:06
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz hafta Kanal D ekranında izleyiciye merhaba diyen ve 12 Eylül dönemini anlatan hikayesi ile adından söz ettiren Dilek Taşı dizisindeki Yılmaz Abi karakteri tartışmalara sebebiyet verdi. 

Taner Dinrouk'un canlandırdığı Yılmaz Abi karakteri yıllar sonra Yılmaz Güney'i ülkenin gündemi haline getirdi. Dilek Taşı'ndaki 'Yılmaz Abi' karakteri, tipleme olarak da 12 Eylül döneminde hapiste olduğu bilinen Yılmaz Güney'e benzetildi. 

Dilek Taşı oyuncuları kimdir? Nerede çekiliyor? Dilek Taşı dizisi oyuncuları (resimli tam kadro)Dilek Taşı oyuncuları kimdir? Nerede çekiliyor? 

Dilek Taşı dizisindeki Yılmaz Abi

Dizide karakterin Yılmaz Güney olup olmadığına ilişkin net bir bilgi bulunmasa da bu durum sosyal medyada oldukça konuşuldu. Bir de Yılmaz Güney’in 39’uncu ölüm yıldönümü olunca, tartışmalar daha da şiddetlendi. 

Konuya ilişkin yorum yapanlardan biri de yazar Murat Mungan oldu. Murat Mungan, Yılmaz Güney hakkında sosyal medya hesabı üzerinden şu ifadeleri kullandı:

Yılmaz Güney

İyi bir yönetmen, iyi bir oyuncu, iyi bir senarist olmasının yanı sıra sinemamızın en iyi yürüyen erkeğiydi. Bir daha kimse onun gibi boynunu hafifçe yana kırarak hüzünle bakarken içimizin en ücra yerine dokunamadı...

FARAH ZEYNEP ABDULLAH'TAN JET YANIT

Murathan Mungan'ın paylaşımını gören ünlü oyuncu Farah Zeynep Abdullah ise Yılmaz Güney hakkında "Sinemamızın en iyi yürüyen erkeği... Kadın döven... Şiddet türleri açısından zengin... Etkili silah kullanan diyelim..." şeklinde konuştu.

Farah Zeynep Abdullah'ın bu sözlerine sosyal medya üzerinden destek veren de oldu, karşı çıkan da oldu. Tepki gösterenlerden biri de Yılmaz Güney'in kız kardeşi Güzide Pütün oldu. 

KONU MAHKEMEYE TAŞINIYOR

Tüm bu açıklamaların ardından Yılmaz Güney'in kız kardeşi Güzide Pütün oyuncu Abdullah'a karşı sessiz kalmadı ve "Bu değersiz sözler kimseye prim yaptırmaz. Yılmaz Güney kadınlara saygılı, gençlere önem veren biriydi" dedi. 

Güney ailesinin avukatı da duruma el attı. Avukat Bişar Alinak, yazılı açıklamasında "Samimi uyarılarımızı dikkate almayan başta oyuncu Farah Zeynep Abdullah olmak üzere karalama kampanyasına karışan her birey için her türlü kanuni hakkımızı kullanarak Yılmaz Güney'in manevi hatırasını, ailesinin ve yakınlarının kişilik haklarının muhafazasını sağlamaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygılarımızla sunarız" ifadelerini kullandı. 

 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 23
  • ATILLA TÜRK 7 ay önce Şikayet Et
    katillerin kahraman olmaya haklari yok eger varsa artik herkes yilmaz güney gercegini biliyor gündeme tasiyanlarda art niyetli kisilerdir bilmeyenlerde yilmaz güneyin gercekten nasil bir karaktere sahip oldugunu okusun ki bilsinler öyle sütten cikmis ak kasik olmadigini ona sinama sanatcisi sayginligini nasil kötüye kullandigini gercek hayatinin nasil gectigini o kahraman degil
    Cevapla
  • Zafer 7 ay önce Şikayet Et
    Bir bizim ülkede var sanirim bir katilin kahramanlaştirilmasi
    Cevapla
  • Birisi 7 ay önce Şikayet Et
    Doğru olsan ok gibi yabana atarlar seni, eğri olsan yay gibi elde tutarlar seni
    Cevapla
  • Mesut Arslanoğlu 7 ay önce Şikayet Et
    Netice itibariyle kendisi bir Katil,dur bu ülkenin değerlerinden uzak terörist sever biri.Savunanlara bakınca ne olduğu anlaşılıyor.
    Cevapla
  • Can CAN 7 ay önce Şikayet Et
    Pis katil cani Yılmaz G. e kadar başka konu bulamamışlar dizide.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik görüşme!
Hamas: İsrail'in yeni engelleri olmadığı sürece atmosfer olumlu