Barış Manço 28 yıl önceden 2023'ü işaret etmiş! Ortaya çıktı

Barış Manço'nun uzun yıllar önce Japonya'yı ziyaret ettiği sırada 2023'ü işaret ederek Cumhuriyet'in 100'üncü yılını kutlamaya ilişkin söyledikleri bugün gündem oldu. İşte, konuyla ilgili tüm detaylar...

Barış Manço 28 yıl önceden 2023'ü işaret etmiş! Ortaya çıktı
Barış Manço 28 yıl önceden 2023'ü işaret etmiş! Ortaya çıktı
GİRİŞ 31.10.2023 17:20 GÜNCELLEME 31.10.2023 17:20
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Bilindiği üzere Barış Manço iyi bir sanatçı olmasının yanı sıra aynı zamanda insanlarla kurduğu ilişkisi de takdire şayandı. Yurt dışında çok kez Türkiye'yi temsil etme imkanı bulan usta sanatçının Cumhuriyet'in 100'üncü yılına ilişkin söyledikleri gündem oldu.

Türkiye'de olduğu gibi yurt dışında da büyük bir dinleyici kitlesine sahip olan Barış Manço, 1995'te Japonya'nın Osaka kentine konser vermeye gitti. Büyük bir sevgi ile karşılaşan sanatçı konserde 2023'ü işaret etti.

Barış Manço, Osaka'da verdiği konser esnasında 28 yıl sonrasından (29 Ekim 2023) bahsederek Türkiye'nin o gün 100 yaşına basacağını, kendisinin de o 80 yaşına gireceğini söyledi. 

Barış Manço kimdir ve nerelidir? İngilizler'e ve Fransızlar'a hayat dersi veren barış Manço hayatıBarış Manço kimdir ve nerelidir? İngilizler'e ve Fransızlar'a hayat dersi veren barış Manço hayatı

Barış Manço

Usta sanatçı, 2023 isimli parçasını seslendirmeden önce "2023 yılında tekrar buraya, Osaka'ya gelmek istiyorum. Osaka'da tekrar bu şarkıyı çalmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Yıllar sonra ortaya çıkan bu konser görüntüleri, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında sosyal medyada viral dolu. Bu şarkının anısına 1999'da hayata gözlerine yuman Barış Manço yeniden anıldı. 

Barış Manço'nun 1995'teki Osaka konseri

BARIŞ MANÇO'NUN 2023 ŞARKISI SÖZLERİ

2023'ün ılık bir Ekim sabahında
Bacaklarımda hafif bir uyuşma ile uyandım
Ve sanki yüz yıllık ulu bir çınar gibi
Kök salmaya başladım o sabah
Ve ilk kez sağımda solumda
Asırlardır durmakta olan diğer çınarları farkettim
Doğudan hafif bir seher yeli yükseldi
Ve asırlık çınarlar beni de aralarına aldılar
Ve 2023'ün ılık bir Ekim sabahında
Yeni bir kayaların oğlunun doğuşunu
Beraberce seyre koyulduk

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 14
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Barış Manço nün kehanetleri... .....
    Cevapla
  • Mehmet öğretmen 6 ay önce Şikayet Et
    2023’ün ılık bir Ekim sabahında yeni bir kayaların oğlunun doğuşunu beraberce seyre koyulduk; demiş, mesaj vermiş, ama maalesef 2023’ün ılık bir Ekim sabahında yeni bir kayaların oğlu doğmamıştır.Yanılıyorsam düzeltin.
    Cevapla
  • Hakan 6 ay önce Şikayet Et
    Ahmet Karagöz sen fevkalade ahmaksın. Rothschild ailesi Sâduki Yahudi, satanist bir ailedir. Hangi ahmak böyle şeyleri kafanıza sokuyor. Hazar devleti tarihte bilinenin aksine Türk değil, Roma tarafından kovulupta Kafkasyaya giden Yahudiler'in kurduğu bir devlettir. Rothschild dediğinin bu kâfir aile Büyük Deccal Komitesinin başını çeker. Kayılarmış!!! Bu kâfir aileler yok olacak.
    Cevapla
  • Atilla 6 ay önce Şikayet Et
    Doğmuştur. Görebilene
    Cevapla
  • Ahmet kocagöz 6 ay önce Şikayet Et
    Kayılar, birleşiyor. 10 Osmanlı büyüklüğünde bir devlet kuruluyor. Hazar türkleri(musevi türkler) yani ROTSHİELD hanedanı, işin para ve siyasi güç kısmında, KAYALAR(biz) askeri güçte(kılıç kınından çıktı), ortadoks hristiyanlar(Rusya) nükleer teknoloji kısmında görev paylaşımı var. Katolik(NATO ve AVRUPA) düşmanımız. Kafalarını koparacağız, 5 yıla biter, köpekler biat edecek
    Cevapla
  • kemal 6 ay önce Şikayet Et
    kayıların olmalı sanırım
    Cevapla
  • Musa 6 ay önce Şikayet Et
    Barış Manço ve Cem Karaca abiler , mekanınız cennet olsun.
    Cevapla
  • özlü yorum 6 ay önce Şikayet Et
    ''2023 ün ılık bir ekim sabahında'' gerçekten ılık bir ekim sabahıydı. 50 sene öncesinden bildi barış abi :) Genelde ekim ayı soğuk geçiyordu.
    Cevapla
  • Hüseyin 6 ay önce Şikayet Et
    Küresel ısınmayı bildi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor
Antalya'daki teleferik faciasında bilirkişi raporu ortaya çıktı