Asrın felaketinde 17 akrabasını kaybetmişti! Karsu, deprem bölgesine okul kuruyor…

7.7 ve 7.6'lık iki büyük depremin ardından binlerce kişi kayıplar ve yıkımlarla baş başa kalmıştı. Adını Hatay'ın Karsu köyünden alan ve depremde 17 akrabasını kaybeden sanatçı Karsu Dönmez de bunlardan biriydi.

Asrın felaketinde 17 akrabasını kaybetmişti! Karsu, deprem bölgesine okul kuruyor…
Asrın felaketinde 17 akrabasını kaybetmişti! Karsu, deprem bölgesine okul kuruyor…
GİRİŞ 06.02.2024 19:10 GÜNCELLEME 07.02.2024 00:54
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

1990 yılında Hatay'ın Karsu köyünden Hollanda'ya göç eden bir ailenin kızı olan ünlü şarkıcı Karsu, 6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümünde Hatay'a gitti. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin ardından büyük bir yıkımın meydana geldiği Hatay'a katkıda bulunmayı amaçlayan Karsu Dönmez, kurduğu Karsu Vakfı vasıtasıyla Hatay'ın Antakya ilçesine bağlı Serinyol Mahallesi'nde vatandaşların yararlanabilecekleri bir müzik okulu açacağını duyurdu.

17 AKRABASINI KAYBETMİŞTİ!

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. Hollanda'da yaşayan ama Hataylı olan Türk asıllı Hollandalı piyanist ve besteci Karsu Dönmez, deprem felaketinde ailesinden 17 kişiyi ebediyete uğurlamıştı.

Jessica May'dan Türkiye ile ilgili çarpıcı açıklamalar! 'Türkiye beni kızı olarak gördü'Jessica May'dan Türkiye ile ilgili çarpıcı açıklamalar! "Türkiye beni kızı olarak gördü"

Yeşilçam'ın en güzeli seçildi! Güzelliği yıllara meydan okuyor...Yeşilçam'ın en güzeli seçildi! Güzelliği yıllara meydan okuyor...

Deprem sonrası açtığı günlerdeki canlı yayında halası, amcası, nenesi, kuzenleri ve yeğenlerinin enkaz altında kaldığını belirten Karsu, gözyaşları içinde bölgeye yardım istemişti. Deprem zamanı enkazdan çıkarılan pek çok mucizelere de tanık olunduğu esnada nenesi ve amcasının kurtuluşuyla büyük sevinç yaşayan Karsu'nun mutluluğu kursağında kalmış hemen ardından halasının vefatıyla yıkılmıştı.

Yeğeni, kuzeni ve kuzeninin eşinin enkazdan sağ çıkamadığını bildiren Karsu, Instagram hesabından duygu yüklü bir paylaşım yapmıştı. Aileyle çektirdiği mutluluk pozunu paylaşan Karsu, "Nur içinde yat Tuna ablacığım, Aziz ağabeyim, Araz yeğenim. Sizi çok seviyoruz çok. Paylaşan, yardım edece herkese çok teşekkür ederiz" ifadelerini kullanmıştı.

UNUTULMAYACAK BENİM ÖDEVİM O!

NTV ekranlarına telefonla bağlanan ünlü şarkıcı, ailesinden olan kayıpları gözyaşları içinde anlatmıştı. Karsu, şu ifadelere yer vermişti:

"Aliye halamı, çocuklarını ve torunlarını, kuzenim Tuna'yı, eşini ve oğlunu, kuzenim Aytül'ü, eşini ve üç kızını, Meral Teyzemi kaybettik. 89 yaşındaki ninemi ve amcamı kurtarabildiler. Anlatmama gerek yok, bütün Türkiye bunları yaşıyor. Karsu köyünden halam aradı, para ve tuvalet lazım olduğunu söyledi. 'Ne olur bizi unutma, unutma, unutma' dedi. Unutulmayacak benim ödevim o".

MÜZİK OKULU KURUYOR!

Büyük yıkımın izlerinin hala durduğu Hatay'a katkıda bulunmayı amaçlayan Karsu Dönmez, kurduğu Karsu Vakfı vasıtasıyla Hatay'ın Antakya ilçesine bağlı Serinyol Mahallesi'nde tüm vatandaşların kullanımına açık olacak bir müzik sanat okulu kuracağını ilan etti.

Kuracağı bu kompleks içerisinde müzik atölyeleri, spor alanları ve yaratıcılık atölyelerinin yer alacağı çok kapsamlı bir müzik okulu olacağını belirtti.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • fark 2 ay önce Şikayet Et
    Allah ıslah etsin ne diyeyim ki insanlara Allah yolunda iyilik yap şirk koşmakla değil
    Cevapla
  • erzincan24 2 ay önce Şikayet Et
    muzik okulu mu ?? ne güzel yaww artık bol bol ruhlarına gnderirler notaları..
    Cevapla
  • vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    beğenmediysen senden sadece 1 kitap bağışlamanı bekliyoruz NOKTA
    Cevapla
  • Serra 2 ay önce Şikayet Et
    Aferin Karsu
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Ya güzel birsey yap bari okul yurt cami gibi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı! 3 kurum devrede
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı