Kim Milyoner Olmak İster'e damga vuran soru: Yahudiler'e satılan Filistin toprakları...

11 Şubat akşamı ATV'de yayınlanan ve seyirciyi ekrana kilitleyen Kim Milyoner Olmak İster'de Filistin toprakları ile ilgili soru gündem oldu. İsrail'in Filistin'e yönelik zulmünün devam ettiği bu dönemde ekrana gelen bu soru oldukça dikkati çekti.

GİRİŞ 11.02.2024 22:09 GÜNCELLEME 11.02.2024 22:15
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Neredeyse her bölümünde güncel ve genel kültür bilgileri soruları ile izleyici ekrana kilitleyen Kim Milyoner Olmak İster'de ODTÜ Psikoloji öğrencisi yarışmacı Simay'a sorulan İsrail-Filistin sorusu sosyal medyada kısa sürede viral oldu.

Son günlerde İsrail'in Filistin'e yönelik yaptığı insanlık dışı saldırıların ardından, eski dönemlerde Filistin halkının topraklarının para ile Yahudiler'e sattığı iddiası yankı bulmuştu. Kim Milyoner Olmak İster'de sorulan soru ile bu konuya açıklık geldi. 

İşte, sosyal medyada gündem olan o soru: 

İsrail'in kurulduğu 1948'de kadar Filistinli Müslümanların Yahudilere sattıkları toplam arazı tüm Filistin topraklarının yüzde kaçı kadardır?

A: 1

B: 11

C: 21

D: 31

Sorunun doğru cevabı ise Yüzde 1 ise A şıkkıydı. 

Yarışmacı ise 300 Bin Lira değerindeki soruya yanıt vermeden geri çekildi ve 200 Bin Lira'yı aldı. Sorunun ardından Kenan İmirzalıoğlu'nun Filistinliler ve topraklarına olan bağlılıklarına ilişkin verdiği bilgiler ise takdir topladı. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 19
  • Fatih 2 ay önce Şikayet Et
    Filistinliler toprak satmamıştır. Yahudiler gasp etmiştir
    Cevapla
  • 54 KC 2 ay önce Şikayet Et
    Yanlış 0,09 dur bir bile değil.
    Cevapla
  • Umut 2 ay önce Şikayet Et
    Tüm otoriteler Filistinli müslümanlar çok azı dışında toprak satmamıştır. Satanlar Filistinde yaşayan hristiyanlardır ki onlarda bölgede yakın yerlerde yakın ülkelerde yaşayanlardır.
    Cevapla
  • vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    bu filistinlilerdeki duruşun onda biri suriyede olsa idi türkiye de suriyeli sorunu olmazdı...
    Cevapla
  • RAMAZAN KARAKAYA 2 ay önce Şikayet Et
    Masum insanlar aç suzuz bırakılıp Çocuk,bebek demeden katlediliyor,canlı canlı organları,derileri alınıp gösteriliyor.hala içimizdeki kriptolar algı peşinde koşup efendileri terorist israile sapkın yahudi cemaatine yağ çekiyorlar,sanki vaktinde sahte kurtarışlar üzerinden sınırları çizenler müstemlekeci uluslar deyilmiş gb.Mülkün sahibi Allah olup Islamiyetde sınır olmayıp cihan vatandır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"